اهواز – خبرگزاری مهر: نائب رئیس انجمن خیریه حمایت از بیماران کلیوی استان گفت: متاسفانه اهداکنندگان کلیه برای اهدا مبالغ سنگینی را از بیمارن مطالبه می‌کنند که اغلب آنها توانایی پرداخت چنین هزینه‌ای را ندارند.

حسن لاری‌زاده در گفتگو با خبرنگار مهر با بیان اینکه برای این مسئله نیاز به فرهنگ‌سازی از دارد اظهار کرد: در صورت فرهنگ سازی از بیماران مرگ مغزی نیازی به دریافت کلیه از فرد نخواهیم داشت.

وی افزود: تا قبل از امسال، بیماران کلیوی را برای آزمایش بافت به انتقال خون معرفی می‌کردیم اما از ابتدای سال 92 به دلیل تحریم‌ها، سازمان انتقال خون بیماران کلیوی را به آزمایشگاه های خصوصی ارجاع می‌دهد و آنها نیز هزینه زیادی را بابت آزمایش بافت از بیماران کلیوی دریافت می‌کنند.

نائب رئیس انجمن خیریه حمایت از بیماران کلیوی استان با اشاره به این که بیماران دیالیزی و پیوندی از گرانی دارو شاکی هستند، عنوان کرد: آزمایشگاه خصوصی بابت هر آزمایش 60 هزار تومان دریافت می کند و نوبت هایی که داده می شود خیلی طولانی مدت است، در حالی که در صورت حل شدن مشکل و بازگشت کار به سازمان انتقال خون هم به نفع بیماران است و هم اینکه هزینه ها کمترمی شود.

لاری‌زاده ادامه داد: قرار بود طرح غربالگری (یو آ) پیشگیری از بیماریهای کلیوی در مدارس استان اجرا شود که به دلیل عدم همکاری آموزش و پرورش اجرا نشد. در این طرح مشکلات کلیوی دانش اموزان شناسایی می شد و تحت مراقبت قرار می گرفتند و اینچنین دیگر مشکلی در سالهای جوانی نداشتند.
 
وی با بیان اینکه یک هزار و 300 بیمار دیالیزی و یک هزار و 482 پیوندی در خوزستان وجود دارند، عنوان کرد: 94 بیمار کلیوی  پیوندی در سال 91 داشتیم که از این تعداد 28 نفر در سال 92 عمل پیوند را انجام دادند ضمن این که 321 بیمار دیالیزی آماده پیوند داریم که به دلیل هزینه های سنگین پیوند کلیه همچنان چشم انتظار هستند.
 
نائب رییس انجمن خیریه حمایت از بیماران کلیوی استان تصریح کرد: آزمایش بافت اولین آزمایش پیوند است که قبلا همکاری خیلی خوب و صمیمانه ای در این زمینه با انتقال خون داشتیم اما بعد از تحریم ها به دلیل کمبود مواد اولیه، ما را به آزمایشگاه خصوصی محول کردند.
 
وی خواستار پیگیری جدی دانشگاه علوم پزشکی اهواز در این زمینه شد و ادامه داد: به دلیل اینکه منابع مالی ما از طریق درآمدهای مردمی تامین می شود و بودجه ثابتی نداریم؛90 درصد بیماران کلیوی از پس هزینه های خود برنمی آیند.

لاری زاده گفت: از ابتدای امسال تا کنون بیش از 220 میلیون ریال کمک نقدی جمع آوری شد و 50 بیمار به بیمه خدمات درمانی برای گرفتن دفترچه خدمات درمانی معرفی کرده ایم در حالی که 197 نفر در سال 91 معرفی شدند در کنار اینها در کل استان 24 بخش دیالیز داریم که از نظر پشتیبانی در وضعیت خوبی به سر می برند اما بیمارستانهای خصوصی اصلا همکاری خوبی با ما ندارند.