به گزارش خبرنگار مهر، معصومه ابتکار در جلسه تودیع و معارفه روسای سازمان محیط زیست که بعد از ظهر چهارشنبه در پارک پردیسان برگزار شد با بیان این مطلب افزود: انحلال و تنزل شورای عالی محیط زیست اقدامی غیر قانونی بود چرا که جایگاه این شورا جایگاهی است با نظارت فرابخشی رئیس جمهور، لذا از دولت یازدهم می خواهیم بر اساس وعده هایی که پیش از انتخابات داده بودند ابقای این شورای عالی را که خواسته بسیار کمی است در دستور کار فوری خود قرار دهد.
وی با بیان اینکه فردا در دومین روز کاری خود سفری به ارومیه خواهم داشت اظهار کرد: کارهایی که از سال 81 آغاز شده بود و بنا به دلایلی از سال 84 تا کنون متوقف شده بود را برای احیای این دریاچه دنبال خواهم کرد امیدوارم که قوای سه گانه برای این مهم همکاری کنند.
وی یکی از مهمترین برنامه های خود را اصلاح و تقویت حکمرانی و یا حکم روایی محیط زیست در کشور عنوان کرد و افزود: مدیریت کلان محیط زیست در کشور مساله بسیار مهمی است که در این سالها توجه چندانی به آن نشده اما در حال حاضر با توجه به اهداف توسعه پایدار و چالش هایی که محیط زیست کشور با آن مواج است توانمندی این سازمان و حکمرانی محیط زیست در کشور امری اجتناب ناپذیر است.
وی با بیان اینکه اولین حضورش در هیات دولت صبح امروز با مقوله مهم و نگران کننده آب در کشور همزمان بود تصریح کرد: یکی از چالشهای مهم زیستی کشور هم در حال حاضر مقوله آب، رودخانه ها، تالاب ها و دریاچه هاست که امیدوارم با همکاری فرابخشی دیگر دستگاهها، قوای سه گانه، مردم و تشکل های غیر دولتی بتوانم مدیریت اصولی در این خصوص پایه ریزی کنم.
وی با اشاره به اینکه در نظام مردم سالاری کار دولتها که با آرای مردم سر کار می آیند ادامه مسیری است به سوی اهداف بلند و متعالی تاکید کرد: مردم با رای آگاهانه ای که در خرداد 92 به اصلاح، تغییر، اعتدال و تدبیر دادند اتفاق بزرگی را در کشور رقم زدند و من قول می دهم که پس از این در محیط زیست کشور نیز اتفاقات مهمی رخ دهد و این آرامش، سربلندی و اعتماد عمومی که دستاورد صبر و استقامت و پایداری مردم طی سالهای اخیر با محدودیتها و مشکلات داخلی و بین المللی است را در محیط زیست نیز به بار بنشانیم.
وی با بیان اینکه قدردان مردم هستیم که در این دوران سخت امید خود را از دست ندادند تاکید کرد: دولت تدبیر و امید برنامه های موثری برای بهبود وضعیت محیط زیست کشور دارد اما این برنامه ها زمان می برد و نباید انتظار معجزه داشته باشیم. چرا که به جز لطف خدا و همکاری و مشارکت مردم نمی توان امید به بهبود وضعیت محیط زیست داشت.
وی با اشاره به اینکه در بند دهم برنامه های دولت به طور مبسوط به موضوع محیط زیست پرداخته شده یاداور شد: اعضای هیات دولت قسم نامه ای را قرائت کردند که در آن تعهد دادند از منابع طبیعی و محیط زیست حفاظت کنند که این به نوبه خود اتفاق بسیار مهمی برای محیط زیست کشور است.
ابتکار با بیان اینکه دولتها به دلیل اینکه بیشترین منابع، امکانات و قدرت را دارند مهمترین تخریب کنندگان محیط زیست هستند اظهار داشت: چنانچه اقدامات دولت با رصد مردم، قانون و چارچوب های دانش بنیان مهار نشود به خصوص در زمینه های زیست محیطی آسیب های جدی به این حوزه وارد خواهد شد لذا از فعالان زیست محیطی مردمی و رسانه ها تقاضا می کنم که با جدیت اعمال دولت و سازمان محیط زیست را ارزیابی و رصد کنند.
به گفته وی، دستگاه های دولتی باید هزینه زیادی بکنند تا بتوانند اشکالات خو د را ممیزی و ارزیابی کنند اما در عرصه های زیست محیطی به دلیل نگاه تخصصی خبرنگاران و فعالان مردمی و رصد دائم آنان این موهبت به صورت رایگان در اختیار محیط زیست قرار دارد که امیدواریم بتوانیم از انتقادات و پیشنهادات راه گشای رسانه ها و بخش مردمی نهایت استفاده بکنیم.
وی با اشاره به اینکه اولین مصوبه دولت یازدهم رسیدگی به وضعت دریاچه ارومیه بود یاداور شد: امیدواریم مردم هم چنان مطالبات زیست محیطی خود را شجاعانه پی گیری کرده و از حقوق طبیعی خود کوتاه نیایند.
وی حفاظت از تنوع زیستی، جنگلهای طبیعی، منابع آب، تالاب ها ، رودخانه ها، دریاها، کوهستانها، ریزگردها را از دیگر اولویتهای این سازمان که نیازمند عزم ملی و بکار گیری دیپلماسی زیست محیطی برای روابط بهتر با دنیا و استفاده از ابزارها و امکانات بین المللی است عنوان کرد.
ابتکار با اشاره به آخرین مصوبه شورای شهر سوم تهران مبنی بر همراهی شهر تهران با پروتکل کیوتو برای کاهش گازهای گلخانه ای یادآور شد: اگر خودمان بخواهیم عضو مهمی در جامعه جهانی هستیم و می توانیم از این پتانسیل استفاده بکنیم.
وی همچنین آموزش و فرهنگ سازی عمومی را از مهمترین برنامه های محیط زیست عنوان کرد و یادآور شد: باورهای زیست محیطی همواره در مردم ایران وجود داشته فقط باید فرصتی فراهم شود تا این باورها بازخوانی و این فرهنگ به عمل ترجمه شود چرا که دیگر فرصتی برای تکرار اشتباه خود و دیگران نداریم و نمی توانیم در جا بزنیم یا عقب برویم لذا کفش ها و کلاه ها را محکم ببندید که از قطار پرشتاب حفاظت از محیط زیست جا نمانید.