به گزارش خبرنگار مهر، شهر قم با دارا بودن عقبه مذهبی و فرهنگی چند سالی است که مامنی برای دفن شهدای گمنام است و نهادهای مختلف آمادگی خود را برای حضور شهدای گمنام اعلام کردهاند. دانشگاه قم، دانشگاه آزاد، مجتمع آموزش عالی امام خمینی(ره) و دیگر نهادها از این قبیل هستند.
در اردیبهشت امسال ورود دو شهید گمنام در دانشگاه قم، فضای دانشگاه را به حضور شهدا عطرآگین کرد اما با وجود چند ماه از تدفین شهیدان در این دانشگاه هنوز یادمانی ساخته نشده است.
یادمان شهدای گمنام مدفون در دامنه کوه خضر در قم که بعد از 11 سال انتظار در سالروز آزاد سازی خرمشهر امسال به بهره برداری رسید، سبب شد تا در گفتگویی با سید احمد حسینی، مدیرکل بنیاد حفظ و نشر ارزشهای دفاع مقدس قم علت تاخیر در احداث یادمان برای شهدای گمنام را جویا شویم.
ورود شهدای گمنام به قم اتفاق مبارکی است اما چرا ساخت یادمان شهدای گمنام مورد غفلت است؟
نگاه بنیاد حفظ آثار و ارزشهای دفاع مقدس به گونهای است که هر مرکزی که درخواست شهدای گمنام دارد، قبل از ورود شهدا باید یادمان شهدا ساخته شود. دانشگاه ها و نهادهای درخواست کننده باید به این موضوع توجه کنند.
این موضوع در مورد یادمان شهدای گمنام کوه خضر سال ها به طول انجامید.
ساخت یادمان برای شهدای خضر نبی، مورد غفلت قرار گرفت و این در حالی است که این منطقه دارای فضای معنوی بوده و بهترین چشم انداز برای قم است اما با توجه به قرار گرفتن این منطقه بین حرم مطهر و مسجد جمکران، ظرفیت زائرانی که در این منطقه حضور پیدا می کنند، قابل توجه است.
یکی از اولویت های بنیاد که با همکاری مسئولان استانداری و شهرداری محقق می شود، ساخت یادمان در این منطقه به معنای ایجاد یک مرکزی زیارتی فرهنگی است که مورد استقبال قرار خواهد گرفت، محیط پیرامون جدا از یادمان نیست و باید زیبنده زائران باشد.
یادمان شهدا در دانشگاه ها هنوز ساخته نشده است، پیگیریهای بنیاد چگونه است؟
پیگیریها از طریق مسئولان دانشگاه به منظور ساخت این یادمان ها انجام می شود، اما در کنار نبود یادمان برای تعدادی از شهدا، یادمان دو شهید گمنام در پادگان امام صادق(ع) قبل از ورود شهدا ساخته شده بود، بستر یادمان دو شهید گمنام در مجتمع آموزش عالی امام خمینی (ره) آماده بود.