به گزارش خبرنگار مهر، سيد نصير سيدمحمدي بعد از ظهر پنجشنبه در جلسه شوراي برنامه ريزي گفت: در رابطه با لزوم سازماندهي و تنظيم بازار محصولات كشاورزي همين بس كه محصول كشاورزي حداقل 3 برابر انچه از كشاورزان خريداري مي شود در بازار به فروش مي رسد و 70 درصد سود در اختيار دلالان قرار مي گيرد.
وي افزود: از كل محصولات كشت پاييزه در استان با در نظر گرفتن خريد گندم از سوي اداره غله 99 هزار و 700 تن خريد شده است كه ارزشي برابر با 99 ميليارد و 500 ميليون تومان داشت.
سيدمحمدي ادامه داد: اعتباري كه بانكها براي خريد تضميني و توافقي محصولات در اختيار ما قرار دادند 21 ميليارد تومان است.
وي در ادامه گفت: كليه محصولات كشت بهاره و تابستانه در مجموع 132 هزار هكتار سطح زير كشت دارد كه 485 هزار تن محصول توليد مي كند و از اين ميزان 38 هزار تن در برنامه خريد توافقي قرار دارد كه برابر با 8 درصد كل محصول توليدي و با ارزش ريالي 72 ميليارد تومان است.
سيدمحمدي تصريح كرد: 58 مركز خريد توافقي در استان وجود دارد كه 147 هزار و 800 تن ظرفيت انبار دارند و محدوديت خريد محصولات به دليل محدوديت هاي اعتباري ، عدم وجود تشكل قوي در بخش كشاورزي، فقدان برنامه تنظيم بازار در ديگر استان ها و استان هاي همجوار است.
وجود 409 گونه گیاهان دارویی
در ادامه مختار مهاجر رئيس مركز تحقيقات كشاورزي و منابع طبيعي استان گلستان گفت: 409 گونه گياهي در استان وجود دارد كه 156 گونه ان در اراضي جنگلي مي رويد.
وي افزود: شرايط مطلوبي چون تنوع اقليمي و وجود اراضي مناسب كاشت گياهان دارويي در استان موجب شده است تا اين گونه ها در استان برويند.
مهاجر ادامه داد: سه پايلوت اراض شيبدار كفشي محله مينودشت، وامنان و كلاله كه برخي گياهان دارويي در انها كشت مي شود از جمله كارهاي ميداني اين مركز است و در بخش زعفران دو موضوع بيماري ها و بسته بندي و بازار يابي بايد مورد توجه قرار گيرد.
مهاجر تاكيد كرد: كميته راهبردي گياهان دارويي اعتبار ويژه اي نياز دارد تا فعاليت هاي خود را گسترش دهد.