به گزارش خبرنگار مهر، با توجه به آمار اعلام شده از سوی گمرک در سال 91 سهم صادرات اقلام صنایع دستی با مبلمان چوبی از کل صادرات کشور به لحاظ ارزشی بالغ بر 733 میلیون دلار و به لحاظ وزنی 40 هزار و 268 تن ارز آوری داشته است که بررسی روند گذشته نشان می دهد صادرات صنایع دستی طی این مدت در مقایسه با سال 90 با سهم ارزشی 67 درصد و سهم وزنی 47 درصد از یک روند و رشد صعودی برخوردار بوده است.
همچنین طبق بررسی های انجام شده در سند توسعه ملی صنایع دستی کشور، بیشترین حجم صادرات محصولات صنایع دستی به قاره آسیا به ارزش بالغ بر 718 میلیون دلار بوده است.
اما کمترین حجم صادرات این محصولات نیز به قاره آفریقا بالغ بر 421 هزار دلار و بیشترین حجم صادرات مربوط به رشته های زیورآلات سنتی و شیشه های سنتی و سفال و ... بود.
با این حال زیورآلات سنتی با ارزش بالغ بر 623 میلیون دلار و سهم ارزشی 85 درصد و پس از آن شیشه های سنتی با ارزش بالغ بر 52 میلیون دلار و سهم ارزشی 7 درصد اقلام عمده صادراتی در مدت مورد بررسی بوده است.
همچنین بیشترین وزن صادرات به تولیدات شیشه های سنتی با وزن 29 هزار و 894 تن و کمترین میزان وزن صادرات مربوط به سایر محصولات صنایع دستی اختصاص یافته بود.
براساس این سند، کشور امارات متحده عربی با ارزش 631 میلیون دلار، عراق با ارزش 54 میلیون دلار، افغانستان با ارزش 13 میلیون دلار و ترکیه با ارزش 7 میلیون دلار چهار کشور عمده طرف معامله در صادرات صنایع دستی بوده اند.
اما استانهای تهران با اررش بالغ بر 651 میلیون دلار و همدان با ارزش بالغ بر 22 میلیون دلار و سهم ارزشی هر کدام به ترتیب برابر با 93 و 3 درصد عمده ترین استانهای صادرکننده کالاهای صنایع دستی بوده اند.
همچنین بیشترین صادرات صنایع دستی مربوط به گروه تعرفه زیورآلات سنتی بوده که از گمرک حوزه تجاری فرودگاه امام خمینی تهران انجام شده است.