محمد سریر که در اختتامیه مسابقه صدا آزاد مورد تقدیر قرار گرفت تأکید کرد: من خودم فعالیتم را در رادیو با ارکستر جوانان شروع کردم.

به گزارش خبرگزاری مهر، مراسم اختتامیه دومین دوره مسابقه صدا آزاد رادیو جوان و تقدیر از محمد سریر با حضور محمدحسین صوفی معاون صدا، علی مرادخانی معاون هنری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و جمعی از پیشکسوتان حوزه موسیقی کشور به همت مركز موسیقی حوزه هنری و رادیو جوان عصر روز گذشته شنبه 23 شهریور در سالن سوره حوزه هنری برگزار شد.

در این مراسم محمدحسین صوفی معاون صدا در سخنانی با تبریک انتصاب علی مرادخانی به عنوان معاون هنری وزارت ارشاد گفت: انتصاب مرادخانی یکی از شایسته‌ترین انتصابات دولت یازدهم بود و یکی از بهترین هدایایی است که دولت می‌توانست به هنرمندان بدهد. امیدوارم با تعامل مسئولان هنری کشور با هنرمندان و همچنین همکاری سازمان صداوسیما و هنرمندان بیش از پیش شاهد رونق و توسعه فعالیت‌های فرهنگی و هنری کشور باشیم.

معاون صدا در ادامه با تقدیر از احمدپور مدیر شبکه جوان و همکاران این شبکه اظهار کرد: برگزاری مسابقه "صدا آزاد" از افتخارات شبکه جوان بود که توانست در یک بازه زمانی تعامل خوبی با هنرمندان، جوانان و علاقمندان داشته باشد و همچنین بتواند با بزرگان هنر موسیقی کشور به عنوان استاد و مربی همکاری کنند. ما به این اعتمادی که هنرمندان به رسانه ملی، رادیو و شبکه جوان دارند، به خودمان می‌بالیم.

جوانان را به جای حاشیه در متن نگه داریم

در ادامه علی مرادخانی معاون هنری وزیر ارشاد با تقدیر از صدا و سیما به خاطر برگزاری برنامه‌های فرهنگی و هنری اظهار کرد: اهالی موسیقی معتقد برای اینکه در حوزه موسیقی اتفاق مبارکی بیفتد حتما رسانه بسیار تأثیر گذار است. ما هرچه بیشتر در عرصه  هنری به ویژه در عرصه موسیقی کار کنیم و جوانان خودمان را در حاشیه نشان ندهیم بلکه در متن نگه داریم به همان اندازه دیگرانی که دارند در این حوزه جای ما را پر می‌کنند، از میدان خارج خواهیم کرد.

وی افزود: اگر افرادی که به کشور و مسائل فرهنگی جامعه نگاه مسئولانه دارند وارد این عرصه‌های هنری شوند در آینده شاهد شکوفایی در همه حوزه‌ها بخصوص در حوزه موسیقی خواهیم بود.

معاون هنری وزارت ارشاد تصریح کرد: نقش صدا و سیما در امر شکوفایی فرهنگی و هنری بی بدیل است و من امیدوارم بخش صدا بتواند بخش سیما را در این خصوص  با خودش همراه کند.

مراد خانی ابراز امیدواری  کرد بخش موسیقی وزارت ارشاد اسلامی در آینده بتواند با فعالیت‌ها و حرکت‌هایی که در حوزه حاکمیتی می‌کند تسهیلات بیشتری را برای رشد و شکوفایی این هنر فراهم کند.

وی خاطرنشان کرد: در حوزه موسیقی به این نتیجه رسیدیم باید همه ابعاد موسیقی را در نظر گرفته و به همه انواع موسیقی توجه کنیم، نباید نگاهمان را به یک جهت محدود کنیم.

فعالیتم از رادیو آغاز شد

زمان تقدیر از محمد سریر نیز وی در سخنانی با بیان خاطراتی از نحوه ورودش به عرصه موسیقی گفت: من خودم نیز فعالیتم را در رادیو با ارکستر جوانان شروع کردم. برگزاری چنین برنامه‌هایی کار شایسته و خوبی است. به شرط آنکه با یک سرپرستی خوب و با نگاه جدی‌تر و علمی‌تر همراه باشد تا راهی برای شکوفایی استعداد‌های خوانندگان و نوازندگان جوان باز کند.

وی افزود: منزلت فعالیت‌های هنری به محتوا است نه به فرم، وقتی موسیقی پر محتوا و ارزشمند باشد و دارای عیار بالایی باشد، ماندگار می‌شود.

در ادامه پیروز ارجمند، از اعضای هیات داوران مسابقه و مدیر مرکز موسیقی حوزه هنری، روی صحنه رفت و ضمن خیرمقدم گویی به حاضران به نمایندگی ازحوزه هنری، برگزاری این مسابقه را گامی در جهت کشف گستره‌های نامکشوف انواع موسیقی عنوان کرد و افزود: این مسابقه موجب اعتلای فرهنگ شعر و موسیقی خواهد شد.

وی درباره مسابقه هم به توضیحات مختصری پرداخت و افزود: "صدا آزاد" در سه مرحله مقدماتی، میانی و نهایی برگزار شد و از میان نزدیك به 200 شركت كننده، با رای هیات داوران 30 نفر به عنوان برگزیده انتخاب شدند.

رادیو پنجره‌ای به دنیای موسیقی و شعر

ارجمند که ساخت بیش از 200 موسیقی برای فیلم، تئاتر و سریال را در کارنامه موسیقایی‌اش دارد، در ادامه ضمن اشاره به دیرینگی رسانه رادیو در پرداخت به موسیقی و شعر و تاثیرات ماندگار بر ذهن مخاطبان خاطرنشان کرد: این رسانه در زمانی که همه دارند به عرصه وسیع هنرهای بصری توجه می‌کنند، همچنان توانمند به رسالت خود ادامه داده و قابلیت جذب مخاطبان گسترده را، با بارتخیلی و نوستالژیکی قوی که دارد، فراهم کرده است.

این آهنگساز ادامه داد: رادیو پنجره‌ای به دنیای موسیقی و شعر است و با سهل الوصول بودنش توانسته است پیام رسان موثر و خوبی در زمینه موسیقی باشد و این در تمام زمان‌ها برهمگان مکشوف بوده است.

مدیر مركز موسیقی حوزه هنری در ادامه با اشاره به جمع کردن هنرمندان جوان در برنامه‌ای بدیع چون "صدا آزاد" و ایجاد شدن بستری برای آنها از این طریق نوید داد: ما درمرکز موسیقی حوزه هنری درصدد کشف استعدادهای جوان هستیم.

ارجمند پس از سخنرانی به پرسش‌های مجری برنامه هم درخصوص ارزیابی‌اش از این دوره مسابقه پاسخ داد و گفت: دوره خیلی خوب با اتفاقات و استعدادهای خوب بود و قدرت نقدپذیری هنرمندان جوان هم به نسبت دوره قبلی افزایش پیدا کرده بود ولی دردوره گذشته شاهد واکنش‌هایی از جانب شرکت کنندگان بودیم.

این استاد دانشگاه در پایان یادآور شد: کار این هنرمندان مستعد تازه شروع شده و بنابراین، باید با نقشه آموزشی خوبی پیش روند چرا که با در نظر داشتن مدیریت‌های هنری لازم، ماندگاری در هنر کار خیلی سختی است.

در این مراسم، سالار عقیلی، رضا صادقی، گروه چهل دف و برخی از fرگزیدگان مسابقه "صدا آزاد" به اجرای برنامه پرداختند و از داوران مسابقه "صدا آزاد" از جمله سالار عقیلی بخش آواز، رضا صادقی موسیقی پاپ، کیوان ساکت سازهای سنتی، پیروز ارجمند سازهای غربی و امیر الهامی در بخش داوری ترانه سرایی تقدیر شد.

چهره‌های برجسته موسیقی سنتی، کلاسیک و پاپ از جمله لوریس چکناواریان، کیوان ساکت، فریدون خشنود، بیژن بیژنی، بامداد جویباری، رشید کاکاوند، علیرضا قزوه و... از حاضران در این مراسم بودند.