به گزارش خبرگزاری مهر، این دوره به معرفی یکی از مهمترین تاریخنگاران و فیلسوفان جهان معاصر اختصاص دارد. در طی دوره، مفاهیم کلیدی نظریه فوکو مانند دیرینهشناسی، تبارشناسی، اپیستم/معرفت، گفتمان، قدرت، دانش، جنون، جنسیت و هویت به بحث گذاشته خواهند شد.
آثار اصلی فوکو مانند دیرینهشناسی دانش، تاریخ جنون، پیدایش کلینیک، نظم اشیاء، مؤلف چیست، نظارت و تنبیه، و تاریخ جنسیت هم در جلسات جداگانه معرفی خواهند شد. علاوه بر این، به انتقادهایی که بر آرای فوکو وارد شده و میراث تفکر او پرداخته خواهد شد. برای ملموس شدن بحث، چند فیلم سینمایی بر اساس چارچوب نظری فوکو نیز نقد و تحلیل خواهند شد.
این دوره آموزشی در 10 جلسه، روزهای دوشنبه ساعت ۱۴ تا ۱۶ برگزار میشود. آغاز آن ۲۹ مهر ۱۳۹۲ است. علاقهمندان به حضور در این دوره آموزشی تا ۱۳ مهر فرصت دارند در ساعات اداری به مرکز فرهنگی شهر کتاب واقع در خیابان شهید بهشتی، خیابان شهید احمد قصیر (بخارست)، نبش کوچه سوم مراجعه کنند.
نشست « فوکو: بازخوانی تاریخ در بستر تاریخ»
همچنین در خبر دیگری آمده است: به همت گروه روش شناسی و تاریخ نگاری پژوهشکده تاریخ اسلام نشست « فوکو: بازخوانی تاریخ در بستر تاریخ» با سخنرانی دکتر داریوش رحمانیان، چهارشنبه 27 شهریور از ساعت 17 تا 19 برگزار می شود.
پژوهشکده تاریخ اسلام در خیابان توانیر، خیابان رستگاران، کوچه شهروز، پلاک 9 واقع است.
چاپ کتاب «قرآن و راه های مقابله با جنگ نرم»
حجت الاسلام والمسلمین دکتر عیسی عیسی زاده مدیر گروه فرهنگنامه های قرآنی گفت: کتاب "قرآن و راه های مقابله با جنگ نرم" در راستای فرموده مقام معظم رهبری درباره عملیاتی نمودن معارف قرآن در عرصه های فردی، سیاسی و اجتماعی از سوی اینجانب تدوین شده است. این اثر از سوی دو نفر از اعضای هیئت علمی مرکز فرهنگ و معارف قرآن حجج اسلام محمد مهدی فیروزمهر و علی اسلامی مورد ارزیابی قرار گرفته است.
عضو هیئت علمی پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی افزود: این کتاب که از سوی انتشارات زمزم هدایت وابسته به سپاه پاسداران منتشر گردیده، در 184 صفحه و مشتمل بر دو فصل است که در تاریخ 1/6/92 منتشر شده است.