حجت الاسلام حسن حکیم باشی در گفتگو با خبرنگار مهر، ضمن تبریک فرارسیدن میلاد ثامن الحجج بیان کرد: نقش هایی که ائمه از نظر سیاسی و اجتماعی ایفا می کردند متناسب با شرایط حاکم بر جامعه بوده است چرا که از یک نور و مکتب واحد سیراب می شدند.
وی ادامه داد: جهان بینی امامان و ساختار سیاسی جهان شناختی ائمه یکسان بوده و از علم و اندیشه پیامبر بهره مند بودند که ولایت مطلقه الهی اسلامی را در جامعه اجرا می کردند ولی عینت بخشی در زمان های مختلف متفاوت بوده است.
عضو هیئت علمی پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی با اشاره به برخوردهای متفاوت امامان در شرایط سیاسی خود گفت: اینکه میگوند چرا امام حسن صلح کرد یا امام حسن قیام، امام رضا ولایت عهدی را پذیرفت و یا امام باقر و امام صادق به مبارزه و نشر علم پرداختند همه مصداق جهان بینی سیاسی ائمه است که به اقضای زمان و بنا بر مشیت الهی متفاوت می شود که این نگاه و تفکر سطحی برای انسان ایجاد می شود.
حجت الاسلام حکیم باشی تصریح کرد: یکی از بهترین مفسرین تاریخ اسلامی که زندگی امام رضا (ع) را بررسی و ارزیابی کرده است، مقام معظم رهبری است که در کنگره بین المللی امام رضا که سال 65 برگزار شد سخنرانی بی نظیری انجام دادند و اکنون به صورت مقاله ای جزو منابع امام رضا شناسی شده است.
وی با اشاره به دلیل پذیرش ولایت عهدی ثامن الحجج اظهار داشت: امام در وهله اول حاضر به پذیرش این سمت نمی شدند ولو که به قیمت جان ایشان تمام می شد، که این نشانگر آن است که امام حاکمیت مامون را قبول نداشته و صلاحیتی در او نمی دیدند ولی بخاطر جامعیت تشخیص امام و موقعیت سیاسی روز و مشیت الهی و ترویج اسلام مجبور به پذیرش این مقام شدند.
استاد دانشگاه علوم قرآنی بیان کرد: پذیرش ولایت عهدی امام اولا بخاطر ایفای نقش ولایت و اجرای وظیفه خود در مقابل خداوند پذیرفت و ثانیا هیچ چیز نمی تواند امامان را در مقابل وظیفه الهی ایشان بازدارد و یا بخاطر مصلحت خود وظایف الهی را به تاخیر نمی اندازند.
حجت الاسلام حکیم باشی افزود: علم امام بی خطاست و نسبت به آنچه می داند خلاف وظیفه عمل نمی کند و با حکت سنجی تصمیم به بیعت را گرفتند که پس انجام مکاتبات و ارسال نماینده خود چنین اقدامی را انجام دادند.
وی در ادامه عنوان کرد: هجرت معنوی امام رضا (ع) موجب نشر اسلام ناب محمدی شد که مجالی برای انتخاب موقعیت مناسبی شد که آن حضرت به وظیفه و رسالت الهی خود یعنی ارشاد و رهبری جامعه ایرانی- اسلامی در قالب سفر تاریخی دینی بپردازند.
این استاد حوزه و دانشگاه تصریح کرد: هجرت امام و سفر به شهرهایی چون مرو، نیشابور، توس و دیگر شهرهای مسیر خراسان، ابلاغ حدیث سلسله الذهب موجب شد مطالب ناب اسلام محمدی و پیام الهی را به صورت زنده و چهره به چهره به عموم مردم ابلاغ کنند.
حجت الاسلام حکیم باشی بیان کرد: انجام ولایت امام رضا (ع) با اتخاذ حکمت سیاسی با مصاحبه و سخنرانی در شهرهای مختلف مسیر هجرت خود موجب شد از حداکثر موقعیت حسن استفاده را انجام دهند.
تاریخ انتشار: ۲۶ شهریور ۱۳۹۲ - ۱۱:۲۹
قم - خبرگزاری مهر: عضو هیئت علمی پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی عنوان کرد: هجرت معنوی امام رضا (ع) موجب نشر اسلام ناب محمدی شد که مجالی برای انتخاب موقعیت مناسبی شد که آن حضرت به وظیفه و رسالت الهی خود یعنی ارشاد و رهبری جامعه ایرانی- اسلامی در قالب سفر تاریخی دینی بپردازند.