عبدالرضا بازدار در گفتگو با خبرنگار مهر اظهار داشت: در مرحله اول این طرح کارگروه های تخصصی و کمیته های فنی تشل شده و بعد از آن اختیارات لازم به ستاد اجرایی شهرستانها داده شده است.
وی بیان داشت: بعد از آن سیکل فرایند ثبت نام متقاضیان جویای کار انجام شد و فعالیت های متناسب با ظرفیت و پتانسیل هر منطقه براساس سند برنامه پنجم توسعه و ابلاغ به شهرستانها اولویت بندی شده است.
بازدار عنوان کرد: در این طرح واحدهای تولیدی در بکارگیری یک نفر مدیر فنی از بین فارغ التحصیلان جویای کار متناسب با نوع فعالیت موظف شده اند.
وی افزود: در طرح تحول کشاورزی ایلام بر شناسایی کارآفرینان و سرمایه گذاران علاقمند به همکاری در راستای پیشبرد اهداف طرح نیز تاکید شده و به همین منطور کمیته های نظارت متناسب با نوع فعالیت به منظور جلوگیری از انحراف تشکل شده است.
وی افزود: کمیته های آموزشی با مسئولیت دستگاه های اجرایی مرتبط با طرح، با مشارکت روابط عمومی دستگاه های مذکور تشکیل و بر مسائل زیست محیطی و بهداشت و درمان در زمان اجرای طرح ها تاکید شده است.
بازدار تصریح کرد: پرورش و بهره برداری از دام در حاشیه روستاها به منظور اشتغالزایی در مناطق مذکور به شرط رعایت مسائل زیست محیطی و بهداشت و درمان با مسئولیت دستگاه ها تاکید شده است.
وی عنوان کرد: گردهمایی های ماهانه مسئولان دبیرخانه ها و کارشناسان مرتبط با طرح توسعه انجام می شود.
وی بیان داشت: نقشه مناطق مستعد کشاورزی و باغی در استان یعنی پیش بینی مساحت کل اراضی قابل واگذاری (بالغ بر 491 هزار هکتار) تهیه شده است.
بازدار تصریح کرد: 34 هزار هکتار اراضی قابل واگذاری به تفکیک شهرستان ها و ابلاغ به شرکت آب منطقه ای استان جهت تعیین تکلیف نحوه تامین آب استعدادیابی شده است.
وی ادامه داد: آمار وضعیت کارجویان فاقد شغل به تفکیک شهرستان از طریق سامانه اداری تعاون ، کار و رفاه و امور اجتماعی استان بیش از 25 هزار نفر تهیه و تدوین شده است.
وی بیان داشت: مصوب هیئت محترم وزیران و دستورالعمل های مرتبط با طرح توسعه بخش کشاورزی به ستاد اجرایی کارگروه شهرستان ها ارسال شده است.
وی گفت: 29 نفر از فارغ التحصیلان نیز در اجرای این طرح بکارگیری شده اند.
تاثیر طرح توسعه در زیر بخش های دام وطیور، زراعت، باغبانی، حفظ نباتات، مکانیزاسیون، صنایع کشاورزی
وی افزود: بعد از اجرای طرح تحول کشاورزی استان ایلام واحدهای تولیدی و فرآوری بذر در استان افزایش یافته است.
وی ادامه داد: واحدهای مکانیزه بسته بندی علوفه و ذرت خشک کنی ها مناسب با ظرفیت تولید منطقه راه اندازی شده و توسعه واصلاح واحیای باغات و جایگزینی باغات با ارقام پرمحصول نیز شکل گرفته است.
وی با اشاره به افزایش کشت گیاهان دارویی افزود: ورود ماشین آلات و ابزار و امکانات جدید ناوگان مکانیزاسیون، توسعه صنایع تبدیلی وتکمیلی، تجهیز مراکز پرورشی عوامل مفید ( انسکتاریوم ) و احداث کلینیک های گیاه پزشکی، توسعه کشت نباتات علوفه ای و تامین بخشی از علوفه مورد نیاز استان، افزایش تولید محصولات زراعی، باغی، دامی، افزایش ضریب و درجه مکانیزاسیون، کاهش ضایعات محصولات کشاورزی، بکارگیری فارغ التحصیلان بخش کشاورزی به عنوان ناظر فنی پروژه ها در سطح شهرستان ها از دیگر آثار مثبت این طرح بوده است.
وی ادامه داد: کاهش میزان مصرف سموم در سطح مزارع، افزایش سطح مبارزه بیولوژیک و تولید محصول سالم و ارگانیک، حفظ و استفاده بهینه از منابع آب وخاک، ایجاد اشتغال مستقیم و غیر مستقیم در زیربخش های کشاورزی از دیگر آثار مثبت این طرح بوده است.
اهم چالش ها ومشکلات طرح توسعه بخش کشاورزی
وی به چالشهای پیشروی این طرح نیز اشاره کرد و گفت: مغایرت برخی مصوبات و تصمیم نامه های طرح توسعه با سیاست های اجرایی ودستورالعمل های ابلاغی دستگاه های اجرایی از چالشهای این طرح است.
وی گفت: لحاظ نشدن منابع در قالب سرمایه در گردش، عدم بهره مندی صنایع بزرگ (تبدیلی وتکمیلی وابسته به بخش کشاورزی ) و صنایع بیش از 50 نفر اشتغالزایی از طرح مذبور، مشکل وثیقه جامعه روستایی – عشایری و عدم پذیرش آن توسط بعضی بانکهای عامل از جمله سپه، مشکل وثیقه فارغ التحصیلان جویای کار، برخورداری فعالان بخش کشاورزی از رده سنی بالا و عدم بهره مندی جامعه هدف از مزایا و تسهیلات طرح، بالا بودن نرخ بهره بانکی و همچنین کاهش دوره بازپرداخت تسهیلات از دیگر چالشهای پیشروی طرح است.