بیرجند – خبرگزاری مهر: پس از آغاز به کار دولت یازدهم گمانه زنی ها برای انتخاب سکاندار چهارم استان خراسان جنوبی همچنان ادامه دارد و مردم این استان در انتظار آمدن مدیری هستند که بتواند غبار محرومیت چندین ساله را با ایجاد زیرساختها از این استان پاک کند.

به گزارش خبرنگار مهر، استاندار بعدی کیست؟! این سؤالی است که اکثر مردم استان پس از انتخاب رئیس جمهور یازدهم مطرح و گاهاً برخی افراد نیز بر اساس حدس و گمان های خود پاسخ هایی نیز بدان می دهند.

اين روزها عطش " چه خبر؟" بيشتر شده است و برخي هم كه به هر حال با منابع نيمه آگاه و شايعه ساز قرابت بيشتري دارند، ژست هاي آنچناني مي گيرند، گويا همين ديروز با آقاي وزير جلسه داشته اند  و برخي پا را فراتر مي گذارند كه ما نمي گذاريم فلاني بيايد يا داريم فلاني را مي آوريم.

كوچكترين عارضه اين گفتن ها و شنيدن ها، تقابل برخي گروه هاي جامعه و ايجاد جو نامناسب و ناسالم اجتماعي است.

شايعات سياسي از جمله ابزار ايجاد تنش در جامعه اند و شائبه وجود قدرت هاي پنهان، توافق هاي محرمانه و مخفيانه و زدو بندهاي گروهي و جناحي نيز از ديگر آفات شايعه  سياسي است.

خبرها حاکي از پيگيري نمايندگان  استان براي تعيين استانداري با شرايط مورد نظرشان است، آن طور که رئيس مجمع نمايندگان خراسان جنوبی گفته گزینه های غیر بومی است.

بنا به مصوبه مهر ماه ۱۳۷۷ شورای عالی اداری انتصاب استانداران منوط به پیشنهاد وزیر کشور و تصویب هیأت دولت و حکم رئیس‌ جمهور است.

در همین حال گفته می‌ شود که رئیس ‌جمهور‌ به وزرای کابینه توصیه کرده تا دو ماه همه معاونان و مدیران کل خود را تعیین کنند تا سریال این تغییرات، طولانی و ادامه ‌دار نشود.

از بدو تاسیس  خراسان جنوبی در سال 1383 تاکنون ابراهیم رضایی بابادی به مدت یک سال و سید صولت مرتضوی به مدت 4 سال استاندار خراسان جنوبی بوده اند و در حال حاضر نیز قهرمان رشید به عنوان سومین استاندار نیز 4 سال است این سمت را دارد.

 این استان از ابتدای تاسیس تا کنون استانداران غیر بومی را تجربه کرده است و به گفته بسیاری از کارشناسان سیاسی و احزاب مختلف در استان سکانداری استانداری توسط نیرویی غیربومی قطعا حواشی کمتری در بر خواهد داشت.

شاید موضوعی که بیشتر باعث نگرانی نخبه های استان و نمایندگان مجلس از استان شده است این باشد که گزینه بومی به هر حال از یکی از شهرهای استان است و ممکن است خواسته یا نا خواسته نگاه بخشی و منطقه ای داشته باشد و عدالت را در پای مصالح شهر و دیار خود ذبح کند.

 این نگرانی که اتفاقاً در استان ما سابقه هم دارد جدی و قابل تأمل است اما این به آن معنا نیست که این مشکل را که ساخته و پرداخته بعضی از گذشتگان بود و مردم نتایج این تفرقه افکنی را سالها دیده بودند هرگز نتوان حل کرد.

پیشنهاد ۳ گزینه غیر بومی برای تصدی استانداری خراسان جنوبی

نماینده مردم شهرهای طبس،فردوس، بشرویه و سرایان در مجلس شورای اسلامی گفت: مجمع نمایندگان خراسان جنوبی در هفته آینده ۳ گزینه غیر بومی را برای تصدی استانداری خراسان جنوبی به وزارت کشور پیشنهاد می کنند.

محمد علی عبدالله زاده با بیان اینکه مجمع نمایندگان استان در آخرین جمع بندی های خود به این رسیده که گزینه غیر بومی برای استان پیشنهاد کند، بیان کرد: به لحاظ مسائل جاری وحساسیت های خاصی که وجود دارد گزینه های غیر بومی برای سکانداری استانداری استان به وزارت کشور  پیشنهاد خواهد شد.

 به گفته وی در استان و کشور افراد بومی با کارنامه های موفق اجرایی و کارآزموده وجود دارد، اما با توجه به حساسیت های موجود در استان ناگزیر به انتخاب و پیشنهاد افراد غیر بومی شده ایم.

 وی بدون نام بردن از گزینه های احتمالی استانداری خراسان جنوبی گفت: افراد پیشنهاد شده سوابق اجرایی ومدیریتی ارزشمندی داشته و در پست های مختلف کشور امتحان خودرا به خوبی پس داده اند.

نماینده مردم شهرهای طبس ،فردوس، بشرویه وسرایان در مجلس شورای اسلامی بیان کرد: یکی از گزینه های مطرح از بین افراد معرفی شده دارای سابقه کاری در حوزه های مختلف اجرایی وعمرانی کشور بوده واین قابلیت را برای استاندار شدن دارد.

وی اظهارکرد: مجمع نمایندگان استان بدون هیچ جهت گیری وتنها با محوریت فعالیت های اجرایی وعمرانی و بدون حاشیه این افراد را برای تصدی استانداری خراسان جنوبی پیشنهاد می دهد.

 استاندار جدید بین شهرستانها تبعیض قائل نشود/ رعایت عدالت و محرومیت زدایی برای همه مناطق

عبدالله زاده با بیان اینکه سکاندار جدید خراسان جنوبی  باید بدون تبعیض  تمام استان را مدنظر داشته باشد ابراز امیدواری کرد : سکاندار جدید استان بتواند به خواسته های شهرستانهای توجه ویژه داشته باشد.

نماینده مردم نهبندان و سربیشه در مجلس شورای اسلامی نیز در این خصوص گفته است: با بومي شدن بحث انتخاب استاندار، تمام تصميمات روي مرکز استان معطوف مي شود بنابراين مجمع نمايندگان روي انتخاب فردي غيربومي به اجماع رسيده است.

مراد هاشمزهی مي گويد: تاکنون گزينه اي که تمام و کمال باشد و همه شاخص هاي مورد نظر را داشته باشد به تاييد اين جمع نرسيده است اما اگر فردي تا حدي هم شرايط مورد نظر را داشته باشد نمايندگان به اجماع مي رسند.

وی با اشاره به  شناسايي چند گزينه توانمند غیر بومی گفت: افرادي که کارنامه اي موفق دارند و شناخته شده  هستند به نقاط برخوردار مي روند ولي به هر حال براي خراسان جنوبي بايد گزينه اي با انگيزه يافت که خانواده اش هم او را همراهي کند.

وی با بیان اینکه نظر نمايندگان استان رعايت عدالت و محروميت زدايي در همه مناطق است، ادامه داد: هیچ یک از نمایندگان استان به دنبال معرفي فردي از منطقه خودشان نبوده و نیستند.

وی بیان کرد: فردي که براي استانداري خراسان جنوبي انتخاب مي شود بايد خيلي فعال و حرفش در دولت تاثير داشته باشد يعني بتواند اعتباري براي منطقه بگيرد و از آن طرف هم با عدالت تقسيم کند.

 توجه به زیر ساختها و ایجاد اشتغال در شهرستانها

هاشمزهی در گفتگو با مهر گفت: گزینه های که البته غیر بومی هستند  با اتفاق نظر نمایندگان استان به وزارت کشور و هیئت دولت ارسال شده است.

وی با اشاره به انتظار خود به عنوان نماینده مردم از استاندار چهارم گفت:  انتظار است با توجه محرومیت استان استاندار بتواند نظر دولتمردان را جلب و اعتبارات لازم را بر اساس ضریب محرومیت استان و شهرستانها بگیرد.

نماینده مردم نهبندان و سربیشه در مجلس با بیان اینکه اعتبارات نیز باید بر اساس ضریب محرومیت شهرستانها تقسیم شود، بیان داشت: انتظار داریم برخی شهرستانهای استان که محرومیت بیشتری دارند حداقل به وضعیت مرکز استان برسند.

 وی با تاکید بر اینکه استان نیز باید تقویت شود و به وضعیت استانهای برخوردار نزدیک شود، ادامه داد: با تکمیل و اجرای پروزه های زیر ساختی باید زمینه سرمایه گذاری برای شکوفایی اقتصاد استان دنبال شود.

 وی با بیان اینکه عزل و نصب استانداران در استانها با شتاب و دقت لازم از سوی هیئت دولت در حال انجام است، گفت: باید هر چه سریعتر این موضوع عزل و نصب ها را خاتمه داد تا شعارهایی که دولت مطرح کرده با توجه به منویات رهبری محقق شود.

وی با بیان اینکه رسیدگی به مشکلات اقتصادی مردم باید در اولویت باشد، بیان داشت: طولانی شدن موضوع عزل و نصب ها موجب خواهد شد تا دولت وارد مسایل فرعی شود و  از شعارهای اصلی خود دور بماند.

با توجه به تجربه های گذشته باید گفت استاندار چهارم بایستی عدالت واقعی را برقرار سازد. استانداری که حق هر منطقه را بدهد به قول و قرار خود پایبند باشد.

استاندار چهارم باید در انتخاب مدیران کل دقت زیادی داشته و مدیرانی را انتخاب کند که تمام استان را مانند او با یک نگاه ببینند و سعی در رفع محرومیت ها و محدودیت ها داشته باشند. نه این که میدان را برای تسویه حساب های کهنه قدیمی باز ببینند و اقداماتی دور از انصاف و عدالت را مرتکب شوند.

نقش استاندار به عنوان نماینده عالی دولت در استان غیر قابل انکار است. استاندار نماینده تام الاختیار دولت در استان است پس لازمه آن این است که برای عزت و شرف تک تک مردم و شهرهای استان بکوشد.

انتظار از استاندار چهارم : رعایت اعتدال  و عدالت

 اما مردم خراسان جنوبی از دولت تدبیر و امید انتظار دارند علاوه بر اهتمام دولت مردان به تحقق وعده هایشان در دوره تبلیغات ریاست جمهوری، خردمندانه و مدبرانه با انتخاب استانداری مستقل، امید به فردایی بهتر را برای مردم محروم این استان به ارمغان بیاورند.

 استانداری که توانمندی برقراری عدالت واقعی را در بین شهرهای استان خراسان جنوبی داشته باشد، استانداری که همه شهرهای خراسان جنوبی را با یک چشم ببیند، استانداری که شعار دولت تدبیر و امید یعنی اعتدال را سرلوحه کار خود قرار دهد، استانداری که پای درد و دل  مردم بنشیند و استانداری که از حقوق همه مردم استان به یک اندازه دفاع کند.

در مجموع  مردم این استان در انتظار انتخاب استانداری هستند که به جای سیاسی بازی و فارغ از اصلاح طلب بودن یا اصولگرا بودنش عملگرا باشد و بتواند این روحیه را به مدیرانش تزریق کند که روحیه ای کلی نگر داشته باشند و مردم را به وفاق و همدلی برساند تا بتوانیم گام به سوی پیشرفت اقتصادی و اشتغال جوانان این دیار برداریم.

..............

گزارش: فاطمه زیراچی