به گزارش خبرنگار مهر، آیت الله علیرضا اعرافی در مراسم آغاز سال تحصیلی جامعه المصطفی العالمیه که پیش از ظهر روز پنج شنبه در مدرسه عالی امام خمینی (ره) قم برگزار شد،اظهار داشت: حوزه علمیه به معنای عام آن که ما افتخار می کنیم گوشه کوچکی از آن هستیم از سه اصل مهم فقهی که از روایات و آیات برخواسته است شکل می گیرد.
وی ادامه داد: این سه اصل مبنای شکل گرفتن حوزه های علمیه و مراکز دینی است، این سه اصل در فقه بارها مورد بحث قرار گرفته و مربوط به وظیفه و نقش ما در رفتار دیگران است.
اعرافی افزود: شریعت اسلام در کنار اینکه هرکس را مسئول و مامور خویش قرار داده است، یک شریعت اجتماعی نیز می باشد بر دوش همه انسان ها مسئولیت هایی در قبال دیگرانسان ها قرار داده است.
رئیس مرکز جامعه المصطفی العالمیه با بیان اینکه در اینجا نهادهایی باید مکلف به انجام این امور شوند و می توان تجسم این اصول را در نهاد حوزه جست وجو کرد، گفت: اصل اول اصل ارشاد است که فرد دارای علم و توانایی در قبال کسی که از این علم برخوردار نیست مسئولیت دارد و وظیفه هدایت او را نیز برعهده دارد.
وی اظهار داشت: اصل بعدی قاعده هدایت و تربیت است که براساس آن ما در حوزه ها نه فقط برای آگاهی بخشی که برای تربیت روح و جان نیز وظایفی داریم و این خود ابعاد فراوانی دارد.
اعرافی با اشاره به اینکه قائده سوم امر به معروف و نهی از منکر است، گفت: براساس این اصل، علما باید کسانی را که به اموری واقف اند اما از سرغفلت در حال قدم گذاشتن در مسیر نادرست هستند را هدایت کنند.
به گفته اعرافی حوزه های علمیه به منظور انجام این سه اصل شکل گرفته است و این سه قائده راهبرد اصلی شریعت است.
وی همچنین تاکید کرد: این قواعد سه گانه یعنی مهندسی افکار جامعه بشری و مهندسی امیال انسان ها، این امیال اگر به حال خود رها شوند نمی توانند وارد تمایلات معرفتی و عرفانی شوند و فقه مارا موظف به مهندسی دل و جان بشریت کرده است.
اعرافی با بیان اینکه این کار، اقدامی بسیار مهم است و باید با استفاده از آن گفتمان کنونی جهان تغییر کند، گفت: حوزه های دینی مهندسان افکار بشری هستند و این مهندسی نرم افزاری است.
رئیس مرکز جامعه المصطفی العالمیه ادامه داد: آنچه حاکم به جهان امروز است گفتمان های غیرالهی است و وظیفه اصلی حوزه های علمیه و عالمان علوم دینی تغییر این معادلات است.
وی با اشاره به اینکه به برکت انقلاب اسلامی دروازه های عالم به روزی حوزه ها باز شده است، گفت: اگر در این معماری فکری حضور موثر نداشته باشیم فرصت ها از دست می رود و هم اکنون مهمترین موضوع نهاد روحانیت و حوزه های علمیه و جامعه المصطفی توجه به تغییر گفتمان جهانی است.
تاریخ انتشار: ۲۸ شهریور ۱۳۹۲ - ۱۵:۴۱
قم - خبرگزاری مهر: رئیس مرکز جامعه المصطفی العالمیه با بیان اینکه باید گفتمان کنونی دنیا را تغییر داد، گفت: حوزه های دینی مهندسان افکار بشریت هستند و فقه مارا موظف به مهندسی دل و جان انسان ها کرده است.