مراد ثقفي مدير مسئول نشريه "گفتگو" گفت: ما تقريبا مطمئن هستيم كه دولت احمدي نژاد مثل دولت ميرحسين موسوي نخواهد بود، يعني خبري از مصادره، بگير و ببند و ... نخواهد شد.

به گزارش خبرنگار سياسي خبرگزاري " مهر"، در ادامه سومين فستيوال سياسي- فرهنگي دفتر تحكيم كه در دانشگاه صنعتي اميركبير و با ميزباني انجمن اسلامي اين دانشگاه برگزار مي شود، دكتر مراد ثقفي با موضوع "دولت و دموكراسي" به سخنراني پرداخت.

ثقفي در ابتداي سخنانش به شعار اصلي احمدي نژاد در مورد ايجاد "دولت مردمي و به ميان مردم بردن دولت" اشاره كرد و گفت: اين يك پديده جالب است، هاشمي و خاتمي هيچ كدام ادعاي ايجاد دولت مردمي را نداشتند. هاشمي در پي بازسازي اقتصاد و افزايش ثروت عمومي از اين طريق بود و خاتمي هم ادعاي توسعه سياسي و بازكردن قيود وبندها را داشت. ولي دولت احمدي نژاد، اولين دولتي است كه بعد از انقلاب با شعار ايجاد دولت مردمي به روي كار آمد.

مديرمسئول نشريه گفتگو در ادامه به مقايسه شعارهاي هاشمي و احمدي نژاد در انتخابات رياست جمهوري پرداخت و افزود: شعار هاشمي، "با نخبگان، براي نخبگان" بود كه نتوانست اقبال عمومي مردم را به خود جذب كند ولي احمدي نژاد با شعار مردم گرايانه توانست پيروز شود.

ثقفي خاطرنشان كرد: البته شعار "مردم" كه ازسوي احمدي نژاد مطرح شد هم خاصيت فاشيستي دارد و هم خاصيت دموكراتيك و وظيفه ما روشنفكران اين است كه مواظب باشيم اين شعار به سمت فاشيسم و توتاليتاريسم (خودكامگي و استبداد سياسي) نرود البته به نظر من، توتاليتاريسم در ايران هيچ وقت پا نمي گيرد، چون توتاليتاريسم و يكپارچگي سياسي نياز به زيرساخت و برنامه ريزي و زمان دارد و ما ايراني ها استاد لوث كردن همه نظم ها هستيم!

اين فعال سياسي افزود: ما تقريبا مطمئن هستيم كه دولت احمدي نژاد مثل دولت ميرحسين موسوي نخواهد بود، يعني خبري از مصادره، بگير وببند و ...نخواهد شد.

به گزارش مهر ثقفي در توضيح رابطه دولت و دموكراسي به نقد الگوي اقتصاد سياسي ليبرال پرداخت و گفت: الگوي اقتصاد ليبراليستي در ايران به هيچ وجه جواب نمي دهد، حتي همين بيانيه اي كه چند اقتصاددان قبل از انتخابات در حمايت از اقتصاد دوران سازندگي و هاشمي صادر كردند يك گرته برداري و فهم سطحي از اقتصاد بازار آزاد بود.

وي اظهار داشت: برخلاف نظر خيلي ها، در اقتصاد  ليبرال، دموكراسي ايجاد نمي شود، چون اقتصاد ليبرال نهايتا طبقاتي مي شود ولي اقتصاد دموكراتيك با جزء جزء مردم رابطه دارد.

مدير مسئول نشريه گفتگو، در ادامه به پيامدهاي انتخابات رياست جمهوري نهم اشاره كرد و گفت: انتخابات رياست جمهوري به طرز بي سابقه اي سلسله مراتب اجتماعي و مذهبي جامعه را دستخوش تغيير كرد.

ثقفي سپس به نامه آيت الله مهدوي كني به رئيس جمهور منتخب اشاره كرد و مدعي  شد: جالب اين بود كه اولين واكنش به روي كارآمدن دولت احمدي نژاد را آقاي مهدوي كني نشان داد نه روشنفكران و سكولارها. اين به آن معنا است كه حافظان پيوندهاي سنتي اين احساس خطر را كردند كه ممكن است پيوندها و روابط سنتي و عرفي شان با شعارهاي انقلابي و خاص احمدي نژاد دچار خطر شود، شايد اگر يك سكولار رئيس جمهور شده بود، مهدوي كني اينقدر احساس نگراني نمي كرد.

وي سپس به تجربه نازي ها در آلمان و ايجاد اقتصاد پررونق مورد حمايت دولت در آلمان اشاره كرد و گفت: نازيها وقتي به قدرت رسيدند شروع به درو كردن و حذف  سنديكاها و انجمن هاي مدني و صنفي كردند و باعث خلاص شدن سرمايه داران از مزاحمت ها و محدوديت هاي سنديكاها و انجمن ها شدند و همين باعث شد كه اقتصاد در دوران نازي ها (1939-1945) در آلمان بسيار رونق گيرد و آلمان قطب اقتصادي اروپا شود.

وي تكرار چنين شيوه و تجربه اي در ايران ازسوي دولت جديد را بعيد ندانست.