به گزارش گروه دين و انديشه "مهر" دكتر غلامرضا اعواني، رئيس انجمن حكمت و فلسفه ايران، با ذكر اين مطلب كه هنر و آفرينش هنري، از اركان مقوم هر ديني بوده است، افزود: حتي تمام اعتقادات ديني نيز در هنر تجلي پيدا مي كند.
وي درباره تقابل شريعت گرا و درك زيبايي شناسانه از دين عنوان كرد : قوانين شريعت بسيار قابل احترام است و بايد احكام آن را در هنر رعايت كنيم. به عنوان مثال در اسلام پيكره نگاري مشروع نيست. از همين روي هنرمندان اسلامي به آن نپرداخته اند. اما در مقابل به هنرهاي ديگر روي آورده اند.
دكتر اعواني اظهار داشت : در مجموع، هنر درونگرا است و بيشتر با باطن دين سر و كار دارد. به همين دليل، علاوه بر حفظ جنبه هاي شريعت، با طريقت و عرفان ارتباط پيدا مي كند.
رئيس موسسه پژوهشي حكمت و فلسفه ايران ياد آور شد: البته نمي توان گفت كه نگاه زيبايي شناسانه به دين، دقيقا همان نگاه عرفاني به اين مقوله است، اما عرفان با اين نوع نگاه ارتباط دارد.
وي درباره اخلاق و زيبايي شناسي دين عنوان كرد : اخلاق يعني خلق الهي و تقوا، هنرمندي كه نگاهي ديني دارد بايد متخلق به اخلاق الهي باشد. بنابراين هنر او تجلي گاه چنين اخلاقي است.
دكتر اعواني در پايان اظهار داشت : ما به هنري مقدس مي گوييم كه حضور الهي در آن متجلي شده باشد و مسلم است كه اين هنر نمي تواند از شخصي كه مقدس نيست، پديد بيايد.