ساری - خبرگزاری مهر: معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی مازندران گفت: از 115 هزار هکتار باغات مرکبات استان بیش از 110 هزار هکتار بصورت بارده هستند.

به گزارش خبرنگار مهر، یحیی ابطالی بعد از ظهر شنبه در نشست مسئولان جهاد کشاورزی استان با بیان اینکه بیش از 25 هزار هکتار از باغات مرکبات استان مازندران به ارقام مختلف نارنگی اختصاص دارد، پیش بینی کرد: با توجه به آغاز برداشت نارنگی انشوی زودرس در سطح پنج هزار هکتار از باغات استان، در سالجاری با میانگین عملکرد 22 تن در هکتار بالغ بر 550 هزار تن نارنگی برداشت گردد.

وی سطح بارده باغات پرتقال استان را حدود 79 هزار هکتار اعلام داشت و افزود: پیش بینی می گردد با متوسط عملکرد 6/19 تن در هکتار بیش ازیک میلیون و 550 هزار تن محصول پرتقال از سطوح فوق تولید و در مجموع بیش از دو میلیون و 200 هزار تن انواع محصولات مرکبات از باغات مرکبات استان برداشت شود.
 
محمدتقی شکوهی مدیر باغبانی سازمان جهاد کشاورزی مازندران نیز در خصوص کنترل ارگانیکی ضایعات محصول مرکبات پس از برداشت اظهار داشت: آبیاری منظم درختان و زهکشی مناسب باغات به خصوص در اراضی دشت، کنترل آفات و بیماری های درختان در فصول داشت، رعایت نکات فنی در زمان برداشت میوه و جلوگیری از صدمات فیزیکی و ایجاد هرگونه زخم بر روی پوست میوه، انتقال سریع میوه های برداشت شده به مکان سر پوشیده جهت جلوگیری از تابش مستقیم نور آفتاب، پوشش فیزیکی جهت جلوگیری از تبخیر آب میوه ها و شستشوی کف و دیواره های انبار و سبدها بوسیله آب گرم را از جمله نکات کنترل ارگانیکی ضایعات پس از برداشت مرکبات برشمرد.
 
وی برداشت به موقع میوه ها را از دیگر نکات کنترل ارگانیکی ضایعات پس از برداشت مرکبات عنوان داشت و افزود: برداشت نارنگی در زمان حدود 10 درصد تغییر رنگ میوه ها و برداشت پرتقال در هنگام حدود 90 درصد تغییر رنگ میوه صورت گیرد و انتقال میوه های برداشت شده به سورتینگ در اسرع وقت جهت انجام شستشوی میوه و گندزدایی با آب حاوی کلر یا ازن و واکس زنی به منظور افزایش ظرفیت و کاهش آب از دست دهی یا کاهش وزن میوه انجام شود.
 
شکوهی رعایت برودت و سرمای متناسب انبار و نگهداری پرتقال در دمای 7-2 درجه سانتیگراد به مدت حداکثر 3 ماه و نارنگی در دمای 3-1 درجه سانتیگراد به مدت 5-3 ماه را از دیگر نکات کنترل ارگانیکی ضایعات پس از برداشت مرکبات عنوان داشت.
 
شکوهی جهت سرد نگه داشتن انبارهای معمولی در زمستان به باغداران توصیه نمود، ضمن رعایت عایق بندی سقف و دیوارها، تهویه ها در شب های زمستان به مدت چند ساعت روشن گردند تا هوای خنک را به داخل انبار انتقال داده و گازهای مضر را خارج نموده و در طول روز تهویه ها بایستی خاموش باشند تا هوای خنک در انبار محبوس گردد.
 
وی در پایان رعایت تهویه مداوم انبار به صورت روزانه، به خصوص در شب های سرد زمستان را مورد تأکید قرار داد.