برنامه «شب‌های داستان» در آخرین روز شهریور و با داستان‌خوانی چهار نویسنده و مترجم در برج میلاد تهران آغاز شد.

به گزارش خبرگزاری مهر، با آغاز هفته دفاع مقدس، اولین شب از برنامه‌های داستان‌خوانی شب یکشنبه 31 شهریور در برج میلاد برگزار شد. در این مراسم ابتدا مسعود امیرخانی، مترجم كتاب اندوه جنگ، داستانی مستند را با عنوان «اعدام سرباز اسنویك» خواند كه تاكنون منتشر نشده است.

وی درباره این داستان گفت: طی جنگ جهانی دوم، هزاران سرباز آمریكایی از رفتن به جبهه‌های جنگ امتناع می‌كردند؛ كاری كه جرمش، اعدام بود. البته تنها 49 نفر از تعداد كثیری از سربازان فراری به اعدام محكوم شدند و این حكم فقط درباره یك نفر اجرا شد كه داستان «اعدام سرباز اسنویك»، همین ماجرا را روایت می‌كند.

امیرخانی افزود: نویسنده كتاب، به دلیل محقق و جستجوگر بودنش شهرت بسیار زیادی دارد هرچند كه سبك نگارش و شیوه نویسندگی او نیز جالب توجه بوده و باعث شده تا شبكه NBC با اقتباس از این داستان، یك فیلم سینمایی بسازد و به پربیننده‌ترین فیلم این شبكه تبدیل شود.

پس از داستان‌خوانی امیرخانی، بلقیس سلیمانی نویسنده «بازی آخر بانو» و «پسری كه مرا دوست داشت» روی سن رفت و پیش از خوانش بخشی از رمان «سگ سالی» كه منتظر مجوز از سوی وزارت ارشاد است، درباره این رمان گفت: موضوع رمان سگ سالی، واقعی است و در خراسان جنوبی اتفاق افتاده است ولی چون من اصالتا كرمانی هستم، وقایع و اتفاقات را به محل زندگی خودم برده‌ام.

وی ادامه داد: این واقعه در دهه 70، توسط نیروهای امنیتی كشف شد و از آنجا كه داستان، بسیار جالب و پیچیده بود، قرار شد تا این موضوع به فیلم تبدیل شود؛ به همین دلیل با یك كارگردان و تهیه كننده درباره به تصویر كشیدن این قصه گفتگو شد اما تهیه كننده مذكور، به دلیل بیم از عدم جلب تماشاگر، از ساخت فیلم انصراف داد.

سلیمانی افزود: به این ترتیب، من موضوع این واقعه را از تهیه‌كننده گرفتم و بر اساس آن رمانی نوشتم كه در شهر فرضی خودم با نام گوران و در دهه 60 و با حال و هوای سیاسی آن زمان اتفاق می‌افتد.

بلقیس سلیمانی بخشی از رمانش را خواند و در ادامه، مهدی ربی، برنده نهایی یازدهمین دوره جایزه منتقدان و نویسندگان مطبوعات، داستان «ملیحه» را از مجموعه «آن گوشه‌ دنج سمت چپ» خواند؛ داستانی كه در یک روستا  در جنوب کشور اتفاق می‌افتد.

ربی پیش از خواندن داستانش در سخنانی کوتاه گفت: نسل من جنگ را به گونه‌ای دیگر تجربه کرده است. من خودم اهل جنوبم و موشکباران و بمباران و تجاوز به سرزمین‌مان را لمس کرده‌ام. این داستان نیز در جنوب کشور اتفاق می‌افتد ولی نه به جنگ، که به حاشیه‌نشینان می‌پردازد.

بعد از خوانش داستان از سوی مهدی ربی، مژده دقیقی، یکی از ترجمه‌هایش را از ایتالو كالوینو با عنوان «جنگل حیوانات» خواند كه داستانی جنگی و آمیخته به طنز را روایت می‌کرد. این چهار نویسنده و مترجم، در پایان برنامه کتاب‌های خود را برای علاقه‌مندان امضا کردند.

شب‌های داستان در برج میلاد از 31 شهریور تا 6 مهرماه هر شب از ساعت 18 تا 20 در سالن شماره شش مركز همایش‌های برج میلاد برگزار می‌شود و میزبان علاقه‌مندان ادبیات داستانی است. در شب دوم (اول مهر) جواد افهمی، کامران محمدی و علیرضا محمودی ایرانمهر داستان می‌خوانند و حسین پاینده درباره ادبیات جنگ ایران صحبت می‌کند.