به گزارش خبرگزاری مهر، مراسم آغاز سال تحصيلی 92-93 در دانشگاه قرآن و حديث با حضور آيتالله محمدی ریشهری و تنی چند از اساتيد و مديران دانشگاه در تالار شيخ مفيد(ره) پرديس تهران دانشگاه قرآن و حديث، واقع در جنب حرم مطهر حضرت عبدالعظيم الحسنی (ع) برگزار شد.
آيتالله محمدی ریشهری، به عنوان سخنران اصلی این مراسم ضمن تبريك سال جديد تحصيلی، سخنان خود را با محوريت دعای صباح امام علی(ع) آغاز كرد و اظهار داشت: بايد تلاش كنيم تا از فرصتی كه در اختيار ماست، بيشتر استفاده كنيم، سوالی كه در اينجا مطرح میشود، اين است كه چطور میتوان در سال جديد موفق بود؟ جواب اين سوال را بايد در دعای صباح اميرالمومنين امام علی(ع) پيدا كرد، چنانكه حضرت امام خمينی(ره) نيز فرمودند كه اگر كسی میخواهد ائمه معصومين(ع) را بشناسد، از طريق دعا بشناسد.
وی ضمن طرح پرسشی در خصوص چگونگی كسب موفقيت در سال جديد افزود: امام پاسخ به اين سوال را در قالب يك درخواست از خدا مطرح كردند و آن كسب حسن توفيق است. هرچه حسن توفيق بيشتر باشد، آثار و بركات كارش بيشتر است. از اين رو سوال دومی كه پيش میآيد اين است كه مبدا حسن توفيق چيست؟ جواب اين سوال هم در اين دعا آمده كه مبدا حسن توفيق را رحمت خاصه الهی عنوان كردهاند، خدا دو نوع رحمت دارد؛ يكی رحمانيه و ديگری رحيميه كه خاص افراد مومن است، اين رحمت دوم است كه انسان را به مقصد میرساند، مبدا موفقيت انسانهای موفق رحمت رحيميه است.
رئيس دانشگاه قرآن و حديث در ادامه یادآور شد: حال سوالی كه پيش میآيد اين است كه مبدا رحمت رحيميه خدا چيست؟ انسان چطور میتواند رحمت خاصه را مشمول خود كند؟ بايد توجه داشت كه دليل و ريشه رحمت خاصه الهی، خود انسان است، هرقدر كه از رحمت عامه خوب استفاده كنيم، اين زمينهساز رحمت خاص الهی است. يكی از نكاتی كه دانشجويان دانشگاه قرآن و حديث بايد توجه كنند، اين است كه انتخاب رشته در دانشگاه قرآن و حديث، رحمت و لطف الهی است كه شما را به مسير قرآن و حديث آورده است و هرقدر كه از اين رحمت بيشتر استفاده كنيم، رحمت خاصه الهی بيشتر نصيب میشود.
آیت الله ری شهری در خصوص چگونگی بهرهگيری از اين رحمت اضافه کرد: اولين گام در راه بهرهگيری از رحمت خاصه خدا اخلاص است، اخلاص يعنی برای خدا كاركردن و اين امر سبب میشود تا بركات كار مضاعف شود، دومين گام، بهكارگيری همه توان و انرژی در راه كسب توفيق است، هرقدر بيشتر تلاش كنيم، موفقيت بيشتر خواهد بود، جهاد يعنی به كارگيری همه توان برای خدا و اگر كسی برای خدا كار كند، بركات كارش بيشتر میشود و خدا چيزهايی نصيبش میكند كه فكرش را هم نمیكند، انواع موفقيتهايی كه انسان كسب میكند، روزی خداست.
این مسئول در ادامه با بيان اينكه توحيد دو دليل عقلی و تجربی دارد، اظهار داشت: خداوند میفرمايد: در زندگی انسان با تقوا، بنبستی وجود ندارد و توحيد واقعی مستلزم چنينی اعتقادی است، اما بايد در اين مسير از گناه پرهيز كرد و گناه آفتی است كه تلاش انسان را از بين برده و رحمت خاصه الهی را از انسان دور میكند، يكی از عوامل موفقيت برای دانشجويان اين دانشگاه سحرخيزی و كم كردن معاشرتها است، يعنی نشست و برخاستهايی كه سودی ندارند، ترك شود.
توليت آستان مقدس حضرت عبدالعظيم حسنی(ع) در پايان ضمن بيان اين نكته كه به منظور اداره دانشگاه، ماهانه نزديك به 530 ميليون تومان از خزانه حضرت عبدالعظيم صرف میشود، اعلام كرد: سال 74 كه پرديس قم با پيام مقام معظم رهبری تاسيس شد، گمان نمیكردم كه تا 50 سال ديگر دانشگاه را به جايی كه الان به آن دست يافته، برسانيم.
تقدیر از برگزیدگان فرشتگان زائر
نشست تقدیر از برگزارکنندگان برنامه های فرهنگی فرشتگان زائر و هزاران شاخه یاسین هدیه به حضرت عبدالعظیم(ع) برگزار شد.
نشست تقدیر از برگزار کنندگان برنامه فرهنگی "فرشتگان زائر" و طرح قرآنی "هزاران شاخه یاسین هدیه به حضرت عبدالعظیم الحسنی(ع) در دفتر معاونت فرهنگی و امور زائران آستان مقدس حضرت عبدالعظیم(ع) برگزار شد.
عباس سلیمی، معاون فرهنگی و امور زائران آستان مقدس حضرت عبدالعظیم الحسنی(ع)، در این نشست با گرامیداشت هفته دفاع مقدس و یاد شهدای گرانقدر اسلام اظهار داشت: همه هدف گذاری ها و برنامه ریزی ها باید در جهت ادامه راه امام راحل و شهدای عزیز و تبعیت از رهبر معظم انقلاب باشد و در این مسیر باید به همه وظایف خود به خوبی عمل کنیم که در قیامت شرمسار خون های ریخته شده برای اسلام و انقلاب اسلامی نباشیم.
وی افتخار حضور در آستان مقدس حضرت عبدالعظیم الحسنی(ع) در قامت یک خدمتگزار را، افتخاری خاص و کم نظیر برشمرد و یادآور شد: لطف الهی شامل حال همه ماست که در این نقطه از عالم هستی، و در این بارگاه ملک پاسبان خدمت می کنیم و باید همواره در زبان و عمل قدردان این نعمت بزرگ باشیم.
معاون فرهنگی و امور زائران آستان مقدس حضرت عبدالعظیم(ع) با اشاره به اهمیت برنامه فرهنگی آموزشی «فرشتگان زائر» و برگزاری مراسم های جشن تکلیف در آستان مقدس گفت: گستره مخاطبان در این برنامه های فرهنگی، زائران کودک و نوجوانانی است که معصومیت در چهره آن ها موج می زند و این یک موقعیت ویژه و کم نظیر در عرصه کارهای فرهنگی است و نیازمند حساسیت، دقت و برنامه ریزی برای انتقال معارف دینی است.
سلیمی یادآور شد: باید دلسوزانه و با نگاهی پدرانه ارتباطی قلبی با مخاطبان برقرار شود، تا ارزشهای اسلامی و معارف قرآنی به ذهن ها و قلب ها منتقل شود.
معاون فرهنگی و امور زائران آستان مقدس حضرت عبدالعظیم الحسنی(ع)، با بیان این مطلب که بالاتر از قرآن هیچ کلامی در عالم خلقت وجود ندارد، افزود: باید در برنامه های فرهنگی جلوه های بیشتری از رویکرد های قرآنی مشاهده شود زیرا که کلمات قرآن مملو از مفاهیم تربیتی است، چنانچه با انتقال حتی یک جمله و عبارت کوتاه قرآنی ممکن است مسیر زندگانی افراد به سمت رشد و صلاح و سعادت تغییر یابد.
خادم القرآن عباس سلیمی، ضمن تشکر از زحمات مجموعه همکاران اداره کل برنامه های فرهنگی و آموزشی در اجرای این دو این طرح ارزشمند و اثر بخش افزود: بر اساس رهنمود تولیت آستان مقدس حضرت عبدالعظیم الحسنی (ع)، همچنان باید برای ارائه خدمات فرهنگی با هدف انتقال و نشر معارف اهل بیت عصمت و طهارت علیهم السلام برنامه ریزی و تلاش کنیم و به اقدامات صورت گرفته، بسنده نکنیم.
برنامه فرهنگی آموزشی «فرشتگان زائر» با هدف نشر معارف اهل بیت علیهم السلام، بمدت یکماه در سالن اندیشه جوان واقع در صحن مصلای آستان مقدس برگزار شد.
در این طرح با ایجاد غرفه ها و ایستگاه های مختلف نقاشی کودکان، معرفت زیارت، آموزش نماز ویژه کودکان، بلوتوث، ایستگاه عکاسی و ایستگاه حکمت و همچنین استقرار نمایشگاه سفیر آفتاب (پیام حضرت امام رضا(ع) به حضرت عبدالعظیم الحسنی(ع) برنامه های متنوع فرهنگی و آموزشی برای زائران و مجاوران حرم مطهر برگزار شد.
طرح قرآنی هزاران شاخه یاسین هدیه به حضرت عبدالعظیم الحسنی(ع) نیز در ایام وفات حضرت عبدالعظیم الحسنی(ع) برگزار و با استقبال گسترده از سراسر کشور مواجه شد.