ایلام - خبرگزاری مهر: بخش چوار از توابع شهرستان ایلام که به دلیل شهادت چند فوتبالیست در زمین چمن به شهر شهدای ورزشکار در کشور معروف شده، هم اکنون از بیکاری جوانان رنج می برد در حالیکه پتروشیمی و پالایشگاه گاز ایلام در دو قدمی این بخش قرار دارند.

به گزارش خبرنگار مهر، بخش چوار از جمله شهرهای در حال توسعه استان ایلام است که به دلیل قرار گرفتن پتروشیمی و پالایشگاه گاز ایلام یکی از نقاط مهم استان به شمار می رود ولی خود این شهر از مشکلات بی شماری رنج می برد.

چوار نامی آشنا در بین ورزشکاران است چراکه در سال 1365 واقعه بزرگی در استان ايلام و زمين فوتبال شهر چوار به وقوع پيوست که به جرات مي توان آن را تاسف بارترین رويداد تاريخ فوتبال ايران ناميد، در حالی که دو تیم چوار و ایلام در حال بازی فوتبال بودند، هواپیماهای بعثی با حمله ناجوانمردانه زمین چمن را بمباران کردند و یکی از تلخ ترین صحنه های ورزشی زمان جنگ شکل گرفت و بیش از 15 نفر شهید شدند.

شهدای ورزشکار چوار هنوز هم به خوبی معرفی نشده اند ولی در مجامع فوتبالی کشور همیشه نامی از آنها وجود دارد و همه ورزشکاران در حال حاضر نسبت به این واقعه واقف و برای آن احترام قائل هستند.

 

زمین فوتبال چوار بعد از گذشت سالها هنوز بوی شهدا را می دهد هرچند مسئولان برای تکمیل این مجموعه ورزشی قولهای فراوانی داده بودند ولی هیچ کدام از این وعده ها اجرایی نشده است.

رئیس شورای شهر چوار در گفتگو با خبرنگار مهر درباره آخرین وضعیت شهر چوار اظهار داشت: هم اکنون شهر چوار دارای بیش از 9 هزار نفر جمعیت است که با مشکلات زیادی دسته و پنجه نرم می کند.

حامد محمودی اظهار داشت: اولین و بزرگترین مشکل شهر چوار بیکاری است که متاسفانه با اینکه پالایشگاه و پتروشیمی ایلام در این منطقه قرار دارند ولی اکثر جوانان روستا بیکار هستند.

وی عنوان کرد: پتروشیمی و پالایشگاه گاز ایلام تا حدود زیادی از نیروهای غیر بومی حتی در کارهای اجرایی ساده استفاده می کنند در حالی که جوانان منطقه ما از کار محروم هستند و بیکاری یاعث شده آنها به سمت اعتیاد بروند.

محمودی بیان داشت: در شهر چوار جوانان تحصیل کرده و دارای تخصص زیادی متناسبت با کارهای اجرایی در پتروشیمی وجود دارند اما مسئولان به جای استخدام نیروی های بومی، از نیروهای بومی استفاده می کنند.

وی افزود: شهر چوار دارای مشکلات زیادی در بخشهای مختلف فرهنگی، ورزشی، اشتغال و... است که به رغم وعده های داده شده برای حل مشکلات هنوز معضلات شهر پابرجاست.

این مسئول عنوان کرد: شهر چوار در یک قدمی پتروشیمی ایلام قرار دارد و طبق قانون باید عوارضی را سالانه به شهرداری چوار پرداخت کند ولی بیش از سه سال است که این عوارض توسط پتروشیمی که حدود سه میلیارد تومان است پرداخت نشده است.

محمودی بیان داشت: قرار شده شهر چوار در آینده ای نزدیک به شهرستان ارتقا یابد که تاکنون تلاشهای زیادی از طرف امام جمعه چوار و نماینده و مسئولان صورت گرفته که امیداواریم این کار در آینده ای نزدیک انجام شود.

وی بیان داشت: متاسفانه شهر چوار فقط یک پارک دارد و بسیاری از جوانان و خانواده ها از مجموعه های تفریحی و رفاهی و ورزشی محروم هستند که این در شان شهر چوار نیست.

محمودی به بحث دود و بوی بد پالایشگاه و پتروشیمی اشاره کرد و گفت: متاسفانه از پتروشیمی و پالایشگاه گاز فقط دود و بوی بد نصیب شهر می شود و این قضیه باعث شده بسیاری از مردم دچار مشکلات تنفسی شوند.

وی بیان داشت: علاوه بر دود و بوی بد خود این مجتمع، تانکرهایی که از پالایشگاه مواد شیمیایی یا گاز حمل می کنند بعد از تخلیه شیر تانکر را باز می گذارند و بعد از تردد در داخل شهر تمام بوی بد این تانکرها نیز نصیب مردم شهر می شود.

محمودی بیان داشت: باید جاده های مجزا برای این دو مجتمع در خارج شهر راه اندازی شود رفت و آمد تانکرها باعث اذیت مردم نشود.

وی عنوان کرد: مشکلات ناشی از دود و بوی این دو مجتمع روی آب آشامیدنی شهر چوار نیز تاثیر گذاشته است، هرچند مسئولان عنوان کرده اند که آب شهر گوگرد ندارد و کاملا سالم است.

وی بیان داشت: شهر چوار دارای ظرفیتهای بسیار خوبی در بخش گردشگری، صنعتی، فرهنگی، علمی و...است که باید مسئولان توجه ویژه ای به شهر چوار داشته باشند و محرومیت این شهر در کنار پتروشیمی و پالایشگاه در شان مردم نیست.

محمودی ادامه داد: از مسئولان استانی و کشور انتطار داریم در بحث استخدام نیروهای بومی در پتروشیمی و پالایشگاه گاز ایلام توجه ویژه و بیشتری به جوانان چوار داشته باشند تا شاهد بیکاری کمتری در شهر باشیم.

وی گفت: در حال حاضر مردم چوار بیشتر دامدار، کشاورز و رانند ماشین سنگین هستند که امیدواریم جوانان بیشتری از این بخش در پتروشیمی و پالایشگاه گاز استخدام شوند.