سمانه طاهري زاده در حاشیه اجرای طرح غربالگری اوتیسم در گفتگو با خبرنگار مهر ابراز كرد: اجراي طرح غربالگري اوتيسم در واقع از اسفند سال گذشته و با برگزاري كارگاههاي آموزشي و توجيهي شروع شده است.
وي افزود: تا كنون سه كارگاه آموزشي در استان برگزار شده كه مجريان و كارشناسان طرح به تمام جوانب علمي و اجرايي آن تسلط داشته باشند.
طاهري زاده درباره اجراي طرح اظهار كرد: همراه با پرسشنامههاي والدين، يك برگه ارزيابي پايگاه نيز توسط والدين تكميل ميشود كه نحوه خدمت رساني پايگاه هم مورد ارزيابي قرار گيرد.
وي تصريح كرد: از خبرنگاران جرايد و رسانههاي محلي براي آگاهسازي مردم و همكاري حداكثري در اجراي اين طرح در خواست همكاري دارم.
وي افزود: اين يك طرح ملي است و پس از اجراي آزمايشي در 5 استان كشور، در همه استانها به اجرا درميآيد.
طاهري زاده از مردم و مسئولان طرقبهشانديز براي اجراي هرچه بهتر طرح درخواست همكاري كرده و بيان كرد: بايد كودكان از نظر ابتلا به اوتيسم غربال شده و آنهايي كه مشكوك به اين بيماري هستند هر چه زودتر مورد مداخله و درمان قرار گيرند.
وي ابراز كرد: اگر اين بيماري بين 2 تا 5 سالگي تشخيص داده شود امكان مداخلات درماني و جلوگيري از پيشرفت بيماري، بسيار بيشتر است.
طاهري زاده افزود: دانشمندان علت ابتلا به اين بيماري را درنيافتهاند اما ارتباط هايي بين ساختار ژنتيك مبتلايان، زندگي صنعتي و مدرن، مصرف مواد آلوده به سموم شيميايي و برخي عوامل محيطي با اين بيماري يافتهاند.