آیین افتتاح نمایش "شیش و هشت" پنج‌شنبه 4 مهرماه در فضای لابی تماشاخانه ایرانشهر و با حضور برخی از هنرمندان تئاتر، تلویزیون و سینما برگزار شد.

به گزارش خبرگزاری مهر، در ابتدای این مراسم که نگار عابدی اجرای آن را برعهده داشت، آیدین آغداشلو با ابراز خرسندی از حضورش در جمع تئاتری ها گفت: من میان تئاتری ها بزرگ شده ام و عزیزترین دوستانم هم همیشه از این جمع بوده اند. به نظر من تئاتر و موسیقی زنده ترین هنرهایی هستند که می توانند در لحظه با مخاطبان‌شان ارتباط برقرار کنند. زمانی به ابراهیم گلستان می گفتم که به نظرم اپرا هنر بورژوازی است. اما او می گفت این طور نیست. اپرا هنری بزرگ و چالشی است که بازیگر روی صحنه در واقع حیثیت خود را به خرج داده است.

وی ادامه داد: من هم این توفیق را داشتم زمانی که کارگاه نمایش دایر بود بارها و بارها برای دیدن یک تئاتر مراجعه می کردم. زمانی مطلبی درباره خودکشی نوشتم و گفتم که چه کار لغوی است. هرچند می دانم چرا عده ای به این کار دست می زنند. مثل کسانی که نشسته اند و یک فیلم خسته کننده را نگاه و مدام با خودشان فکر می کنند پایان داستان را هم که می دانند. بنابراین احساس می کردم هیچ وقت حق ندارم که در تاریکی از سالن سینما خارج شوم. زیرا پای دیگران را لگد خواهم کرد. وقتی هم که دوستانم من را به دیدن یک تئاتر دعوت می کردند همیشه از آن ها می پرسیدم که آیا وقفه ای در میانه اجرای نمایش در نظر گرفته شده است یا نه. زیرا می خواستم بدون این که پای دیگران را لگد کنم، از سالن خارج شوم. این شد که سال ها تئاتر نرفتم تا پای دیگران را لگد نکنم. اما اکنون باعث افتخارم هست که این صحبت ها را در جمع شما مطرح می کنم.

وی با بیان این که در سال های اخیر تئاتر با رشد قابل قبولی مواجه شده است عنوان کرد: باید گاهی از خودمان بپرسیم که در تئاتر منتظر چه هستیم و چقدر می توانیم با ماهیت آنچه در ذهن نویسنده شکل گرفته تماس برقرار کنیم. من همیشه تلاش کرده ام بیشترین ارتباط را با این ذهنیت برقرار کنم. خدا را شکر می کنم که در سال های اخیر تئاتر بسیار رشد کرده است. بعضی از شاگردانم تعریف می کنند که برای تماشای  بعضی تئاتر ها حتی هفته ها صف می کشند و من به فال نیک می گیرم که تئاتر این چنین محبوب است. من هم از آغاز با تئاتری ها دوست بوده ام و خودم را عضو این خانواده می دانم. هر چند حالا جای عده ای در این عرصه خالی است و هر جا تئاتر هست جای خالی شان حس می شود و فکر می کنم باید در سالن ها صندلی هایی خالی را به آنان اختصاص داد. اما به هر حال زندگی جریان دارد عده ای در این رودخانه خروشان شنا می کنند و بعد از خسته شدن در ساحلش استراحت. بعضی وقت ها به شناگران تذکر می دهند که آن منطقه عمیق است و آنجا برو و اینجا نرو. اما خوشبختانه کسانی که شنا می کنند حرفشان را گوش نمی دهند.

در ادامه مراسم نیما دهقان کارگردان نمایش "شیش و هشت" نیز به چند نکته در مورد این نمایش اشاره کرد و گفت: من کاملا اعتقاد و تاکید دارم که باید نمایش هایی ایرانی بنویسیم و هیچ وقت فکر نمی کردم که کوروش نریمانی برای من یک نمایشنامه بنویسد که آن را روی صحنه ببرم. اما با خودم گفتم که با او پیشنهاد نوشتن یک متن را مطرح کنم. شاید این کار را انجام داد.

دهقان همچنین با تشکر از آیدین آغداشلو افزود: گاهی انسان در دنیای بعضی از بزرگان می گردد و کندو کاو می کند اما وقتی آن ها را از نزدیک می بیند حس خوبی به او دست می دهد.

این کارگردان با بیان انتقاداتی از وضعیت چند سال اخیر تئاتر کشور یادآور شد: ما در دوران مدیریت آقای سلیمی اوضاع خوبی را سپری کرده بودیم. اما در این 8 سال متاسفانه به دلیل برخی اتفاقات عادت نکرده بودیم که برخوردهای خوبی با ما صورت بگیرد یا مثلا دو ماه قبل به ما بگویند که مهرماه اجرا دارید. عادت نداشتیم که همه چیز بر روال عادی خود پیش برود. متاسفانه من در این چند وقت اخیر برخوردهای بسیار بدی دیدم. اما وقتی در سالنی آمدم که اگر نگویم از تماشاخانه های اروپایی کیفیتی بالاتر دارد دست کم برابر با آن هاست، هنوز به این حرفه ای برخورد کردن عادت نداشتم و باید بابت مدیریت خوب اینجا از آقای مجید سرسنگی تشکر کنم.

در ادامه مراسم مجید سرسنگی نیز با تشکر از حضور هنرمندان و ابراز خوشحالی از اجرای نمایش "شیش و هشت" بیان داشت: باعث افتخار است که امشب اثری از یکی از کارگردانان جوان، خوش اخلاق و پر کار تئاتر کشور روی صحنه می رود که متن آن را یکی دیگر از هنرمندان برجسته تئاتر نگاشته است.

وی افزود: با توجه به اینکه امشب آقای آغداشلو مهمان این مراسم هستند جا دارد نکته ای را یادآوری کنم. در مراسمی که در خانه هنرمندان به مناسبت سالگرد تولد مرتضی ممیز برگزار شده بود، در حضور پیشکسوتان و هنرمندان حوزه گرافیک مساله ای را مطرح کردم. شاید از حدود 80 سال قبل کشورهای توسعه یافته در حوزه فرهنگ به این درک رسیدند که اگر هنرها در کنار هم به حیات خود ادامه دهند بازدهی شان افزایش پیدا می کند و دپارتمان های هنری در کشورهای بزرگ هم موید این ادعاست. به اشتراک گذاشتن تجارب این هنرها برای هم باعث رشد سریع فرهنگ در یک جامعه می شود. از این منظر از حضور آقای آغداشلو در این جمع بسیار خوشحالیم.

سرسنگی با اشاره به ظرفیت های تئاتر در استفاده از اندیشه های سایر شقوق هنری بیان کرد: تئاتر قابلیت و ظرفیت استفاده از تجارب سایر هنرها را دارد و امیدواریم تعامل این هنر با سایر رشته ها همواره افزایش پیدا کند. متاسفانه نگاه و توجه به هنر در طول تاریخ یکدست نبوده و در مقاطعی یک هنر مورد غفلت واقع شده یا بر عکس به آن توجه زیادی صورت گرفته است. بعضی از هنرها مثل تجسمی که ریشه و قدمت زیادی در کشور دارند و حوزه های موسیقی و تئاتر به میزان قابلیتشان مورد توجه قرار نگرفته اند. این که سینما یک سازمان عریض و طویل و حوزه موسیقی، تئاتر و تجسمی تنها یک اداره‌کل داشته باشد و در سایه یک معاونت جمع شوند متاسفانه نشان کم لطفی به این هنرهاست. امیدواریم در دوران جدید مسئولان وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی این نگاهی که به سینما داشته اند به سایر رشته های هنری نیز داشته باشند.

در پایان مراسم آیدین آغداشلو زنگ افتتاح نمایش را با حضور مجید سرسنگی مدیر عامل خانه هنرمندان، نیما دهقان کارگردان و کوروش نریمانی نویسنده نمایش "شیش و هشت" نواخت و تماشاگران حاضر به دیدن این اثر نمایشی نشستند.

در این مراسم هنرمندانی چون هادی مرزبان، بهرام شاه محمدلو، فرهاد توحیدی، جمشید گرگین، فریندخت زاهدی، حسین کیانی، احمد ساعتچیان، رحمان سیفی آزاد، نگار عابدی، اصغر همت، علی صالحی، قاسم زارع، منوچهر اکبرلو، روح الله کمانی، سینا رازانی، شیرین یزدان بخش، میلاد نعیمی، علی عامل هاشمی، فرهاد بشارتی و رضا حیدری حضور داشتند.