بجنورد - خبرگزاري مهر: مدير گروه بيماري‌هاي دانشگاه علوم پزشكي خراسان شمالي از آمادگي كامل مراكز بهداشتي و درماني و آزمايشگاه‌هاي استان براي مبارزه با بيماري وبا خبر داد.

افشين دلشاد در گفتگو با خبرنگار مهر با اعلام اين خبر افزود: هرچند تاکنون هيچ مورد بيمار مبتلا به وبا در استان شناسايي نشده‌است، اما همه مراکز درماني و بهداشتي تحت پوشش دانشگاه علوم پزشکي براي ارائه خدمات به بيماران احتمالي در حالت آماده باش قرار گرفته‌اند.

وي با اشاره به اين که بيماري وبا بيشتر از طريق آب آلوده منتقل مي‌شود اظهار داشت: وجود باکتري اين بيماري در آب آلوده مهم ترين عامل انتقال بيماري است؛ از سوي ديگر مصرف ميوه هاي نشسته و سبزيجاتي که با فاضلاب آبياري شده باشد خطر ابتلا به وبا را افزايش مي‌دهد.

دلشاد با بيان اينكه باکتری وبا، نسبت به اسید حساس است، توضیح داد: افراد محیط معده خود را اسیدی نگه دارند، چرا که اسید میکروب‌کش طبیعی است و این درحالیست که در فصل گرما بدلیل نوشیدن آب زیاد، شیره گوارش رقیق می‌شود، از این رو مصرف آبلیمو، پیاز، ماست، دوغ، عرق نعنا و... بسیار مفید است.

وي ادامه داد: بيماري وبا در در اواخر تابستان و اوايل بهار شيوع پيدا مي‌كند و با هواي بسيار گرم و سرد ناسازگار است.

مدير گروه بيماري‌هاي دانشگاه علوم پزشكي افزود: نوزادان شير خوار به دليل سالم بودن شير مادر و استفاده نكردن از ديگر مواد غذايي از ابتلا به اين بيماري تا حد زيادي در امان هستند.

بر اساس گزارش وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی تاکنون بیماری وبا در 10 استان کشور شیوع یافته و 176 بیمار مبتلا به این بیماری شناسایی شده اند.