معاون برنامه ريزی آب منطقه ای تهران با اعلام تشکیل بانک مشترک اطلاعات چاه ها و منابع آبی مناطق 22 گانه با همکاری شهرداری تهران گفت: هم اکنون قالیشویی ها، کارواش ها و برخی واحدهای خدماتی و صنعتی از آب شهری استفاده می کنند.

به گزارش خبرنگار مهر، یوسف رضاپور از اجرايي شدن مرحله نخست تفاهم نامه بين آب منطقه ای تهران و شهرداري تهران خبر داد و گفت: بر اساس تفاهم نامه اي كه تيرماه سال جاري بين شركت آب منطقه اي و شهرداري تهران مبادله شد قرار است تا اين دو نهاد اطلاعات و داده هاي مربوط به چاه ها و منابع آبي در كل مناطق 22 گانه تهران را در يک بانک مشترک گردآوري نمايند.

رضاپور با اشاره به اينكه در حال حاضر و با گذشت دو ماه از مبادله اين تفاهم نامه مرحله نخست آن اجرايي شده است اظهار داشت: نشستي با حضور نمايندگان دو سازمان در ماه گذشته برگزار شد كه طي آن نرم افزارهاي اتوماسيون اداري شركت آب منطقه اي تهران و مناطق 22 گانه شهرداري تهران بر اساس پروتكل ECE يا تبادل الكترونيكي مکاتبات در ايران به يكديگر متصل شده است.

وي با بيان اينكه اتصال اتوماسيون اداري اين دو سازمان مي تواند به تسريع در فرآيند رسيدگي به امور جاري در بخش آب كمک نمايد تصريح كرد: ‌در نشست مشترک همچنين مقرر شده بود تا بخش مطالعات شركت آب منطقه اي نسبت به تهيه و ارسال مختصات چاه ها در محدوده اي از شهر تهران كه در فاز نخست شهرک غرب انتخاب شده اقدام نمايد كه اين عمليات در حال نهايي شدن است.

رضاپور افزود: اين اطلاعات شامل جانمايي چاه هاي مجاز واقع در املاک منطقه مورد نظر است تا جهت استفاده در سامانه GIS شهرداري قرار گيرد كه پس از تكميل آن به سازمان فن آوري اطلاعات و ارتباطات شهرداري ارسال خواهد شد.

معاون برنامه ريزي و بهبود مديريت شركت آب منطقه اي تهران با اشاره به برگزاري نشست هاي مشترک با هدف بررسي و يكپارچه سازي نرم افزارهای هر دو سازمان تصريح كرد: اين فرآيند جهت ثبت اطلاعات متقاضي، اخذ ‌استعلام هاي لازم و مدارک مورد نياز از شهروندان براي صدور مجوز توسط آب منطقه اي تهران از طريق حدود 123 دفتر خدمات الكترونيک موجود در شهر انجام خواهد شد.

وي تاکید کرد: مدير امور منابع آب تهران بزرگ، مدير دفتر اطلاعات و انفورماتيک و مدير دفاتر آب هاي سطحي و زيرزميني شركت آب منطقه اي تهران به عنوان نماينده اين شركت در نشست هاي مشترک بين دو سازمان مشخص شده اند و يک نفر نيز  به عنوان مجري اين طرح بزودي مشخص و معرفي خواهد شد.

رضاپور ايجاد درآمد پايدار و تكميل اطلاعات منابع آبي در شهر تهران در هر كدام از سازمان هاي طرف اين تفاهم نامه را از اهداف مهم اين طرح برشمرد و گفت:‌ قرار شده تا جهت تشخيص به روز و سريع املاكي كه به استعلام از شركت آب منطقه اي تهران نياز دارند، اطلاعات مكاني بستر و حريم آب هاي سطحي (رودخانه ها) و قنات هاي موجود به سازمان فن آوري و اطلاعات و ارتباطات شهرداري تهران ارسال شود.

این مقام مسئول در آب منطقه ای تهران افزود: پس از ثبت اين اطلاعات در نرم افزار و سيستم هاي اطلاعاتي سازمان فن آوري و اطلاعات و ارتباطات شهرداري تهران هر دو طرف به صورت مشترک از اين داده ها بهره مند خواهند شد.

به گفته وي، تعداد زيادي از واحدهاي صنعتي و خدماتي همچون قاليشويي ها و ‌كارواش ها در سطح شهر تهران از منابع آب شهري براي مصارف خود به شكل غيرمجاز، رايگان و بدون پرداخت حقوق دولتي استفاده مي كنند كه در نهايت سبب آلوده شدن بيشتر آب مي شوند.

رضاپور خاطرنشان كرد: عمليات جمع آوري و به روز رساني اطلاعات مصرف كنندگان منابع آب در مناطق 22 گانه تهران نيازمند صرف زمان و هزينه بسيار بالايي است كه با اجراي اين تفاهم نامه به سادگي اطلاعات مورد نياز تكميل خواهد شد.

معاون برنامه ریزی آب منطقه ای تهران يكي از اهرم هاي اجراي اين تفاهم نامه را بند ششم از ماده سوم اين تفاهم نامه ذكر كرد و گفت: طبق اين بند، شهرداري تهران از ارائه هرگونه خدمات و صدور گواهي و پروانه ساختماني و مفاصاحساب براي متقاضيان داراي منابع آب غيرمجاز و يا داراي بدهي به شركت آب منطقه اي تهران تا زمان تعيين تكليف و تسويه حساب خودداري خواهد كرد.

وی اعلام كرد: متقاضيان مي توانند از طريق دفاتر خدمات الكترونيک شهر تهران نسبت به ثبت تقاضا، استعلام تعيين تداخل پلاک ملک با بستر و حريم آب هاي سطحي و قنات ها، تعيين تكليف چاه هاي موجود، تحويل مدارک مورد نياز و در نهايت تشكيل پرونده اقدام نمايند.