به گزارش خبرنگار مهر، کنفرانس خبری کمیته صیانت از منافع ایران که متشکل از نمایندگان برخی تشکل های دانشجویی است عصر امروز یکشنبه با موضوع بررسی حوادث روز گذشته رخ داده در مراسم استقبال از رئیس جمهور و تشریح برنامه های این کمیته در هفته های آینده برگزار شد.
در ابتدای برنامه علی محمدزاده عضو کمیته صیانت از منافع ایران گفت: علت اصلی تشکیل کمیته بحث هایی بود که در جریان سفر رئیس جمهور به آمریکا و مذاکره با دولتمردان آمریکا بوجود آمد. مذاکره با آمریکا همیشه دغدغه فعالین دانشجویی و مردمی بوده و طبیعی است هر زمانی چنین بحثی مطرح شود به طبع آن حساسیت هایی بوجود آورد.
وی افزود: ابتدا خبر دیدار ظریف با جان کری وزیر امور خارجه آمریکا مطرح شد و بعد از آن خبر شگفت انگیز مذاکره تلفنی رئیس جمهور ایران و آمریکا مطرح شد طبیعی بود چنین شوکی به بچه های انقلابی وارد شود. فعالین دانشجویی دور هم جمع شدند و اتاق فکر تشکیل داده و این کمیته را به وجود آوردند.
در ادامه این نشست رحیم اشتری سخنگوی کمیته صیانت از منافع ایران با توضیحی در خصوص اتفاقات رخ داده دیروز گفت: اتفاقاتی که دیروز رخ داد یک هشدار جدی از سوی دانشجویان و مردم به تیم مذاکره کننده روحانی بود چراکه ما تجربه مذاکرات سعدآباد و از چشم افتادن مسئولان را دیده بودیم و نگرانیم که اتفاقات سعدآباد دوباره تکرار شود و مسیر غلط رفته شده ادامه پیدا کند و از آن درس عبرت گرفته نشود. بنابراین تکلیف داشتیم با هشدار دولت را نصیحت کنیم.
اشتری در خصوص پرتاب کفش از سوی مخالفین به ماشین رییس جمهور گفت:آمدن رئیس جمهور به جمع مردم به تعویق افتاده بود، بنابراین تجمع کنندگان تصمیم گرفتند نماز جماعت را برگزار کنند، در حین برگزاری نماز ماشین رئیس جمهور وارد تجمع کنندگان شد، نمازگزاران برای این که زیر ماشینهای تیم همراه رئیس جمهور نروند پای برهنه فرار کردند و تیم حفاظت رئیس جمهور هم کفشهای تجمع کنندگان را به اطراف پرتاب کرد، اما در این بین عکسهایی گرفته شد که در آن عکسها تجمع کنندگان کفشها را در دست خود داشتند و این گونه القا شد که تجمع کنندگان به سمت رئیس جمهور کفش پرتاب کردند.
اشتری با تاکید بر اینکه تحلیل های سیاسی مختلفی از این اتفاق رخ داد و مرتب با کلید واژه لنگه کفش به دنبال برجسته کردن این اتفاق بودند، گفت: این اقدام غیرمنصفانه است ما اعلام کرده بودیم تجمع اعتراض آمیزی داشتیم و قصد هیچگونه توهینی نیست. خلاصه کردن این اتفاق به پرتاب یک لنگه کفش ناجوانمردانه است.
وی با طرح این سوال که با کدام تحلیل یک کار نمادین که تنها وجه برد برای آمریکایی ها دارد و روی آن مانور می روند که ما ایران را رام کرده ایم نشانه موفقیت است ، اظهار داشت: اگر روحانی و اوباما حضوری با هم مذاکره می کردند،قضیه به شکل دیگری بود، ساده لوح ترین شکل این بود که تلفنی مذاکره صورت بگیرد. در معامله با آمریکایی ها قرار است چه چیزی را پرداخت کنیم این از مهمترین مطالبات ما است که مردم قضاوت کنند. حتی اگر درخواست مطالبه تلفنی از سوی اوباما باشد، چه بردی برای ملت ما دارد؟
اشتری با تاکید بر اینکه یکی از اتفاقاتی که این روزها رخ داده این است که فضایی القاء شده که مسئولان هر کاری که انجام می دهند به رهبری نسبت می دهند و می گویند که رهبری به ما اختیار تام داده است، گفت: این فضا، فضای خطرناکی است که هر اتفاقی که رخ می دهد بگوییم خواست رهبری بوده است. اگر اینگونه است که باید هزینه ای که از منافع ملی می دهیم، بپردازیم.
در ادامه این کنفرانس خبری مصطفی حضوری دیگر عضو این کمیته گفت: مردم به کسی رای دادند که باید نماینده مردم و گفتمان انقلاب اسلامی در تمام جهان باشند. وقتی می گوییم رئیس جمهور جمهوری اسلامی یعنی نماینده تمام مستضعفان جهان باشد رئیس جمهور باید نماد مظلوم نوازی باشد.
وی با اشاره به اتفاقات روز گذشته گفت: خدارا شکر می کنیم که رئیس جمهور جمهوری اسلامی ایران در مجامع بینالمللی از مواضع ایران دفاع می کند و مورد استقبال واقع می شود، اما این سفر هم حاشیه هایی به همراه داشت از ابتدا تیم مذاکره کننده به دنبال این بودند که بسیاری از مشکلات را به گردن تحریم های آمریکا بیاندازند. سوال این است که آیا مشکلات به نوع مذاکرات قبلی و نوع تحریم ها برمی گردد و اینکه تحریم ها را به گردن تیم مذاکره کننده قبلی بیاندازیم؟
حضوری افزود: از همان ابتدا که تیم مذاکره کننده بیانات خود را شروع کردند، رهبری سعی در بازتعریف نظام سلطه کرد. اکنون سوال ما این است که آیا آمریکا شیطان بزرگ است یا خیر؟ اگر نیست صراحتا بگویید چرا لبخند دیپلماتیک می زنید بگویید من به عنوان وزیر امور خارجه این را قبول ندارم.
عضو کمیته صیانت از منافع ملی با طرح این سوال که تیم مذاکره کننده ایران حمله به سفارت آمریکا را قبول دارند یا خیر؟، گفت: ما اعتقاد به مبارزه داریم.آیا آمریکا نظام سلطه است یا خیر؟ اگر است چطور می توان با آن مذاکره کرد؟ آیا ماهیت آمریکا تغییر کرده است؟
حضوری با اشاره به مصاحبه رئیس جمهور با یکی از شبکه های آمریکایی در خصوص سوال از هولوکاست گفت: درست است که رئیس جمهور تاریخ دان و سرهنگ نیست، ولی بحث های ساده فلسفی را می تواند انجام دهد. در باب سوالاتی که از رئیس جمهور شد بحث هولوکاست بود آیا نماینده جمهوری اسلامی در چنین سوالی نباید حرفی بزند و باید بگوید من تاریخ دان نیستم او باید نظر جمهوری اسلامی را با شفافیت اعلام کند.
وی تاکید کرد: نفرت از آمریکا واقعیت پنهان نیست آیا می توانیم با سازش و مذاکره نفرت را از بین ببریم بعضیها با سازش می خواهند نفرت از بین برود مهم نیست که تلفن را کدامیک از رئیس جمهورها زده اند در واقع ما دور خورده ایم وقتی تیم آقای روحانی نتوانسته یک تلفن را مدیریت کند و همچنان بر سر شروع کننده تلفن دعوا است، آیا می توانیم در مقابل حرف های آمریکایی ها مدیریت کنیم.
در ادامه کنفرانس محمدزاده عضو کمیته صیانت از منافع ملی تاکید کرد که در رسانه ها حرکتی که در فرودگاه ها انجام شد را برچسب افراط زده اند. سوال ما این است که آیا یک عده دغدغه مند که یکسری سوالات منطقی را مطرح می کنند، آیا افراطی گری است؟ آیا یک عده دانشجوی دغدغه مند در فرودگاه تجمع مسالمت آمیز مطرح می کنند، آیا افراطی گری است؟ این برچسب افراطی گری که به کمیته صیانت از منافع ایران زده شده است مسالهای نادرست است.
در ادامه این نشست اشتری سخنگوی کمیته صیانت از منافع ملی با تاکید مجدد بر مسایل رخ داده روز گذشته گفت: ما نگفتیم کار تیم حفاظت بوده است مسئله این بوده که بچه ها پا برهنه بوده اند سعی کردند برای اینکه زیر ماشین نروند فرار کنند. احیانا ممکن است افرادی که در حال فرار بوده اند کفش دستشان بوده است نباید در این مسئله خلط مبحث شود.
وی با اشاره به مذاکره ایران و آمریکا گفت: اگر مذاکره را به معنای معامله بپذیریم یا به معنای مبادله کالا به کالاست که باید برای آن هزینه ای پرداخت شود. دقیقا ما چه چیزی را پرداخت می کنیم. معامله باید شفاف سازی شود. دقیقا باید محور مکالمه اوباما و روحانی مشخص شود. چرا اوباما باید اعلام رضایت کند مگر در مکالمه آنها چه چیزی مطرح شده است.
اشتری تاکید کرد: گفتگوی تلفنی اوباما و روحانی ذلیلانه ترین شکل ممکن بود. اینکه با گفتگوی تلفنی یخ مذاکرات آب شود را ما نمی پذیریم. حرف اساسی ما این است که مردم برای رفع مشکلات به روحانی رای دادند. کسی که حل مشکلات کشور رادر ارتباط با آمریکا بداند مشکل خودش است.
وی با تاکید بر اینکه اکنون دادگاههای تفتیش عقاید قرون وسطایی برگزار می شود، گفت: اکنون به دوران فضای بسته سازندگی نزدیک می شویم. اینکه عکس یک نفر را در فضای مجازی با خطوط قرمز مشخص کنیم و او را منتسب به یگ گروه یا کاندیدای خاص بدانیم کار صحیحی نیست.
اشتری همچنین با طرح این ادعا که بچههای مدرسه برای استقبال از رئیس جمهور آمده بودند ،اظهارداشت: چه کسی این کار را انجام داده بود اگر این اتفاق در دولت قبلی میافتاد جنجال رسانهای برپا میشد.
سخنگوی کمیته صیانت از منافع ملی گفت: وزیرامورخارجه به جای گزیده گویی در شبکه های اجتماعی به شکل جدی از تریبون وزارت امورخارجه مباحث مطرح شده در مذاکرات این سفر را شرح دهد.
وی با اشاره به برنامه های آینده این کمیته ادامه داد: احضارهای دانشجویی، پیگیری مطالبات قانونی و میزگردهای دانشجویی و برگزاری تجمعات دانشجویی در هفته های آتی ادامه خواهد یافت.
اشتری در خصوص خودجوش بودن تجمع دیروز گفت: روز گذشته فعالان دانشجویی جلسه ای گذاشتند و صرفا یک عده از دانشجویان دغدغه مند مستقل تصمیم به حضور در مراسم استقبال از روحانی به کشور را داشتند. مراسم استقبال می تواند هم با قربانی کردن گوسفند باشد هم با طرح سئوالات از رئیس جمهور.
وی در پاسخ به این انتقاد که چرا اقامه نماز رادر فرودگاه داشتید و آیا اقامه نماز با توجه به شرایط در فرودگاه کار صحیحی بود، گفت: موقع بستن صفوف نماز خبری از آمدن روحانی نبود چرا که حضور روحانی با تاخیر همراه بود و ما صفوف نماز را بستیم در حین نماز متوجه صدای کف و سوت عده ای شدیم و انتقاد ما این است که خیابان دو بانده بود و ما تصور می کردیم روحانی از باند دیگر فرودگاه می رود یا منتظر می ماند نماز تمام شود. روحانی از بالای خودرو نماز بچه ها را تماشا کرد اما متاسفانه به مسیر حرکت خود ادامه داد.
وی در پاسخ به سئوالی مبنی بر اینکه در یکی از تصاویر، فردی که در ستاد انتخاباتی جلیلی بوده است. اگر جلیلی رییس جمهور شده بود شما همین مواضع را می گرفتید؟ دیده می شود گفت: هر کس این مذاکرات را انجام میداد ما به همین صورت عمل میکردیم در بین تجمع ما شاید افرادی از ستاد قالیباف و جلیلی حضور داشتند این افراد حق حضور و تجمع را داشتند، اما انتصاب این افراد به نامزدهای انتخابات ریاست جمهوری یازدهم بیاخلاقی رسانهای است.