بوشهر – خبرگزاری مهر: نماینده ولی فقیه در استان و امام جمعه بوشهر گفت: برای گسترش حوزه تصمیم‌گیری، شورای عالی مدیریت دریا در کشور باید تشکیل شود.

به گزارش خبرنگارمهر، آیت الله غلامعلی صفایی بوشهر ظهر دوشنبه در آیین تجلیل از دریانوردان، با بیان اینکه دریا و دریانوردی ، مرکز تشکیل تمدن و پیشرفت و توسعه دانش بنیان فرهنگی و اقتصادی بوده است گفت:در جغرافیای منظومه شمسی کره زمین به‌عنوان کره آبی تلقی می‌شود چراکه در یک دگریسی در دوران زیست شناسی این کره تغییراتی یافت و مفداری از آن به خشکی تبدیل شد.

وی با بیان اینکه خشکی و سواحل فرزندان دریا هستند تصریح کرد: علم دریانوردی قدمت 8 هزار ساله داردو تدوین و تنظیم دانش دریانوردی توسط دریانوردان و دانشمندان از جمله ماژالان ایجاد شد.

نماینده ولی فقیه در استان و امام جمعه بوشهر با بیان اینکه درقرآن کریم آیات ویژه‌ای در خصوص دریا و دریانوردی نازل شده است گفت: 86 بار در آیات قرآن کریم به اشکال گوناگون از دریا و دریانوردی سخن گفته شده است که این نشان از جایگاه دریا نزد ایزد منان است.

صفایی بوشهری با بیان اینکه یکی از صنایعی که خداوند توسط پیامبرش مدیریت می‌کرد را ساخت کشتی عنوان کرد و گفت: ساخت کشتی و ابزاردریانوردی از جمله صنایعی است که خداوند ضمن اینکه بر ساختش مدیریت می‌کرد هم پیامبرش، نسل بشر و نسل‌های گوناگون زیست بومی از انقراض نجات داد.

وی دریا را یا موهبت الهی دانست و گفت: اکنون دریاها دارای یک موقعیت بسیار ویژه و استراتژیک در جهان دارند بطوریکه پیشرفت هر کشور بر مدیریت دریا بستگی دارد.

نماینده ولی فقیه در استان و امام جمعه بوشهر افزود: دریا هم یک فرصت است و هم‌اینک توسط جهان سلطه در تهدید است که ضمن استفاده از فرصت‌هاباید تهدیدها را مدیریت کرد و به فرصت تبدیل شود.

صفایی بوشهری خلیج فارس را یک منطقه حساس در جهان نام برد و گفت: اگر مدیریت در خلیج فارس درحوزه دریانوردی افزایش یابد می‌توان حرف اول در فضای بین‌المللی داشته باشیم.

وی بر تشکیل شورای عالی مدیریت دریا تاکید کرد و گفت: با تشکیل این شورا ضمن اینکه حوزه تصمیم ‌گیری در حوزه دریا ارتقاء می‌یابد مدیریت بر خلیج‌فارس افزایش می‌یابد.

نماینده ولی فقیه در استان و امام جمعه بوشهربا بیان اینکه بوشهر در عرصه دریانوردی دارای تاریخی کهن است، افزود: بسیاری از دانشمندان مرکز شروع تمدن درفضای جنوب ایران را از بوشهر اعلام کرده‌اند.

صفایی بوشهری تصریح کرد: بوشهر دروازه تجارت خلیج فارس و مرکز زایش تمدن در فضای جنوب کشوراست.

وی با بیان اینکه خلیج فارس بیشترین مرز آبی با استان بوشهر دارد گفت: به لحاظ استراتژیک بودن این آبراه انگلستان 4 بار به بوشهر از راه خلیج فارس حمله کرده است و این درحالی است که کشورهای هلند، بلژیک، فرانسه، پرتغال، روسیه، و چند کشور اروپایی دیگر در بوشهر کنسولگری داشتند.

نماینده ولی فقیه در استان و امام جمعه بوشهر، عمق مناسب دریا، مردمان خوب و صمیمی، امنیت بالا، جایگاه صادرات و واردات، از جمله ویژگی استان بوشهردانست و گفت: داشتن این ویژگی‌ها استان بوشهر را به عنوان مرکز دریانوردی و تجارت ایران تبدیل کرد.

وی تاکید کرد: لازم است بوشهر با داشتن قابلیت‌های لازم به‌عنوان مرکز دریانوردی ایران معرفی شود و دبیرخانه دائمی آن در این استان تاسیس شود.