نایب رئیس ایرانی یونسکو در حوزه مبارزه با دوپینگ با اشاره به مسئولیت‎هایی که در این حوزه عهده‎دار آنها خواهد بود، گفت: برای مبارزه اصولی و اساسی با دوپینگ، بودجه ویژه‌ای را جهت آشنایی با این پدیده و راه‏‎های مبارزه با آن در رده سنی جوانان اختصاص خواهیم داد.

لطفعلی پورکاظمی در گفتگو با خبرنگار مهر اظهارداشت: یونسکو به عنوان یکی از مراکز سازمان ملل و بالاترین سازمان آموزشی، علمی و فرهنگی در سطح جهان می‌تواند فعالیت‌های تاثیرگذاری در ورزش و به خصوص در عرصه مبارزه با دوپینگ داشته باشد. بر همین اساس برای فعالیت در این سازمان برنامه‌های زیادی مورد نظر است که مهمترین آنها در رده سنی جوانان و البته بانوان اجرا می‌شود.

وی تصریح کرد: برای دستیابی بهتر و سریعتر به نتیجه‎ای جهت ریشه کردن معضل دوپینگ و اینکه این پدیده شوم حداقل در رده سنی جوانان شایع نشود، بودجه‌ای ویژه را به این رده سنی اختصاص خواهیم داد تا با کمک آن آموزش‌های لازم مبنی بر آشنایی با دوپینگ و چگونگی پیشگیری و مبارزه با آن در سطح دانشگاه‌ها و حتی آموزش و پروش ارائه شود.

نایب رئیس ایرانی یونسکو در حوزه مبارزه با دوپینگ تاکید کرد: همچنین با توجه به اینکه بانوان بخش قابل توجهی از فعالیت‎های ورزشی جهان در کشورهای مختلف را به خود اختصاص داده‌اند و از این جهت که ویژگی‌های فیزیکی آنها با مردان تفاوت‌های زیادی دارد، برنامه‌هایی ویژه در راستای توجه بیشتر به سلامت بانوان در حین ادامه فعالیت‌های حرفه‎ای آنها در نظر داریم.

دبیر کل نادو با بیان اینکه در قالب حوزه مبارزه با دوپینگ یونسکو ارتباط  گستردهپ‌ای با 175 کشور جهان و به خصوص نادوهای آنها خواهیم داشت، گفت: در این راستا برگزار کننده کنگره‎های متفاوت خواهیم بود و در مجموع به این دنبال این هستیم تا ورزشی پاک و بدون آلودگی در سح جهان داشته باشیم.

رئیس فدراسیون پزشکی ورزشی همچنین ابراز امیدواری کرد که حضورش به عنوان نایب رئیس یونسکو در حوزه مبارزه با دوپینگ بتواند به بالا بردن جایگاه ایران در یونسکو و حفظ آن کمک کند.

پورکاظمی همچنین با تاکید بر اهمیت جایگاه کرسی‌های بین‌المللی و تاثیر در اختیار داشتن آنها بر ورزش کشور، اظهارداشت: کسب کرسی‌های بین‌المللی و صیانت از آنها باعث می‌شود نام و پرچم ایران به عنوان یک کشور مقتدر در حوزه ورزشی و فرهنگی در مجامع بین‌المللی مطرح شود. ضمن اینکه در اختیار گرفتن این کرسی‌ها کمک می‌کند تا اجازه ندهیم حق و حقوق ورزشکاران‌مان در میادین المپیک، جهانی و آسیایی ضایع شود.

وی بیان اینکه دیپلماسی بین‌المللی وزارت ورزش و جوانان نیز بی تاثیر در انتخاب وی به عنوان نایب رئیس یونسکو نبوده است، یادآور شد که کرسی‌های بین‌المللی به عنوان یک نیروی مقتدر آشکار و پنهان از ورزش و ورزشکاران در سطح جهان حمایت می‌کنند.

دبیر کل نادو که پیش از انتخاب به عنوان نایب رئیس یونسکو در حوزه مبارزه با دوپینگ، در بسیاری از فدراسیون‎های بین‎المللی رشته‎های مختلف نیز صاحب کرسی شده بود، تاکید کرد: با داشتن کرسی بین‌المللی می‌توان در تصمیم‌گیری‌های کلان جهانی و قاره‌ای دخالت مستقیم داشت و در عین حال در تنظیم قوانین فدراسیون‌های جهانی و اجرای آنها از سوی کمیته بین‌المللی المپیک، شورای المپیک آسیا، کمیته بین‌المللی پارالمپیک، انجمن‌ها و سبک‌های ورزشی تاثیرات جدی خواهد داشت.

پورکاظمی با بیان اینکه با در اختیار داشتن کرسی‌های بین‌المللی می‌توان از جایگاه واقعی ورزش کشور دفاع کرد به این پرسش مبنی بر اینکه "چه عواملی در کسب کرسی‌های بین‌المللی تاثیر گذار هستند"؟، پاسخ داد.

رئیس فدراسیون پزشکی ورزشی گفت: دیپلماسی موفق بین‌المللی دکتر روحانی نیز تاثیر زیادی در موفقیت ورزشی ایران در مجامع بین‌المللی دارد. در عین حال صالحی امیری، سرپرست وزارت ورزش و جوانان هم در کسب کرسی‌های بین‌المللی و صیانت از آنها حمایت جدی و برنامه‌‎ای استراتژیک دارد. مجموعه این عوامل در حفاظت از جایگاه واقعی ورزش کشور در میادین برون مرزی تاثیر مستقیم خواهد داشت. با این اوصاف می‌توان پیش‎بینی کرد که آینده‎ای خوب و موفق در انتظار ورزش کشورمان باشد.

به گزارش مهر، چهارمین اجلاس جهانی یونسکو در حوزه مبارزه با دوپینگ در ورزش طی روزهای بیست و هشتم و بیست و نهم شهریورماه در پاریس برگزار شد. در جریان این اجلاس با رای موافق 175 کشور عضو کنوانسیون بین‎المللی یونسکو - وادا، پورکاظمی به عنوان نایب رئیس یونسکو در حوزه مبارزه با دوپینگ انتخاب شد.