گروه تاريخ اسلام پژوهشگاه حوزه و دانشگاه با همكاري انجمن تاريخ پژوهان نشست علمي «واكاوي شعارعباسيان در ذهنيت عمومي جامعه» را پنج شنبه 11 مهرماه در قم برگزار مي­‌كند.

به گزارش خبرگزاری مهر، حجت‌الاسلام والمسلمين حسين حسينيان­‌مقدم استاديار گروه تاريخ اسلام پژوهشگاه حوزه و دانشگاه، سخنران اين نشست گفت: عباسيان در ابتداي دعوت خود شعار (الرضا من آل محمد(ص)) يعني فردي منتخب از اهل بيت پيامبر گرامي اسلام(ص) را مطرح كردند و گمان مي­‌بردند با طرح اين شعار مي­‌توانند مردم آن زمان به ويژه شيعيان را فريب داده و آنان را جذب خود كنند. در حالي كه به نظر مي­‌رسد نه تنها امامان بزرگوار شيعه(ع) فريب اين شعار آنان را نخورده بلكه پيروان آنها هم پي به ماهيت اين شعار و اهداف پشت پرده آن، بردند و فقط فرقه زيديه با توجه به اهداف خود پذيراي اين دعوت عباسيان شدند.

به گفته اين عضو هيئت علمي گروه تاريخ اسلام پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی، هدف از برگزاري نشست، بررسي لايه‌­اي پنهان و مغفول در دعوت عباسيان با رويكردي انتقادي است كه انتظار مي رود منجر به ارائه نظريه‌­اي جديد در مسئله شعار عباسيان و نقد اين پندار تايخي شود. مطالعه پيشينه و پسينه شعار عباسيان، بررسي توسعه مفهومي اين شعار و ميزان همسوئي آن با قرآن و ادبيات شيعه از محورهاي مهم اين نشست علمي است كه دكتر محمدالله‌­ اكبري عضو هيئت علمي جامعة­المصطفي(ص) العالميه به عنوان ناقد و حجت الاسلام و المسلمين­ رمضان محمدي رئيس گروه تاريخ اسلام پژوهشگاه حوزه و دانشگاه به عنوان دبير اين نشست علمي مي­‌باشند.

نشست يادشده روز پنج شنبه 11 مهر از ساعت 16 تا 18 در محل انجمنهاي علمي حوزه علميه قم واقع در بلوار جمهوري، كوچه شماره 2، فرعي اول سمت چپ، ساختمان انجمنهاي علمي حوزه، سالن همايش برگزار مي­‌شود و حضور در آن براي كليه علاقه­‌مندان آزاد است.

ارزیابی طرح ملی تلاوت قرآن کریم در استانهای کشور آغاز می شود

همچنین در خبر دیگری آمده است که حسین مقدم کیا دبیر ستاد اجرایی طرح ملی تلاوت قرآن کریم کشور گفت: برای نخستین بار در کشور، طرح ملی تلاوت قرآن کریم در استانهای کشور مورد ارزیابی و سنجش قرارمی گیرد و تاکنون 9 استان کشور زیرپوشش ارزیابی طرح ملی قرائت قرار گرفتند. تهران، خراسان رضوی، اصفهان،آذربایجان شرقی، اردبیل، گیلان، مازندران، سیستان و بلوچستان و مرکزی ازجمله این استانها هستند.

وی گفت: این استانهای ترم سوم طرح ملی تلاوت قرآن کریم را با مشارکت نخبگان قرآنی آغاز کردند. شناسایی مولفه های مثبت و منفی طرح در استانهای مذکور از جمله اهداف کار ارزیابی طرح ملی تلاوت می باشد. در راستای طرح ملی تلاوت گروه های ارزیاب متشکل از کارشناسان ستاد اجرایی طرح با حضور در مؤسسات قرآنی به ارزیابی طرح می پردازند.
وی اظهار داشت: پرورش استعدادهای قرآنی به منظور تربیت چهره های بزرگ قرآنی در بخش قرائت ازجمله اهداف این طرح می باشد. طرح مذکور می کوشد نسلی را بپروراند که همراه با داشتن مهارتهای عالی در علوم و فنون مختلف تلاوت و قرائت قرآن بتواند اهداف قرآنی نظام جمهوری اسلامی را تحقق بخشد.

پروژه «عرفان در آیینه قرآن» در مرکز فرهنگ و معارف قرآن در حال انجام است
 
حجت الاسلام والمسلمین حسن رمضانی عضو هیئت علمی مرکز فرهنگ و معارف قرآن از انجام پروژه «عرفان در آئینه قرآن» در این مرکز خبر داد.

وی افزود: این پروژه در نظر دارد عرفان اسلامی را در دو بعد عمل و نظر برای دانشپژوهان و مبلغان دینی که در مراکز گوناگون علمی و تبلیغی به فعالیت مشغول اند و بالطبع مورد پرسشهای عرفانی قرار می گیرند، تعریف کرده و حتی الامکان مبانی قرآنی مباحث را شناسایی و در نهایت رابطه قرآن و عرفان را بیان نماید.

وی اضافه کرد: با توجه به گسترش مباحث عرفانی (چه عرفان اسلامی و چه عرفانهای نوظهور) و توقع ایجاد شده در جوامع علمی و عموم جامعه، برای شخصی که بر اساس آموزه های اسلام و قرآن به فعالیتهای علمی و تبلیغی مشغول است ضرورت دارد از رشته عرفان اسلامی، حداقل در حد کلیات اطلاع داشته و رابطه میان قرآن و عرفان را بداند. با توجه به ضرورت مذکور برخی از مراکز علمی و آموزشی حوزه و دانشگاه از جمله تخصصی تبلیغ تقاضا دارند متنی فخیم و با توجه به نیازهای دانش پژوهان تدوین و تدریس شود که این پروژه ان شاءالله می تواند علاوه بر پاسخگویی به نیاز فوق برای عموم طلاب و دانشجویان علاقمند به عرفان سودمند باشد.

این پروژه اکنون توسط حجت الاسلام و المسلمین حسن رمضانی در حال انجام است که نظارت آنرا حجت الاسلام والمسلمین سیدرضا اسحاق‌نیا برعهده دارد و قرار است در حدود 250 صفحه به چاپ برسد.