به گزارش خبرنگار مهر، انتقام عزیززاده کشمشتپه ظهر چهارشنبه در جمع کارشناسان ستادی بهداشت دیلم اظهار داشت: طبق آمار مرکز مدیریت بیماریها واگیر وزات بهداشت از 168 مورد وبا در کشور 144 مورد افغانی و 23 نفر ایرانی و یک نفر پاکستانی بوده است.
وی بیان داشت: بیشترین آمار مبتلایان به وبا از شهر زاهدان به تعداد 80 مورد گزارش شده است.
معاون بهداشتی شبکه بهداشت دیلم با اشاره به اینکه بیشترین موارد تایید شده بیماری وبا در استانهای جنوب شرقی مثل سیستان و بلوچستان و کرمان بوده بیان داشت: بیشترین موارد وبا پس از زاهدان از شهرهای کرمان، ایرانشهر و جیرفت گزارش شده است.
عزیزاده میزان مرگ و میر ناشی از بیماری وبا در کشور را طبق آمار مرکزمدیریت بیماریها سه درصد اعلام کرد و افزود: خوشبختانه تاکنون هیچ موردی از بیماری وبا در استان بوشهر گزارش نشده و امیدواریم با رعایت نکات بهداشتی توسط مردم بتوانیم همجنان از این بیماری پیشگیری کنیم.
معاون بهداشتی شبکه بهداشت دیلم با اشاره به شیوع وبا در ماههای اخیر در کشور و بر حساسیت و دقت کلیه پرسنل شبکه و مراکز بهداشتی ودرمانی جهت پیشگیری از این بیماری تاکید کرد.
وی شستن مرتب دستها با آب وصابون،شستشوی و ضدعفونی کردن سبزیجات، استفاده از آب آشامیدنی سالم و استفاده از غذای گرم و پخته را در پیشگیری از این بیماری موثر دانست.
پیک اسهال در ماههای مهر و آبان/ لزوم استفاده از صابون مایع
عزیززاده کشمش تپه افزود: از یکی از کارشناسان مخابرات دیلم برای حضور در جلسه ستاد و ارائه توضیحات در مورد آنتن های BTS دعوت شود.
وی از واحدهای ستادی که سیاستهایشان عوض شده خواست تا سیاستها را در اسرع وقت به مراکز و واحدهای محیطی اعلام کنند.
معاون امور بهداشتی شبکه بهداشت ودرمان دیلم خاطرنشان کرد: مسئولین واحدهای ستادی و اداری حتماً پیش نویس نامه های اداری را قبل از ارسال به مدیریت شبکه،رویت و تایید کنند.
عزیززاده خواستار برنامه ریزی مناسب برای برگزاری هرچه بهتر مناسبتهای بهداشتی آبانماه شد و از همه واحدهای ستادی خواست تا رتبه بندی شش ماهه اول مراکز و خانه های بهداشت را اعلام کنند.
این مقام مسئول در ادامه سخنان خود اذعان داشت: مرخصی منفی پرسنل و بهورزان بایستی توسط کارگزینی شبکه به مسئولین واحد و سرپرستان مراکز اطلاع داده شود.
عزیززاده اضافه کرد: با توجه به پیک اسهال در ماههای مهر و آبان صابون مایع به اندازه نیاز در اختیار مراکز بهداشتی درمانی قرار گیرد.
وی تصریح کرد: آمار خانه های بهداشت مستقیماً به شبکه ارسال نشود و قبل از ارسال کاردان مرکز بایستی آمار خانه بهداشت را جمع بندی و بررسی کند.
لزوم استفاده از پارچه بهجای پلاستیک یکبار مصرف در مراکز و خانههای بهداشت
معاون بهداشتی شبکه بهداشت دیلم از مسئول گسترش شبکه خواست تا یک هماهنگی با سرپرست مرکز حضرت فاطمه(س) جهت بازدید مشترک سرپرستان مراکز و معاون بهداشتی از آن مرکز انجام شود.
وی ابراز داشت: به مامای مرکز سیامکان آموزشهای لازم داده شود تا با آمادکی کامل خدمات مورد نیاز را به مراجعین مرکز ارائه کند.
عزیززاده از مسئول واحد پیشگیری خواست تا آمار التور مراکز و بیمارستان را هردو هفته یکبار در جلسه سرپرستان ارائه کند و تاکیدکرد: همه واحدهای ستادی برنامه پایش ماهیانه از واحدهای محیطی را طبق برنامه زمانبندی انجام دهند و کارشناسان ستادی بدون هماهنگی از واحدهای محیطی بازدید نکنند.
معاون شبکه بهداشت و درمان دیلم از مسئول واحد بهداشت درهان و دندان خواست تا برنامه بهداشت دهان ودندان و فرمهای آماری مربوطه در مراکز و خانه های بهداشت بصورت ماهیانه پایش شود.
وی اذعان داشت: ترتیبی اتخاذ شود تا دیگر از ملافه و پارچه بجای پلاستیک های یکبار مصرف در مراکز و خانه های بهداشت استفاده شود.
عزیزاده کشمش تپه اظهار داشت: مسئولین واحدهای ستادی قبل از برگزاری جلسات و کارگاههای آموزشی حتماً با مسئول ضمن خدمت شبکه هماهنگی های لازم را انجام دهند.
وی بر نظارت روزانه بر نحوه نظافت و کار نیروهای خدماتی شبکه تاکید کرد و گفت: سرپرستان بر نحوه تعیین میزان اضافه کار پرسنلی که عملکردشان ضعیف است نظارت و توجه لازم را داشته باشند.
در ادامه این نشست خانم خلیجی کارشناس بهداشت محیط ستاد مطلب آموزشی در خصوص آنتن های BTS ارائه کرد.
شانزدهمین نشست ستادی و مدیریتی شبکه بهداشت و درمان دیلم با حضور معاون بهداشتی شبکه، مسئولین و کارشناسان ستادی در سالن کنفرانس شبکه برگزار شد.