به گزارش خبرگزاری مهر، مراسم افتتاحیه نهمین دوره طرح ملی "ایران، مرز پرگهر" از سوی مرکز گردشگری علمی، فرهنگی دانشجویان با همکاری در سالن همایش "اندیشه" جزیره ابوموسی برگزار شد.
بابک ارسیا سرپرست مرکز گردشگری علمی فرهنگی دانشجویان ایران در ابتدای مراسم از برگزاری موفق 8 دوره متوالی این طرح در دانشگاههای سراسر کشور خبر داد و گفت: طرح ملی "ایران، مرز پرگهر" یکی از طرحهای شاخص فرهنگی جهاد دانشگاهی است که طی آن، دانشجویان از مواریث فرهنگی و تمدنی و همچنین پروژههای ملی و توانمندیهای صنعتی ایران بازدید میکنند.
عضو هیئت علمی جهاد دانشگاهی هدف از برگزاری این طرح را تقویت روحیه خودباوری و تحقق شعار "ما میتوانیم" در بین دانشجویان و جوانان آیندهساز ایران اسلامی دانست و ادامه داد: این طرح با برنامهریزی هدفمند و در قالب اردوهای یک تا چند روزه از پروژههای ملی و توانمندیهای ایران اسلامی که بعد از انقلاب توسط مهندسین و متخصصین بومی و داخلی ساخته شده، طراحی شده است.
دبیر طرح ملی "ایران، مرز پرگهر" با اشاره به برگزاری موفق هشتمین دوره این طرح، اظهار کرد: بیش از هفت هزار نفر از دانشجویان سراسر کشور توسط 29 معاونت فرهنگی جهاد دانشگاهی در قالب 180 اردوی یک تا پنج روزه در دوره قبل شرکت کردند که پروژههای ملی آن شامل بازدید از سازمان فضایی کشور، موسسه تحقیقات واکسن و سرمسازی رازی، نیروگاه سیکل ترکیبی، شرکت پارس خودرو، پژوهشکده ملی ژنتیک و زیست فنآوری، پژوهشکده پزشکی، صنعتی و کشاورزی سازمان انرژی اتمی و اردوهای میراث فرهنگی شامل بازدید از کاخ موزهها، موزههای مردمشناسی، برجهای تاریخی، شهرها و روستاهای تاریخی و... بوده است.
وی همچنین با تأکید بر اهمیت برگزاری این طرح در سطح دانشگاهها، گفت: امیدواریم بتوانیم هر سال، تعداد بیشتری از دانشجویان را در این طرح مشارکت دهیم و از نظر کیفی، اردوها را بهگونهای برگزار کنیم که اهداف غایی چون که به واسطه آن این طرح برگزار میگردد، داشته باشند.
ارسیا با بیان اینکه تنها بخش اندکی از بودجه فرهنگی جهاد دانشگاهی برای برگزاری اردوهای طرح ملی ایران مرز پرگهر هزینه شده است، اظهار کرد: مابقی هزینههای این طرح از حمایتهای سایر دستگاهها و سازمانها و با همت مضاعف معاونین فرهنگی جهاد دانشگاهی تامین شده است که امیدواریم با توجه بیشتر به این طرح، شاهد پیشرفت کیفی و کمی آن باشیم.
در ادامه این مراسم، محمد سعیدی فرماندار ابوموسی با تشریح توانهای محیطی، انسانی و زیرساختهای شهرستان ابوموسی به فعالیت واحدهای دانشگاهی در سطح جزیره ابوموسی اشاره کرد و خبر از افزایش جمعیت دانشجویی این شهرستان داد، بطوریکه جمعیت دانشجویی این شهرستان از تعداد جمعیت دانشآموزی پیشی گرفته است.
همچنین برخی رییسها، معاونهای فرهنگی جهاد دانشگاهی و اساتید مهمان، به ارائهی نظرات و پیشنهادات خود بهمنظور اجرای هرچه بهتر طرحهای ملی مرکز گردشگری علمی، فرهنگی دانشجویان ایران با محوریت جزیرهی ابوموسی پرداختند.
تعیین هدفهای مشخص براساس محور خودباوری برای تقویت روحیهی خودباوری در جوانان، رصد کردن و جهتدهی به اندیشه و نگاه دانشجویان، بررسی کارشناسانه دورههای قبلی طرح برای شناسایی نقاط ضعف، برقراری ارتباط مناسب با بدنه دانشجویی دانشگاهها در قالب این طرح، ایجاد مناطق گردشگری ایران مرز پرگهر در استانهای مختلف کشور برای برگزاری اردوهای بین استانی طرح، تقویت و ترویج روح علم در میان دانشجویان، تقویت جایگاههای علمی و فرهنگی جهاد دانشگاهی در کشور، بازنگری آییننامه و بخشنامه مربوط به طرح ملی ایران مرز پرگهر در جهاد دانشگاهی و نظارت جدی بر اجرای این طرح از جمله پیشنهادات و دیدگاههای مطرحشده در این زمینه بود.
در حاشیه این برنامه، مسئولان و شرکتکنندگان، از اماکن تاریخی و طبیعی و برخی پروژههای ملی اجراشده توسط دولت و بخش خصوصی در جزیره ابوموسی دیدن کردند.
طرح ملی ایران مرز پرگهر از سال 1384 بهمنظور آشنایی با طرحها و پروژههای بزرگ ملی و دستاوردهای انقلاب اسلامی با هدف تقویت روحیه خودباوری و ایجاد انگیزه بین دانشجویان و دانشگاهیان در سراسر کشور آغاز شد که طی آن، دانشجویان از اماکن صنعتی، پروژههای ملی و مواریث تمدنی کشور بازدید کردند. نهمین دوره این طرح از مهرماه 1392 آغاز شد و تا پایان شهریور 1393 ادامه دارد.
فرماندار ابوموسی در مراسم افتتاح نهمین دوره "طرح ملی ایران، مرز پرگهر"، با شاره به توانهای محیطی، انسانی و زیرساختی شهرستان ابوموسی، اهمیت ابوموسی را در چشمانداز سیاستهای کلی نظام جمهوری اسلامی تشریح کرد.
سعیدی با اشاره به تهیه سند توسعه ابوموسی، اظهار کرد: با اجرایی شدن این سند، زمینه ماندگاری افراد در جزیره افزایش خواهد یافت و طی چند سال آینده، جمعیت ابوموسی به 20 هزار نفر خواهد رسید.
وی از تسهیل حضور بخش خصوصی در شهرستان ابوموسی خبر داد و افزود: به هریک از سرمایهگذارانی که در بخشهای مختلف صنعت، بازرگانی و گردشگری در شهرستان ابوموسی سرمایهگذاری کنند، 50 میلیارد ریال تسهیلات داده خواهد شد.
در حال حاضر بخش خصوصی در حوزه شیلات، کشتیرانی، تسهیلات آب شیرین کنی و... در جزیره فعالیت میکند.