به گزارش خبرگزاری مهر، محمد آشوری تازیانی گفت: توسعه سواحل جنوبی کشور با تکهتکه کردن سواحل آن و ایجاد امواج نگرانی و اضطراب در مردم این مناطق که همگی از مرزداران غیور کشورمان بشمار میروند بر خلاف مصالح ملی است.
آشوری اظهار داشت: در طول یک ساله اخیر بیش از 10 جلسه به منظور پیگیری این مسئله و ممانعت از آن در حضور مسئولان مختلف از معاون اول رئیس جمهور سابق گرفته تا وزیر کشور سابق و معاونین وی و برخی از چهرههای ملی اثرگذار در این زمینه داشتیم که با پیگیریهای فراوان مصوبه شورای عالی امنیت ملی در زمینه استفاده توامان استانها از ظرفیتهای یکدیگر بدست آمد که در آن حتی کوچکترین اشارهای به مسئله انتزاع و الحاق مناطق نشده بود.
وزیر کشور دولت سابق با نمایندگان هرمزگان صادق نبود
وی افزود: در ادامه پیگیریها مشخص شد که در روزهای پایانی دولت گذشته پیشنویس مصوبهای در این زمینه در هیئت دولت تدوین شده اما در دیدار با وزیر کشور دولت سابق و بعد از فراخوان وی به مجلس و سوال از وی در کمیسیون امنیت ملی و کمیسیون شوراهای مجلس، وی اطمینان داد که هیچ اقدام و یا مصوبه ای در این باره در وزارت کشور وجود ندارد و دولت قدمی تاکنون در این باره بر نداشته است اما آنها با نمایندگان صادقانه رفتار نکردند.
آشوری بیان داشت: این اقدام شتابزده دولت دهم در روزهای پایانی خویش نشان از یک حرکت غیر کارشناسی دارد که تلخی آن در ذائقه مردم هرمزگان ماندگار خواهد شد.
این نماینده ملت عنوان کرد: در زمان بررسی رای اعتماد به وزرای پیشنهادی دولت یازدهم نیز یکی از شاخصهای خودمان را برای رای اعتماد به وزرا، موضع شفاف آنها در این زمینه قرار دادیم و هم معاون اول رئیس جمهور و هم وزیر کشور این دولت قول دادند که با جدیت این مسئله را بررسی و پیشنهاد تشکیل کمیته بازنگری در این مصوبه را با حضور نمایندگان دو استان و کارشناسان مربوطه را دادند.
استاندار فعلی هرمزگان از موضوع اطلاع داشت
آشوری گفت: متاسفانه استاندار فعلی هرمزگان با اطلاع از این مسئله و بدون توجه به نظرات کارشناسی دستگاههای امنیتی و بدون اطلاع نمایندگان مجلس و نماینده محترم ولی فقیه در استان، با تشکیل شورای تامین شرایط عملیاتی نمودن این مصوبه را مهیا اعلام میکند.
عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس ادامه داد: به عنوان نمایندگان هرمزگان از ابتدای شکلگیری شایعات در این باره تاکنون با تمام توان از حقوق مردم استان دفاع کردهایم و تلاشمان بر این بوده که منافع هرمزگان در راستای منافع ملی حفظ و فدای برخی از سیاستبازیهای مقطعی نشود و این که آرامش و ثبات مردم در استان با مجموعه اظهاراتی در معرض تهدید قرار نگیرد و لذا اکنون نیز اطمینان میدهیم که باتوان هر چه بیشتر و با استفاده از همه ظرفیتها، این مسئله را تا رسیدن به نتیجه دنبال کنیم.
آشوری با بیان اینکه برجسته کردن مسایل منطقهای بدون در نظر گرفتن مصالح ملی به زیان وحدت ملی است گفت: در هرمزگان هیچکس راه را بر رسیدن دیگر استانها به دریا نبسته است و همه استانهای کشورمان بخشی از خاک ایران اسلامی عزیز هستند و اگر چنین استنباط شود، منافع ملی مورد آسیب قرار میگیرد.
وی ادامه داد: ایران کشوری یکپارچه است که همه ظرفیتها در اختیار همه مردم آن قرار دارد و ایجاد و دامن زدن به چنین تفکراتی، انسجام ملی را آسیب می رساند.
عضو هیئت رئیسه مجلس، توسعه ظرفیتهای ساحلی و بهرهمندی از مواهب الهی در مناطق جنوبی کشور را هنر مدیریت کلان کشور دانست و گفت: تصور این که بتوان با تکهتکه کردن سواحل کشور و واگذاری آنها به استانهای دیگر که دست کم تا مرکز آنها بیش از 600 کیلومتر فاصله وجود دارد، نمیتوان دلخوش به توسعه بود بلکه باید با هدایت درست منابع و نگاه برنامهای و آمایشی، این امکان را در پیشرفت و توسعه و ثبات آن فراهم ساخت.
عضو کمیسیون امنیت ملی مجلس ادامه داد: هر منطقه از کشور دارای مزیتهای نسبی است که به همه کشور تعلق دارد و مردم این مناطق با پذیرفتن این شرایط به دنبال احیا ظرفیتهای خود به منظور رشد و توسعه هستند و نمیتوان هر از گاهی با برخی از خواستهای گذرا که در پس وعدههای سیاسی مطرح میشود، آرامش و ثبات مردم را دستخوش تنش کرد و موجی از نگرانی و دلهره را در میان مردم این مناطق دامن زد.
آشوری اضافه کرد: مردم جنوب و به ویژه مردمان هرمزگان مردمانی قانونمند، در مسیر انقلاب و آرمانهای آن هستند و همه سالهای بعد از انقلاب اسلامی پایبندی خود را به آرمانهای انقلاب، امام (ره) و رهبری ثابت کردهاند و البته شایسته خدمات بسیار بیشتری از آنچه که تاکنون به آنها ارائه شده، هستند اما باید زمینههای رشد و توسعه را در یک منطقه فراهم کرد و ظرفیتهای انسانی و زیرساختها را برای پیشرفت فراهم آورد نه اینکه با انتزاع مناطقی از خاک این استانها که همیشه با مهر فراوان پذیرای مردم همه نقاط کشور بودند، موجب نگرانی آنان شد.
نماینده مردم بندرعباس بیان کرد: یکی از دلایل اصلی محرومیت استانهایی مانند هرمزگان و بوشهر به رغم ظرفیتهای بالای اقتصادی و منابع سرشار نفت و گاز و تلاشهای فراوان صورت گرفته در این مناطق توسط نظام، وجود نگاههای گاها سیاسی و غیرکارشناسانه به ظرفیتهای این مناطق و یا نگاههای صرفا تمرکز گرایانه به کلان شهرهای دیگر بوده است که مانع از جریان یافتن سرمایهها به سوی این مناطق شده و تنها مسرت سیاسی عدهای را تامین کرده است و اکنون بواسطه همین نگاههای معیوب است که عدهای وعده تحقیرکننده آبادانی یک منطقه را در صورت پیوستن به استان دیگر میدهند.
وی گفت: مسیرهای قانونی برای بازنگری در این ابلاغیه که بدون اطلاع نماینده محترم ولی فقیه و عضو مجلس خبرگان و نمایندگان ملت در مجلس و با نگاه غیر واقع بینانه به تصویب رسیده، مهیا است و نمایندگان هرمزگان در مجلس در کنار نماینده محترم ولی فقیه در هرمزگان و ائمه جمعه و جماعات و اعضای شوراهای شهر و روستا و مردم بزرگ این منطقه برای حفظ هویت یکپارچه فرهنگی هرمزگان، همه تلاش خود را بکار خواهند گرفت.
این نماینده ملت در پایان از رئیس جمهور درخواست کرد که دستور تجدید نظر در این مصوبه دولت سابق را صادر کند.