فرزاد رحمانی در گفتگو با خبرنگار مهر، اظهار داشت: تعداد بیماران مبتلا به بیماری تب مالت در شمالغرب کشور در حال افزایش است و دلیل آن اشتغال بخش زيادي از افراد ساكن منطقه به شغل دامداری است.
وی گفت: بیماری تب مالت اولویت مطرح در بیماری های منتقله از دام در کردستان است و مهار بیماری های منتقله از دام نیز زمانبر و نيازمند هزينه هاي بيشتري است.
رئیس اداره مبارزه با بیماری های دام اداره كل دامپزشكي کردستان عنوان کرد: قبل از سال 91 مبتلایان به بیماری تب مالت در استان كردستان 350 نفر بودند که در سال 91 این رقم به 750 نفر رسيده رسید.
رحمانی افزود: اطلاع رسانی همگانی و آموزش در بحث مهار این بیماری ها و شناسایی نقاط پرخطر لازمه اصلي براي كنترل آن به شمار مي رود و به همين دليل بايد علاوه بر دامپزشكي ساير سازمان هاي مسئول نيز در اين زمينه مشاركت داشته باشند.
وی با اشاره به اقدامات صورت گرفته در استان كردستان در راستاي مهار اين بيماري ادامه داد: نتعداد 150 نقطه پرخطر در اين راستا شناسايي شده اند که غالبا در روستاها هست و در 50 نقطه پرخطر روستایی نیز اقداماتی در حال اجرا است.
رئیس اداره مبارزه با بیماری های دام اداره كل دامپزشكي کردستان بیان کرد: اولویت اول در این مکان ها مایه کوبی احشام است که اغلب با فاصله زمانی غالبا دو سال اثر آن نشان داده می شود.
رحمانی بیان کرد: 90 درصد مبتلایان به بیماری هاری که دومین اولویت مورد بحث در بیماری های منتقله از دام در کردستان است جمعیت گوشتخوار اصلی و سگ ها هستند.
وی سیاه زخم را بیماری سوم شایع در کردستان که تنها یک مورد در یکی از کانون های استان گزارش شده بود معرفی کرد و گفت: واکسیناسیون هوشمند کمترین هزینه و بازخورد بالا در اثربخشی برای جلوگیری از بیماری مشترک انسان و حیوان را دارد.