قم - خبرگزاری مهر: رئیس شورای اسلامی شهرستان قم با بیان اینکه راه‌های بین شهری استان قم نیاز به توجه بیشتر دارند، گفت: تعدد حوادث جاده‌ای نشان می‌دهد کنترل و نظارت نیروی انتظامی بر جاده‌ها کافی نبوده است.

به گزارش خبرنگار مهر، چندی پیش موسسه نظرسنجی گالوپ در یک نظرسنجی بین‌المللی بزرگ که به صورت تلفنی بر روی نمونه‌ای به حجم حدود 200 هزار نفر انجام شد، میزان احساس امنیت شهروندان 143 کشور جهان را با یک مقیاس تک پرسشی مورد اندازه گیری قرار داد.

در این نظر سنجی ایران در میان این کشورها رتبه 31 جهان را کسب کرد. این نشان می‌دهد کشور ما از نظر میزان امنیت در میان دیگر کشورها جایگاه قابل قبولی دارد. بی‌شک بخشی از این موفقیت مرهون تلاش کسانی است که با لباس سبز نیروی انتظامی در خدمت به مردم روز و شب نمی‌شناسند.

در قم نیز پلیس در زمینه ایجاد امنیت کارنامه قابل قبولی به مردم ارائه کرده است. با این حال برخی نکات در زمینه کارکرد اجتماعی این نهاد به نوعی قابل تذکر است که بخشی از آن به مدیریت شهری و مسایلی مانند ترافیک و آسیب‌های اجتماعی برمی‌گردد.

حسن بختیاری، عضو شورای شهر و رئیس شورای اسلامی شهرستان قم معتقد است همکاری نیروی انتظامی و مجموعه شهرداری موضوع بسیار مهمی در راستای رفع مشکلات شهری است که تاکنون آنگونه که باید محقق نشده است.

تشکیل کلانتری ویژه شهرداری

وی در پاسخ این سئوال خبرنگار مهر که نیروی انتظامی نقش خود را در کمک به مدیریت شهری تا کنون چگونه ایفا کرده است، گفت: نقش نیروی انتظامی در امور مختلفی که به شهروندان مربوط می‌شود نقش بسیار ویژه و حساسی است. تأمین امنیت مردم به حضور پلیس وابسته است و این مهم‌ترین وظیفه و کارکرد این نیرو است. اما در مسایل اجتماعی نیز نیروی انتظامی نقش بسیار پررنگی دارد.

بختیاری گفت: یکی از نکات مهم در این زمینه همکاری این نیرو با شهرداری‌ها است. در مسایلی مانند کنترل ترافیک و نظارت بر عبور و مرور شهری، نیروی انتظامی با کمک شهرداری‌ها می‌تواند به نتیجه مطلوب برسد.

وی افزود: هر قدر این ارتباط میان شهرداری و نیروی انتظامی قوی‌تر باشد، کنترل ترافیک و تنظیم عبور و مرور شهری بهتر انجام می‌شود. در این زمینه فرهنگ‌سازی نقش بسیار موثری دارد که پلیس یک پایه مهم این فرایند محسوب می‌شود.

عضو شورای اسلامی شهر قم افزود: در سال‌های اخیر در شورای شهر قم تلاش بر این بوده که با برگزاری جلساتی این همکاری به حداکثر میزان خود برسد و دیدگاه‌ها به هم نزدیک شوند. اقدام مثبتی که در سال‌های اخیر در این زمینه شکل گرفت، تشکیل کلانتری ویژه شهرداری بود که وظیفه کمک به شهرداری در حل معضلات شهری را به عهده داشت.

وی همچنین در پاسخ به این پرسش که دستاوردهای تشکیل این کلانتری مدیریت شهری را راضی کرده است یا خیر، گفت: البته این عرصه توجه بیشتر نیروی انتظامی را می‌طلبد. در حال حاضر در شهر قم در مسایلی مانند سد معبر و ساخت و سازهای غیر مجاز وضیعت خوبی نداریم.

عضو شورای اسلامی شهر قم خاطرنشان کرد: ساماندهی این مقولات بدون همکاری نیروی انتظامی ممکن نیست. در حاشیه شهرها در عمل کنترل و نظارت درستی به مسایل شهری صورت نمی‌گیرد که یکی از دلایل آن کامل نبودن همکاری نیروی انتظامی با شهرداری است. به جاست عزیزان نیروی انتظامی در این زمینه اهتمام بیشتری نشان دهند.

بختیاری با بیان اینکه شهرهای پیشرفته دنیا امروز تجربه خوبی در زمینه مدیریت واحد شهری دارند، گفت: در این نوع مدیریت پلیس شهری و راهنمایی و رانندگی ارتباط نزدیکی با شهرداری‌ها دارند و حتی جزئی از مجموعه آنها محسوب می‌شوند.

راه‌های بین شهری استان قم نیاز به توجه بیشتر دارند

وی همچنین در پاسخ به این سئوال مهر مبنی بر اینکه در زمینه مناطق محروم و شهرهای حاشیه‌ای نیروی انتظامی چقدر توانسته موفق عمل کند، افزود: راه‌های بین شهری استان نیاز به توجه بیشتر دارند. برخی از مسیرهای منتهی به شهرها ترافیک زیادی در مواقع خاص تحمل می‌کنند و آمار بالایی از وقوع تصادفات دارند.

وی افزود: راه‌های بین شهری قم جعفریه و قم کهک از این جمله است. تعدد حوادث جاده‌ای نشان می‌دهد کنترل و نظارت نیروی انتظامی کافی نبوده است.

رئیس شورای اسلامی شهرستان قم با بیان اینکه به طور کلی شهر قم مرکز ثقل استان محسوب می‌شود و دستگاه‌های مختلف تمرکز خود را بر خدمت‌رسانی به این شهر گذاشته‌اند، تصریح کرد: این موضوع موجب شده که مقداری به شهرهای حاشیه‌ای و راه‌های بین شهری استان بی‌توجهی شود.

وی با بیان اینکه امروز مشکلات بسیاری در شهرهای کوچک استان دیده می‌شود که در مجموعه مدیریت استان را دچار مشکل کرده است، ادامه داد: شهرهای اطراف قم به عنوان شهرهای حاشیه‌ای می‌توانند بخشی از بار جمعیتی قم را به دوش بکشند.

بختیاری گفت: اگر شرایط مناسب زندگی در این شهرها فراهم شود می‌توان بخشی از جمعیت را به سوی آنها کشاند اما در شرایط کنونی هر چه زمان بگذرد، تراکم شهر قم بیشتر خواهد شد و کسی تمایلی به سکونت در این شهرها نخواهد داشت. یکی از دستگاه‌هایی که باید برای ارائه بهتر خدمت در این شهرها همت کند، نیروی انتظامی است.

بختیاری گفت: از اقدامات مفید در این زمینه می‌تواند ایجاد دفاتر پلیس +10 در بخش‌ها باشد تا بخشی از خدماتی که در قم به مردم ارائه می‌شود به شهرهای اطراف نیز برود و از سفرهای بین شهری نیز کاسته شود.

ارتقای رضایتمندی مردم از پلیس قم

وی همچنین در خصوص سطح رضایت مردم از نیروی انتظامی گفت: کار نیروی انتظامی در بخشی از حیثیت کلی برخورد با افراد و پدیده‌هاست. از این منظر وجود یک نارضایتی حداقلی دور از ذهن نیست. با این حال در طول چند سال اخیر با ایجاد دفاتری مانند پلیس +10 و واگذار کردن بخشی از اختیارات نیروی انتظامی به آنها، مراجعات تخصصی‌تر شده و نیروی انتظامی نیز بهتر می‌تواند پاسخگو باشد. به همین دلیل رضایت‌مندی مردم نیز ارتقا یافته است.

عضو شورای اسلامی شهر قم تأکید کرد: با این حال نیروی انتظامی یک نقش اجتماعی نیز دارد که باید بیشتر به آن پرداخته شود. مأموران نیروی انتظامی باید از رویکردی که تنها برخورد صرف باشد، دوری کرده و مانند یک مشاور همراه مردم باشند.

وی تقویت اعتماد میان مردم و پلیس را موضوع مهمی دانست که باید به آن پرداخته شود و افزود: البته ایجاد مجموعه‌هایی مانند 110 وضعیت بهتری رقم زده است اما هنوز با نقطه مطلوب فاصله بسیاری داریم که طی کردن این فاصله نیاز به تغییر رویکرد نیروی انتظامی و توسعه امکانات نرم‌افزاری و سخت‌افزاری دارد.

بختیاری در پایان با بیان اینکه باید به این نکته نیز توجه داشت که نیروی انتظامی استان قم در واقع یک نهاد با دایره عملکرد ملی است، افزود: از این نظر مسئولان کشوری با نگاه ویژه‌ای به این مجموعه داشته باشند و حمایت‌های خود را در اندازه یک ارگانی که در حد ملی خدمت‌رسانی می‌کند، ارتقا دهند تا این نیرو بتواند به شهری مانند قم به طور شایسته خدمت‌رسانی کند.

برچسب‌ها