ابراهیم خدایی در گفتگو با خبرنگار مهر درباره وظایف سازمان سنجش و وزارت علوم برای اجرایی کردن قانون سنجش و پذیرش دانشجو، گفت: قانون سنجش و پذیرش دانشجو که به وزارتخانه های علوم و بهداشت ابلاغ شد، دو بحث اصلی در برگزاری آزمون سال 93 دارد که تاثیر سوابق تحصیلی برای سال آینده 25 درصد در نظر گرفته شده است. بحث دوم مربوط به برگزاری آزمون سراسری سال آینده است که در بحث مواد امتحانی همانند کنکور سال جاری برگزار می شود و هیچ تغییری وجود ندارد.
وی با یادآوری اینکه تا 5 سال آینده 85 درصد ظرفیتهای آموزش عالی با استفاده از سوابق تحصیلی پذیرش می شوند، ادامه داد: اعمال تاثیر سوابق تحصیلی از سال گذشته آغاز شده است و تقریباً می توان گفت 55 تا 60 درصد از پذیرشهای بدون آزمون در حوزه سازمان سنجش و دانشگاه آزاد 90 درصد پذیرشهای خود را به اعمال تاثیر سوابق تحصیلی یا بدون آزمون اختصاص داده است.
رئیس سازمان سنجش در ادامه با بیان اینکه تا 5 سال آینده پذیرش در دوره های روزانه و شبانه باید با شیوه تاثیر سوابق تحصیلی صورت گیرد، اضافه کرد: اعمال سهمیه ها، شیوه پذیرش دانشجو در نوبتهای روزانه و شبانه و سایر موارد برای کنکور سال 93 همانند روال کنکور سال جاری است و تغییر در این روال صورت نگرفته است.
خدایی در پاسخ به این پرسش که آیا دانشگاهها هم در اجرایی کردن قانون سنجش و پذیرش دانشجو نقشی دارند یا نه، تاکید کرد: در قانون سنجش و پذیرش دانشجو، دانشگاهها فعلاً وظیفه مستقیمی ندارند و کل تصمیمات این قانون توسط شورای سنجش و پذیرش دانشجو عملی می شود البته طی دراز مدت اگر جدا سازی سنجش و پذیرش اتفاق افتاد دانشگاهها می توانند حد نصاب نمره خود را به شورای سنجش پیشنهاد دهند. اما این امر حداقل طی دو یا سه سال آینده عملیاتی نمی شود.
معاون وزیر علوم همچنین خطاب به داوطلبان کنکور سال 93، گفت: مواد امتحانی و ضوابط آزمون سراسری تغییری نخواهد کرد، تنها تاثیر 25 درصدی سوابق تحصیلی در دستور کار قرار می گیرد که این شیوه در سالهای گذشته هم فعال بود.
خدایی درباره نخستین زمان برگزاری جلسه شورای سنجش و پذیرش دانشجو، اظهار داشت: برای این شورا، پیش نویس اولیه یا آیین نامه اجرایی تهیه شده و باید آن را به تصویب هیأت دولت برسانیم؛ فرایند برخی مکاتبات نیز باید صورت گیرد تا نخستین جلسه شورای سنجش و پذیرش در آبان ماه برگزار شود.