سیدنظامالدین موسوی، مدیرعامل خبرگزاری فارس در گفتگو با خبرنگار مهر با اشاره به آغاز به کار مرکز افکارسنجی خبرگزاری مهر اظهار داشت: وجود مراکز نظرسنجی و افکارسنجی و پژوهشهای اجتماعی در هر کشور از عواملی است که موجب میشود ارتباط میان نهادهای و سازمانهای مختلف حاکمیتی با مردم عمیقتر و علمیتر شود و مسئولان اعم از مسئولان نهادهای دولتی و خصوصی درک بهتری از مطالبات مردم به دست آورند.
وی افزود: ما به صورت علمی در جامعه ساختارهایی مانند رسانهها و روزنامهها را داریم که کارشان تالیف و تجمیع منافع و انتقالش به حاکمیت است. در این میان موسسات افکارسنجی به خاطر اینکه معمولا ارزش افزودهای بر این موضوعات ندارند و کارشان مانند موسسات رسانهای شامل دروازهبانی خبر نمیشود، از جایگاه علمی و قابل توجهی برخوردار است که میتواند هم به مردم و هم به مسئولین و بخش خصوصی کمک قابل توجهی ارائه کند.
موسوی با تاکید بر اینکه در نظرسنجی میتوان خواستههای بخشهای مختلف جامعه را با تببین علمی پیدا کرده و به حاکمیت منتقل کرد، گفت: افکارسنجی فرآیندی علمی و بدون دخالت سلیقه شخصی است و نفع آن به بخشهای مختلف جامعه انجام میرسد. به نظر من هر رسانه برای بررسی فعالیتهای خود و پیرامونش نیاز به یک مرکز افکارسنجی دارد.
موسوی با اشاره به مرکز افکارسنجی خبرگزاری مهر گفت: فعالیت مرکز افکارسنجی مهر هم به طور قطع محدود به دامنههای مربوط به این رسانه نیست. آغاز به کار این مرکز کار بزرگی است که به تعمیق روابط اجتماعی در کل جامعه کمک میکند.
وی همچنین در پاسخ به سئوالی در مورد فعالیت مرکز افکارسنجی در خبرگزاری فارس گفت: سابق بر این در خبرگزاری فارس هم یک مرکز افکارسنجی فعال بود که تحت عنوان «دانا» ثبت شده و فعالیتهایی داشت و بنا بر دلایلی چراغ فعالیت آن در سالهای گذشته کم فروغ شد، ولی امیدواریم در آینده نزدیک آن مرکز را فعالتر کنیم.