به گزارش خبرگزاری مهر، رضا اسماعيلي عضو كميته داوران چهارمين كنگره شعر مقاومت بينالملل اسلامي با اشاره به استقبال خوب صورت گرفته از این کنگره اظهار كرد: در شعر مقاومت و ادبیات مقاوت خلاء وجود دارد و باید تلاش شود تا این خلاء پر شود و آن این است که این جریان در جامعه و ذهن و زبان عموم مردم با مسئله مقاومت بخصوص فلسطین درگیر نشده و این مسئله در حاشیه زندگی مردم سپری میشود. برای درگیر کردن مردم باید از توانمندیهای فرهنگی جامعه استفاده کنیم و پتانسیل جامعه ادبی و هنری کشورمان را کشف کنیم و از آن بهره برداری کنیم.
عضو كميته علمي كنگره شعر مقاومت افزود: بايد براي شاعران ايجاد فرصت كرد كه تا بتوانند آثار فاخر و مانا توليد كنند. مسوولان فرهنگی كشور بايد برای شاعران جوان سفرهاي فرهنگي به كشورها دنيا به ويژه كشورهاي اسلامي تدارك ببينند.
اسماعيلي گفت: با گذشت سه دهه از پيروزی انقلاب بهدليل نبود سازمان متولی در حوزه ترجمه، مردم جهان شناختی از ادبيات و شعر مقاومت ايران ندارند و کمتر افرادی شاعران شاخص اينگونه ادبي را میشناسند.
اين شاعر پيشكسوت ادامه داد: البته در سالهای اخير برخی نهادها اقدام به سرمايهگذاری در بخش ترجمه آثار کردهاند که در اين اتفاق، برگزاري کنگرههای شعر مقاومت بينالملل اسلامی بيتاثير نبوده است. هر چند که بايد نهاد يا سازمانی به صورت مستقل در حوزههای ادبيات پايداری، انقلاب و دفاعمقدس به ترجمه آثار روی بياورد.
اسماعيلي در ادامه، وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامي و حوزه هنری سازمان تبليغات اسلامی را بهترين متوليان فرهنگی براي برگزاري سفرهاي فرهنگي عنوان کرد و افزود: در حوزه ادبيات مقاومت و پايداري آثار مانايي از نظر کمي و کيفي خلق شده است که اگر ترجمه شود مورد اقبال مردم ديگر کشورها قرار خواهد گرفت.
وی خاطر نشان كرد: كنگره شعر مقاومت بايد سالهای بعد خارج از ايران و در يكي از كشورهاي اسلامی برگزار شود و محدود به ايران نباشد به دليل اينكه اين كنگره بينالمللی و يكي از اهداف آن آشنايی و كسب تجربه از شاعران و نويسندگان ديگر كشورها است.
شاعر كتاب «بر آستان جانان» افزود: در شعر مقاومت و ادبیات مقاوت خلاء وجود دارد و باید تلاش شود تا این خلاء پر شود و آن این است که این جریان در جامعه و ذهن و زبان عموم مردم با مسئله مقاومت به خصوص فلسطین درگیر نشده و این مسئله در حاشیه زندگی مردم سپری می شود. برای درگیر کردن مردم باید از توانمندیهای فرهنگی جامعه استفاده کنیم و پتانسیل جامعه ادبی و هنری کشورمان را کشف کنیم و از آن بهره برداری کنیم.
وی تصریح کرد: در حوزه خارجی نیز وقتی ما میخواهیم شعر مقاومت را صادر کنیم و سابقه جهانی شدن را در نظر بگیریم به طور طبیعی در این حوزه قالبهای کلاسیک پاسخگو نیست یعنی اگر بخواهیم با شاعران مقاومت جهان و هم زده با آنها به آفرینش ادبی بپردازیم باید سعی کنیم که با قالبهای نوینتر، نیمایی و سپید این کار را انجام دهیم که قابل ترجمه باشد و برای عموم مردم جهان و شاعران مقاومت جهان قابل استفاده باشد.
یادآوری میشود چهارمين کنگره شعر مقاومت بینالملل اسلامی همزمان با سیزدهم آبان، روز ملی مبارزه با استکبار، به مدت سه روز در تهران برگزار میشود.