هومان امیری در گفتگو با خبرنگار مهر، با بیان اینکه استان اصفهان در تولید شیر خام دارای رتبه های برتر کشوری است، اظهار داشت : بر اساس آمارهای اعلام شده از سوی سازمان جهاد کشاورزی و اتحادیه دامداران روزانه دو هزار و 500 تن شیر خام در این استان تولید می شود.
وی افزود: روزانه نزدیک به یک هزار 200 تن شیرخام استان اصفهان به سایر استان ها و حتی مقداری نیز به کشورهای حوزه خلیج فارس صادر می شود.
مدیر عامل انجمن کارخانجات صنایع لبنی استان اصفهان ادامه داد: این حجم قابل توجه شیر خام می تواند در داخل استان صرف تولید محصولات لبنی و استفاده مردم قرار گیرد اما شاهد آن هستیم که در کارخانجات سایر استانها صرف تولید شیر خشک و سایر محصولات لبنی می شود.
امیری بیان داشت: یکی از علت های این امر عدم سیاست گذاری صحیح در حمایت از نوسازی و توسعه کارخانجات لبنیات در استان بوده به این معنا که برندهای معتبر لبنی کشور به دلیلی توانایی بالای مالی شیر خام داخل اصفهان را به قیمتی بیش از قیمت مصوب خریداری می کنند.
وی یادآور شد: تنها تعداد اندکی از کارخانجات داخل استان اصفهان به دلیل سرمایه گذاری های دولتی در سال های قبل از قدرت تولید و رقابت با سایر استان ها برخوردارند.
این کارشناس صنعت لبنیات در ادامه افزود : معتقدم یکی از دلایل دیگر خروج حجم زیاد شیر خام از استان ناشی از کاهش قدرت خرید مردم است چرا که وقتی مردم محصولات کارخانجات را کمتر می خرند به دنبال آن توان مالی آن واحد صنعتی افت می کند و این موضوع تامین شیر خام آن کارخانه اثر منفی می گذارد.
یارانه شیر باید به دامدار و کارخانه دار لبنی تعلق می گرفت
امیری با انتقاد از کاهش 22 درصدی مصرف شیر در کشور ادامه داد: طبق برنامه پنجم توسعه سرانه مصرف شیر هر شهروند در سال باید به 158 کیلوگرم در سال برسد اما این رقم در حال حاضر در کشور 64 کیلوگرم است.
وی گفت: سلامتی جامعه بدون مصرف لبنیات محال است و این مواد همانند سایر خوراکی ها جایگزین ندارد.
مدیر عامل انجمن کارخانجات صنایع لبنی استان اظهار داشت: اعتقاد دارم دولت قبلی به جای اعطای یارانه شیر به افراد جامعه که سودی هم برای خرید آنها به ارمغان نیاورد بهتر بود این مبلغ را صرف توسعه دامداری و کارخانجات لبنی می کرد تا به تبع آن از صرف هزینه های درمانی در کوتاه و درازمدت نجات یابد.
امیری با اشاره به اینکه دراصفهان محصولات لبنی در کارگاهی مختلف ماست بندی تولید می شود یادآور شد: محصولات پاستوریزه که با صرف هزینه زیاد و رعایت اول بهداشتی در کارخانجات تولید شده است به دلیل قدرت پائین خرید مردم از فروش خوبی برخوردار نیست.
آزاد سازی نرخ شیر به زیان مصرف کننده است
وی در ادامه سخنان خود درباره زمزمه افزایش قیمت شیر و مواد لبنی به خبرنگار مهر گفت: این عمل کارکردی دو طرفه دارد در حالت اول این امر سود هزینه و زحمات دامداران را جبران می کند اما جنبه منفی آن در شرایط کنونی فشار بیشتر به مصرف کننده است و موجب می شود میزان مصرف جامعه از همین حد پائین استاندار فعلی جهانی هم بیشتر نزول کند.