به گزارش خبرنگار مهر، جعفر بدری بعد از ظهر شنبه در مراسم تحلیف اعضای جدید هیئت منصفه مطبوعات لرستان اظهار داشت: طبق قانون هر دو سال یکبار باید اعضای هیئت منصفه مطبوعات برای مشارکت در رسیدگی به پرونده های مطبوعاتی انتخاب شوند که در این راستا امروز کار معرفی اعضا جدید این هیئت در لرستان انجام شد.
وی با بیان اینکه هیئت منصفه دارای تاریخچه طولانی است عنوان کرد: برخی سابقه فعالیت هیئت منصفه را به دوران یونان باستان مربوط می دانند ولی در کشور ما 100 سال قبل در قانون بر ایجاد هیئت منصفه تاکید شده ولی تا مدتها این قانون اجرا نمی شد.
حضور هیئت منصفه در محاکمات مطبوعاتی نماد دادرسی عادلانه است
رئیس کل دادگستری استان لرستان با بیان اینکه در دو مورد محاکمات سیاسی و جرائم مطبوعاتی تشکیل هیئت منصفه ضرورت دارد بیان داشت: در این راستا حضور هیئت منصفه در محاکمات مطبوعاتی نماد دادرسی آزاد و عادلانه است.
بدری با بیان اینکه در قانون روند تشکیل هیئت منصفه مطبوعات و تعیین اعضای آن مورد اشاره قرار گرفته است بیان داشت: اعضای هیئت منصفه مطبوعات از اصناف مختلف انتخاب شده و در مورد پرونده های مطبوعاتی در محکمه شرکت و با شنیدن دفاعیات متهم، اعلام نظر می کنند.
وی با بیان اینکه در کشور ما هنوز رویه ثابتی در زمینه مدنظر قرار دادن رای هیئت منصفه مطبوعات وجود ندارد ادامه داد: پیش از این هیئت منصفه مطبوعات وقتی اظهار نظر می کرد قاضی پرونده نیز با توجه به نظر هیئت منصفه اقدام به صدور رای می کرد.
رئیس کل دادگستری استان لرستان با بیان اینکه امروز در قانون برای قاضی پرونده استقلال تمام و کامل در نظر گرفته شده است عنوان کرد: در این راستا فرد دیگری نمی تواند در کار قاضی دخالت کند چرا که قاضی در صدور رای دارای استقلال کامل است و با این تفاسیر نظر هیئت منصفه به تنهایی ملاک عمل قاضی پرونده قرار نمی گیرد.
هیئت منصفه مطبوعات نماینده افکار عمومی در محاکم قضایی است
بدری با بیان اینکه هیئت منصفه مطبوعات نماینده افکار عمومی در محاکم قضایی است افزود: هیئت منصفه در کنار قضات می تواند به روند صدور رای عادلانه کمک کند.
وی با بیان اینکه در تعیین اعضای هیئت منصفه مطبوعات تلاش شده افرادی انتخاب شوند که از مسائل حاشیه ای سیاسی و قومی و قبیله ای به دور باشند از اعضا هیئت منصفه خواست برای شرکت در جلسات محاکم زمان بگذارند.
رئیس کل دادگستری استان لرستان همچنین با اشاره به تشکیل شورای حل اختلاف مطبوعات در این استان بیان داشت: تدبیری اندیشیده شده که قبل از ارجاع پرونده های شکایت از مطبوعات به دادگاه کیفری این پرونده ها به شورای حل اختلاف ارسال شود.
بدری با بیان اینکه شورای حل اختلاف مطبوعات در اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی لرستان مستقر می شود بیان داشت: با دادستانی رایزنی شده که از این پس پرونده های این حوزه به شورای حل اختلاف ارجاع شود و این شورا نیز تلاش خود را برای به صلح و سازش کشیدن پرونده ها انجام دهد.
مسئولان نباید به صرف انتقاد خبرنگار را تحت تعقیب قضایی قرار دهند
وی در ادامه سخنان خود با بیان اینکه آزادی بیان دارای حد و مرز است و باید مطبوعات این حدود را رعایت کنند عنوان کرد: از اصحاب مطبوعات انتظار می رود مطلبی را که می توان با انتقاد منصفانه بیان کرد به توهین و تخریب آلوده نکنند.
رئیس کل دادگستری استان لرستان با بیان اینکه مطبوعات نقش مهمی در توجیه افکار عمومی و فرهنگسازی دارند افزود: در این راستا از ابزاری که در دست دارند نباید برای زور آزمایی و قدرت نمایی و پیگیری خواسته های خود از راه نامشروع استفاده کنند.
بدری همچنین با تاکید بر اینکه مسئولان نیز نباید به صرف انتقاد خبرنگار یا مدیر مسئول را تحت تعقیب قضایی قرار دهند یادآور شد: متاسفانه برخی مدیران تحمل انتقاد را ندارند و هر انتقادی را به عنوان تخریب یا تضعیف جایگاه خود حساب کرده و دست به شکایت می برند.