همدان - خبرگزاري مهر: عضو هیئت مدیره انجمن نمایشگران عروسکی خانه تئاتر ايران با بيان اينكه تئاتر امروز ما وضعیت خوبی نداشته و در شرایط مناسبی بسر نمی برد، گفت: به عبارتي در اين زمينه به یک رکود در کشور برخورده ایم.

فريبا دليري در گفتگو با خبرنگار مهر در مورد وضعیت کنونی تئاتر کشور با بيان اينكه تئاتر امروز ما وضعیت خوبی نداشته و در شرایط مناسبی بسر نمی برد، عنوان داشت: به عبارتی  به یک رکود در کشور برخورده ایم به خصوص در بحث های مالی که به تئاتر کودک و نوجوان اعتبارات خوبی اختصاص نمی یابد اما امیداوریم از امسال به بعد تحولی نیز در تئاتر کشور صورت پذیرد و با توجه به دیدگاه دولت تدبیر و امید برای این حوزه که بسیار حساس ، مهم و نیازمند به برنامه ریزی مناسب است بتوان برای کودک و نوجوان که در واقع باید فرهنگسازی را از این سنین آغاز كرد، موثر باشد.

وی با بیان اینکه ارتباط باعث رشد می شود، گفت:  بنده معتقد به ارتباط فرهنگی هستم زیرا  ارتباط فرهنگی موجبات رشد را فراهم می آورد و این مهم است که ما بتوانیم ارتباطات فرهنگی خویش را با سایر کشورهای دیگر تداوم و افزایش دهیم والا در صورت سکون هنر زنده  نخواهد ماند.

اين كارگردان عذصه تئاتر كشور ابراز داشت: ما متون فرهنگی خیلی قوی با پتانسیل های بالایی داریم در حالی که خارجی ها از این نعمت بی بهره بوده و بیشتر متون آنها ساده و بسیار سطحی است اما چون در اجرا و تکنیک اندیشه های قوی دارند به نظر می رسد که تئاتر قوی تری نیز داشته باشند.

تاثیر گذارترین سن براي فرهنگ سازی مناسب سنین کودکی و نوجوانی است

وی با مثبت ارزیابی نمودن تاثیر تماشای تئاتر در کودکان اظهار داشت:  بدون تردید بهترین و تاثیر گذارترین سن براي آموزش درست و فرهنگ سازی مناسب همین سنین کودکی و نوجوانی است بنابراین تاثیرات در کودکی بسیار عمیق تر خواهد بود از این رو تئاتر می تواند به عنوان یک عامل اساسی در این زمینه باشد.

دلیري با بيان اينكه کودکی که عادت به دیدن تئاتر دارد بهتر فکر می کند و بهتر نیز تصمیم می گیرد و در مواقعی نیز که به بن بست بر می خورد همیشه به دنبال راه چاره می گردد، گفت: بنابراین تئاتر کودک و نوجوان به آنها یاد می دهد که چگونه تفکر درست داشته و چه چیزهايی در پرورش خلاقیت و نوآوری آنان تاثیر گذار خواهد بود.

عضو هیات مدیره انجمن نمایشگران عروسکی خانه تئاتر در مورد تفکیک رده های سنی جشنواره كودك و نوجوان نيز عنوان داشت: بنظرم جای  بخش خردسال در تئاتر ما خالی بود که الحمد الله این خلأ نیز اصلاح شد اما با توجه به اینکه در این جشنواره نگاه تخصصی به حوزه کودک و نوجوان است باید گفت که  هر ردیف سنی دغدغه های خاص خودش را داشته که می تواند  به نحو خیلی خوب و سازنده ای تاثیر گذار باشد.

کاگردان نمایش جک و ساقه لوبیا اظهار داشت: این نمایش برداشتی از قصه معروف جک و اجرايی  دو زبانه است که هدف آن آموزش زبان انگلیسی به خردسالان و پیش دبستانی ها است.

دلیر ادامه داد : نزدیک به 17 سال است که در زمینه نمایش های عروسکی به زبان های فارسی و انگلیسی در مدارس فعالیت دارم و معمولا از قصه هايی استفاده می کنیم که برای خردسالان آشنا و ملموس تر باشند که توانايی درک آنرا بیشتر داشته و حتی جذابتر نیز هست.

وی در مورد داستان این نمایش نیز گفت: جک و مادرش آسیابان بادی دارند اما مدت هاست که باید نوزیده است تا بتوانند گندم ها را آسیاب کنند لذا تصمیم می گیرند که گاو خود را بفروشند ، جک در رویای خود با گاو از لوبیا بالا رفته و به دشتی سرسبز رسیده که غول ها در آنجا زندگی می کنند (از آنجا که کار کودک باید برای این قشر جذاب باشد) غول قصه ما برعکس ترسناک نبوده و بسیار مزحک و خنده دار می باشد و ... .

این نویسنده و کارگردان کودک با بیان اینکه به کارهای عروسکی را بیشتر از سایر بخش ها علاقمند است، گفت: کارهای فانتزی را بسیار دوست دارم اما برای من مهم کار برای کودکان ماست بنابراین برای فعالیت خود چارچوب خاصی نداشته و بیشتر این، فعال بودن و کار کردن است که اهمیت داشته و اجرا و بازیگری برایم مهمتر  است تا نوع کار.

وی استقبال مردم همدان  از جشنواره های گذشته را غافلگیر کننده دانسته و ادامه داد : همدان را خیلی دوست دارم  زیرا گذشته از جادبه های تاریخی و توریستی، بسیار مردم با فرهنگ و هنر دوستی دارد و واقعا شوکه شدم از اینکه دیدم مردم  دوست دارند برای دیدن تئاتر با علاقه پشت در سالن ها تجمع کنند  و لازم است که از این موقعیت در  مسائل فرهنگی، آموزشی، گردشگری استفاده کرده حتی می تواند در زمینه های گردشگری نیز موفق تر باشند.