رشت – خبرگزاری مهر: رئیس ستاد اقامه نماز گیلان و مدرس حوزه علمیه با اعلام اینکه نظام اقتصادى اسلام بر رقابت، تعاون و همکارى مبتنى است، گفت: بازار يکى از نهادهاى اصلى نظام اقتصادى اسلام است .

به گزارش خبرنگار مهر، حجت الاسلام سید ابوطالب حجازی صبح یکشنبه در جمع بازاریان رشت افزود: از ويژگي هاى عمده بازار اسلامى مى توان به آزادى ورود و خروج،  تبادل صحيح اطلاعات، محدوديت  تبانى و سازش براى تعيين قيمت ها، محدود بودن سود، عدم انحصار خريد و فروش، رقابت همراه با تعاون و اخلاقى بودن بازار اشاره کرد.

 وی تصریح کرد: با توجه به ويژگي هاى بازار اسلامى "اخلاق" و  "دولت" دو عامل اصلى و موثر براى کنترل بازار به شمار می روند.

رئیس ستاد اقامه نماز گیلان گفت:  عامل اخلاق و ايمان مبادله کنندگان موجب مى شود که تقاضا و عرضه کالاها و خدمات مطابق با مصالح واقعى جامعه باشد و دولت با نظارت مستمر و دخالت به موقع و لازم به حمايت از قيمت هاى طبيعى و غيرظالمانه مى پردازد تا مصالح عمومى تامين شود.

وی افزود: اسلام داراى سيستم و نظام خاص اجتماعى، اقتصادى و فرهنگى است که براى تمام ابعاد و شئون زندگى فردى و اجتماعى قوانين خاصى دارد و غير از آن را براى سعادت جامعه نمى پذيرد.

حجازی اظهارداشت:  اين نظام ها بر اساس بينش ها و ارزش هاى ويژه اى استوار و هدفشان فراهم کردن زمينه مناسب براى دستيابى بشر به سعادت دنيوى و اخروى است.

وی گفت: نظام اقتصادى اسلام بر چند اصل اساسی از قبیل اصل تنوع مالکيت، عدالت، رقابت و تعاون و غیره استوار است، اين اصول نظام اقتصادى اسلام را از ديگر نظام ها متمايز مى سازد.

رئیس ستاد اقامه نماز گیلان در ادامه با بیان اینکه نظام اقتصادى اسلام بر رقابت، تعاون و همکارى مبتنى است، یادآورشد:  رفتار اقتصادى افراد در عين حال که رقابت آميز است، بايد بر اساس تعاون و همکارى مطلوب استوار باشد. بازار نمونه بارزى از وجود رقابت و تعاون ميان مبادله کنندگان است.