دکتر نعیم جمالی- مجری طرح در گفتگو با خبرنگار مهر عنوان کامپوزیتهای تولید شده را FRC ذکر کرد و گفت: این نوع کامپوزیتها در ارتودنسی و برای ساخت بریج به کار برده میشود.
وی با بیان اینکه در حال حاضر این نوع کامپوزیتها از خارج وارد میشود، اظهار داشت: با اجرای پروژه تحقیقاتی اقدام به تولید این نوع کامپوزیتها کردیم.
جمالی با اشاره به جزئیات این طرح خاطرنشان کرد: برای تولید کامپوزیت FRC از فیبرهای فایبرگلاس با رزین آغشته کردیم و برای تقویت فیبرهای به کار برده شده از نانو ذرات سیلیس استفاده شد.
مجری طرح با تاکید بر اینکه استفاده از نانوذرات سیلیس منجر به افزایش استحکام خمشی و کششی کامپوزیت تولید شده، ادامه داد: یکی از خواص مکانیکی ماده استحکام کششی آن است که این ویژگی کامپوزیت تولید شده مورد آزمایش قرار گرفت و نتایج نشان داد که کامپوزیت تولید شده از نمونههای خارجی آن نیز بیشتر است.
وی همچنین با تاکید براینکه از کامپوزیت تولید شده در اسپلت (Split ارتدنسی متحرک) استفاده میشود، یادآور شد: اسپلیت تولید شده باید دارای مقاومت کششی مناسبی باشد تا در برابر فشارهای ناخواسته مقاوم باشد که نتایج آزمایشها نشان داد که کامپوزیت FRC تولید شده دارای مقاومت خمشی بالایی است.
جمالی، کاهش هزینههای ترمیمی دندان را از دیگر مزایای این نوع کامپوزیتها نام برد و اضافه کرد: زمانی که کامپوزیت بشکند به راحتی قابل جایگزینی در کوتاهترین زمان است.
این محقق با بیان اینکه این محصول به تولید نیمه صنعتی رسیده است، افزود: در صورت تولید صنعتی کشور از واردات و خروج ارز برای این نوع کامپوزیتها بی نیاز میشود.