محمدحسن جعفری در پاسخ به این پرسش که "پشت پرده تلاش آمریکا برای اعطای مصونیت قضایی به نظامیان آمریکایی در افغانستان چیست و این اقدام چه پیامدهایی در داخل و خارج از این کشور دارد؟" گفت: حزب رفاه ملی افغانستان مخالف سرسخت انعقاد هرگونه توافقنامه ای با آمریکا به خصوص مسئله اعطای مصونیت قضایی به نظامیان است.
وی افزود: آمریکا بر تلاشهای خود برای انعقاد توافقنامه امنیتی واشنگتن و کابل در چنین زمان حساس که افغانستان درگیر انتخابات ریاست جمهوری بوده و برای تشکیل دولت جدید تلاش می کند، افزوده است، اما به صراحت اعلام می کنیم که منافع ملت افغانستان بر همه چیز مقدم بوده و اگر آمریکا خواهان امضای این توافقنامه است، هیچ گونه مصونیتی به نظامیان داده نمی شود.
محمدحسن جعفری از دولت حامد کرزای خواست تا به دقت و با احتیاط مفاد توافقنامه امنیتی واشنگتن و کابل را بررسی کرده و در این پیمان به زمان دقیق حضور نظامیان اشاره کند، زیرا مردم افغانستان به هیچ وجه راضی نیستند که نظامیان بیش از دو سال در کشورشان باقی بمانند.
وی در رابطه با پیامدهای پیمان امنیتی واشنگتن و کابل گفت: امضای این توافقنامه باعث افزایش تنش و اختلاف در سطح منطقه می شود و افغانی ها خود نگران این موضوع هستند و نمی خواهند تا آمریکایی ها بار دیگر بر آنها فشار بیاورند.
دبیر کل حزب رفاه ملی افغانستان در ادامه به کشته شدن 16 افغانی در قندهار توسط یک نظامی آمریکایی اشاره کرد و گفت: محاکمه این نظامی آمریکایی، صوری و ابتدایی بوده و در داخل خود آمریکا انجام شده است و افغانی ها هرگز نمی خواهند به نظامیان خارجی مصونیت قضایی داده شود، زیرا معتقدند این افراد باید در افغانستان محاکمه شوند.
از بین 27 نامزد عبدالله عبدالله، عبدالرحیم وردک، اشرف غنی احمدزی، عبدالرب رسول سیاف، زلمای رسول، انور الحق احدی و اسحاق گیلانی از جایگاه بهتری در میان مردم برخوردارند.
محمدحسن جعفری گفت: حزب رفاه ملی به دولت افغانستان نیز هرگز اجازه نمی دهد که با سرنوشت مردم بازی شود، زیرا علاوه بر دانشگاهیان، عوام جامعه نیز مخالف شدید اعطای مصونیت قضایی به نظامیان بوده و بارها علیه آمریکایی ها تظاهرات برگزار کردند.
وی افزود: آمریکایی ها از زمان اشغال افغانستان نه تنها نتوانستند اقدامی را برای مردم انجام داده بلکه شاهد افزایش کشت مواد مخدر بودیم و حضور طولانی مدت نظامیان به صلاح دولت و مردم نیست.
دبیرکل حزب رفاه ملی افغانستان در رابطه با آینده مذاکرات صلح گفت: متاسفانه حضور نظامیان خارجی در افغانستان مانع اصلی صلح در کشور است و غربیها به جای آنکه جوانان خود را به کشتن دهند، باید هرچه سریعتر کشورمان را ترک کرده و به حقوق مردم افغانستان احترام بگذارند.
وی درباره انتخابات ریاست جمهوری افغانستان گفت: مردم افغانستان و احزاب در حال بررسی ویژگیهای نامزدها بوده و در پی آن هستند تا هوشیارانه تصمیم بگیرند و از 27 نامزد می توان گفت که 7 نامزد از جمله عبدالله عبدالله، عبدالرحیم وردک، اشرف غنی احمدزی، عبدالرب رسول سیاف، زلمای رسول، انور الحق احدی و اسحاق گیلانی از جایگاه بهتری در میان مردم برخوردارند.
دبیرکل حزب رفاه ملی افغانستان تاکید کرد که حزبش تنها از نامزدی حمایت می کند که منافع دولت و مردم را بر منافع شخصی ترجیح دهد و به فکر آبادانی کشور باشد.
............................................
گفتگو از معصومه زارع