مشهد - خبرگزاری مهر: سرپرست وزارت علوم تحقیقات و فناوری گفت: امنیت غذائی یکی از مهم ترین مولفه‌های امنیت ملی محسوب می‌شود و بنیان یک جامعه توسعه یافته و عنصر اصلی سلامت فکری، روانی و جسمی اعضای آن است.

به گزارش خبرنگار مهر، جعفر توفیقی بعد از ظهر دوشنبه در پیامی به همایش روز جهانی غذا اظهار کرد: روز جهانی غذائی فرصتی برای دست اندرکاران و تصمیم گیرندگان حوزه تولید و عرضه مواد غذائی برای برنامه ریزی جهت تامین غذای کافی و سالم است.

سرپرست وزارت علوم تحقیقات و فناوری بیان کرد: بی نیازی کشور از مواد غذائی و عدم وابستگی در تامین اصلی ترین عنصر معیشتی مردم یعنی غذا به معنای استقلال واقعی است.

توفیقی افزود: توجه به تاثیر سطح امنیت غذائی بر سطح امنیت ملی کشور و تولید داخلی مواد غذائی جزو اولویت های اصلی دولت در زمینه توسعه تولیدات داخلی است.

وی گفت: چنانچه تولید مواد غذائی همسو با رشد جمعیت افزایش پیدا نکند تولید سرانه مواد غذائی کاهش می یابد و در این صورت تقاضای فزاینده برای مواد غذائی باید از طریق افزایش واردات تامین شود که مطلوب دولت نیست.

سرپرست وزارت علوم تحقیقات و فناوری اظهار کرد: باید تلاش کرد که علاوه بر تامین نیاز داخلی کفه صادرات مواد غذائی هم سنگین تر از واردات شود.

لزوم افزایش مقدار تولید محصولات غذایی در کشور

توفیقی تصریح کرد: براساس برآوردهای موجود تاسال 2030 باید مقدار تولید محصولات غذائی در کشورهای در حال توسعه از جمله ایران 70 درصد بیشتر از تولید فعلی شود.

وی با اشاره به سیاست های کشور بیان کرد: یکی از اهداف اصلی سیاست های توسعه در کشور به کار گیری تمهیدات لازم تامین مواد غذائی در داخل کشور است.

سرپرست وزارت علوم تحقیقات و فناوری افزود: دسترسی به مواد غذائی کافی و سلامت تغذیه ای از محور های اصلی توسعه و زیر ساخت پرورش و توسعه منابع انسانی کارآمد محسوب می شود.

توفیقی گفت: امنیت غذائی یکی از مهم ترین مولفه های امنیت ملی محسوب می شود و بنیان یک جامعه توسعه یافته و عنصر اصلی سلامت فکری، روانی و جسمی اعضای آن است.

 

 

برچسب‌ها