به گزارش خبرنگار مهر، مسعود بیات ظهر سه شنبه در آئین تودیع و معارفه مدیران سابق و جدید میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان زنجان با بیان اینکه در دوران مدیریتی من هیچ تفاهمنامهای که به عرصه میراثفرهنگی تعرض شود امضا نشد افزود: این در حالی بود که در گذشته در خصوص عمارت دارایی، ذوالفقاری و سلطانیه این اقدام صورت گرفته بود.
ضعف شدید استان در زمینه رسیدگی و توجه به حفظ اماکن تاریخی استان زنجان از گنبد سلطانیه که کاشی کاری هایش شعارزده و دو رنگ شد و تا در بستر تبلیغاتی نصب کاشی های این گنبد داربست های باز شد که بسیاری از دوستداران و متخصصان آثار تاریخی دست نزدن به کاشی های قدیمی و باز نکردن داربست ها می توانست بهترین خدمتی باشد که مسئولان وقت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان زنجان صورت دادند.
حفظ آثار تاریخی و جلوگیری از نابودی این آثار به عنوان اصول مهم در یونسکو مطرح است ولی در استان زنجان طی هشت سال گذشته تعریفی مجزا داشت عدم توجه به وضعیت آثار تاریخی شهر سلطانیه، آثار تاریخی روستای خوئین، اثر طبیعی و تاریخی غارکتله خور، معبد داش کسن، چلبی اوغلی ، بازار زنجان، مردان نمکی، عمارت دارایی و ذوالفقاری و بسیاری موارد تنها گوشه ای از ضعف ساختاری در میراث فرهنگی استان زنجان بود.
بیات گفت: همچنین ساماندهی نیروی انسانی در سلطانیه نیز از دیگر اقدامات این دوران بود که در آن 27 نفر که حاضر به امضای قرارداد کاری نشده و از این مجموعه جدا شدند و هماکنون حقوق شهریور آنان پرداخت شده است و به محض تخصیص اعتبار مدیریت آغاز خواهد شد.
بیات افزود: در زمان تصدی مدیریت میراثفرهنگی در یک سال گذشته کارهای زیادی انجام شده است که اولین کار، خارج شدن استان از موقعیت عبوری به مقصد گردشگری بود.
مدیرکل سابق میراثفرهنگی استان زنجان گفت: همچنین کسب رتبه اول دستگاه ارایه خدمات در نوروز، ایجاد خانههای گردشگر بود که در گذشته در برخی شهرستانهای استان مانند ابهر مرکز اقامتی وجود داشت، ولی هماکنون 13 باب خانه گردشگر پروانه بهرهبرداری گرفتهاند و در برخی روستاها مانند روستای شیت، سه خانه گردشگر افتتاح شد.
بیات افزود : در یکسال گذشته اتوبوسهای رایگان زنجانگردی دایر شد. همچنین استخراج تورهای داخلی استان و استفاده از ظرفیت فوقالعاده جامعه راهنمایان تور در زمان اوج حضور مسافر در استان، واگذاری مناطق نمونه گردشگری برای سرمایهگذاری از دیگر اقدامات بود.
بیات تصریح کرد: 50 درصد پستها در این ادارهکل بلاتصدی هستند، ولی با همکاری کارکنان تمام کارها به خوبی پیش رفت.
آش پشت پای که بعد از هفت سال برای آقای مدیرکل جواب داد
یحیی رحمتی که مبتکر جشنواره آش ایرانی است در حالی آنچنان که در صحفه فبس بوک خود نوشته در سال 84 آش پشت پای خود را پخته بود امروز در حالی بعد از 7 سال دوباره وارد زنجان می شود که تنها چند روزی بیشتر از برگزاری جشنواره آش ایرانی در زنجان می گذرد جشنواره ای که برگزار نکردن آن بهتر از برگزاری آن بود و حضور یحیی رحمتی می تواند باردیگر جذابیت گذشته را به این جشنواره مغفول مانده بازگردانده و واقعیت برگزاری و اهداف فراموش شده جشنواره آش ایرانی را احیا کند.
همچنین مدیرکل جدید میراثفرهنگی، صنایعدستی و گردشگری استان گفت: امیدواریم در استان کاری انجام دهیم که مردم به زندگی فکر کنند و این موضوع دغدغه تمام مسوولان است.
یحیی رحمتی افزود: همچنین سئوالی که در ذهن مردم زنجان وجود دارد این است که مکانهایی که اصرار به تخریب یک مکان تاریخی وجود دارد به جای آن چیزی کاشته نشده است، این در حالی است که مبانی شهرسازی از دهه 70 تغییر کرده است و سعی شده میزان ماشینها و زندگی ماشینی کاهش یافته و به جای آن از ظرفیت انسانها استفاده شود.
یحیی رحمتی ادامه داد: در گذشته عمارتهای بزرگ تاریخی تخریب شده و به جای آن پارکینگ ماشینی احداث شده است که عمارت ذوالفقازی و دارایی نمونه آن است، ولی به مردم زنجان قول میدهیم که اجازه ندهیم حتی یک آجر از آثار تاریخی برداشته شود.