به گزارش خبرنگار پارلمانی مهر، علی لاریجانی رئیس مجلس شورای اسلامی در نطق پیش از دستور جلسه علنی روز یکشنبه با اشاره به حدیثی از امام هادی (ع) در خصوص اعتماد، گفت: بر اساس حدیثی که از امام هادی (ع) نقل شده ایشان فرموده اند اگر دیدید در روزگار شما عدالت بیشتر از ظلم است باید حسن نیت و حسن ظن داشته باشید اما اگر دیدید ستم بیشتر از عدالت است، باید سوء ظن داشته باشید مگر اینکه خلافش ثابت شود.
لاریجانی اظهار داشت: در مراودات سیاسی اغلب مشاهده کرده اید که دوستان انقلاب به گفتار و کردار هم با سوء ظن می نگرند این حالت در چند سال گذشته در بین اصولگرایان نیز شایع شده است. این رفتار با معیار امام هادی (ع) سازگار نیست. در قلمرو جامعه دوستداران انقلاب بی عدالتی معنا ندارد و لذا باید حسن نیت جایگزین بی اعتمادی گردد.
وی ادامه داد: در مباحث دیپلماتیک بخصوص بحث هسته ای بارها شنیده ایم گفته می شود باید مذاکرات به اعتمادسازی منجر شود چون اعتماد بین طرفین وجود ندارد، با معیار امام هادی (ع) در این امر نیز دقت لازم صورت نگرفته است.
رئیس مجلس شورای اسلامی تاکید کرد: جهان امروز در صحنه بین الملل بدون تردید دچار انواع بی عدالتی هاست که نمونه کوچک آن را در رفتار دوگانه قدرتمندان در مسئله هسته ای ایران مشاهده می کنیم.
لاریجانی تاکید کرد: مظالم آمریکا نسبت به ملت ایران و ملل مسلمان در به راه انداختن جنگ ها، ظلم به فلسطینی ها، غارت اموال مسلمانان، تحمیل دیکتاتورهای وابسته، بسیار بسیار متنوع است. معیار امام هادی(ع) می گوید در چنین قلمرو غیرعادلانه ای باید با سوء ظن به تعاملات دیپلماتیک آنها نگریست و جای اعتماد کردن نیست.
وی اظهار داشت: فعل سیاسی اعتماد کردن به این قدرتها در چنین فضای سیاسی فعلی غیر عقلانی است کما اینکه بارها نتیجه قول های دروغین آنها دیده شده است، لازمه توفیق در این مسیر صرفا رعایت ضوابط عام بین المللی است.
لاریجانی افزود: ایران عضو آژانس است و ان پی تی را پذیرفته است و ان پی تی مقررات بین المللی برای همه کشورها در مسئله هسته ای است. بنا نیست برای ایران مقررات خاص تدوین شود، لذا رعایت این ضوابط باید معیار گفتگوها باشد، در این شرایط هم مذاکره کنندگان ایرانی باید توجه تام داشته باشند و هم مجلس شورای اسلامی چنانچه احساس کند طرف های قدرتمند رفتار دوگانه و غیرموجهی دارند در زمینه تنوع فعالیت های هسته ای، مقررات لازم را مصوب خواهد کرد.
وی در بخش دیگری از سخنانش گفت: امروز نیز از دو جهت اماکن اسلامی مورد هجوم قرار گرفته، یکی جریان افراطی و تکفیری که تمام تلاش آنها ایجاد فتنه و درگیری بین مسلمانان و از بین بردن اماکن مقدس اسلامی اولیای دین است، چه در نجف و کربلا و کاظمین و سامرا و چه در سوریه و هر روز شاهد اقدامات تروریستی آنان نسبت به مسلمانان و این اماکن مقدس هستیم.
لاریجانی ادامه داد: جریان دیگر اقدام زشت و توهین آمیز رژیم صهیونیستی در تخریب بنای مسجد الاقصی و ساخت کنیسه در داخل قبله مسلمانان است.
وی تاکید کرد: این عمل جریحه دار کردن عواطف همه مسلمانان را به همراه دارد و تحقیر قبله نخست مسلمانان است.
لاریجانی ادامه داد: ظاهرا رژیم بدکاره صهیونیستی در شرایط درهم و برهم منطقه فرصت را غنیمت شمرده و دست به چنین اقدام پلیدی زده است.
رئیس مجلس تاکید کرد: هم جریان تکفیری که بزرگترین ضربه را در این عصر به وحدت امت اسلامی وارد کرده و هم جریان صهیونیستی از حادثه انهدام مرقد امام حسین (ع) در عهد امام هادی (ع) توسط متوکل درکی ندارند.
وی تاکید کرد: این گونه اقدامات نه تنها علائق عاطفی مسلمانان را کاهش نداده بلکه آتش عشق قلبی آنان را شعله ور تر می سازد و آنان را مصمم تر در حفظ این میراث گرانقدر می کند و پاسخ این گونه اقدامات موذیانه و کثیف را به موقع خواهند داد.
رئیس مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: سازمان کنفرانس اسلامی، بین المجالس اسلامی و کشورهای اسلامی باید نسبت به این گونه تحرکات رژیم صهیونیستی واکنش جدی داشته و از وزارت خارجه می خواهیم موضوع را پیگیری کند.
رئیس مجلس شورای اسلامی در بخش دیگری از سخنانش در جلسه علنی امروز اظهار داشت: نمایندگان به خاطر می آورند که در دوره اصلاحات عده ای تلاش کردند با ارایه ناقص تفکر مدرن میدان را برای تاخت و تاز به ارزش های اسلامی و انقلابی باز کنند و گاه با تمسخر نسبت به مقدسات انقلابی در رسانه ها مطالبی درج نمایند.
نماینده مردم قم در مجلس شورای اسلامی ادامه داد: همین امر موجب درگیری ها و سایش نیروها گردید.
لاریجانی اظهار داشت: در دوره هشت ساله گذشته که متاسفانه به ریش اصولگراها نیز گره خورد عده ای با طرح افکار خام نظیر تفکر ایرانی و گذر از دین نوعی تفکر ناسیونالیستی را در رسانه ها مطرح کردند که موجب کشمکش نیروهای مومن و انقلابی شد.
وی اظهار داشت: امروز هم مجدداً حرفهایی زده می شود که نمایانگر این است که از مسیر گذشته در دو دوره متفاوت سیاسی دریافت روشنی حاصل نشده است. امروز آنقدر کشور از نظر اقتصادی و دیپلماتیک مشکلات دارد که اگر همه اراده ها به این امور معطوف شود ممکن است بتوان مشکلات معیشتی مردم را سامان داد.
رئیس مجلس شورای اسلامی تاکید کرد: زمان نظریه پردازی های بی پایه و جریان سازی های رسانه ای که حاصلی جز تنش ندارد نیست.
وی ادامه داد: بله امروز ما نیاز به انقلاب رنگها در حجاب نداریم، همیشه در اکثر روستاها زنان با لباس های رنگی حجاب داشتند و دارند و کسی ایرادی هم نگرفته، این امور جنبه عرفی و تناسب با محل دارد اصل پوشیدگی و عفاف است.
لاریجانی تاکید کرد: امروز اگر نیاز به انقلابی باشد به جای انقلاب رنگها نیاز به انقلاب در جهت بهبود معیشت مردم داریم، به انقلاب اراده ها، به انقلاب انگیزه ها در تحقق اسلام و صیانت از دین و میراث امام و شهدا و عزتمندی داریم.
نماینده مردم قم ادامه داد: ممکن است در جامعه عده ای شل دین باشند اما شل دینی هنر نیست که به آن افتخار شود و آن را ترویج کنند آن هم کسانی که از بیوت صالحه انقلاب هستند.
وی اظهار داشت: تربیت انسان های مسلکی و مومن و انقلابی هنر است که باید مورد توجه صاحب نظران و رسانه ها قرار بگیرد.
لاریجانی ادامه داد: یا نقلی شد که طی نامه ای به امام چندین مطلب منجمله مطلبی در رابطه با آمریکا ذکر شده بود و امام هم در این موضوع اقدامی ننمودند، سوال این است طرح این مساله در رسانه ها آن هم موضوعی که مربوط به سالها پیش است و رهبری زمان نیز در آن مورد تصمیم خود را گرفته بود چه خاصیتی دارد.
وی تصریح کرد: آیا در شرایطی که ما با صحنه بین الملل داریم طرح این مسایل که موجب کشمکش درونی کشور می شود و باعث سایش نیروها می گردد چیزی جز ضرر برای ما قابل تصور است.
رئیس مجلس شورای اسلامی ادامه داد: آیا این معنای غلط را به دیگران القا نمی کند که نوعی دلدادگی و شیفتگی و ذوق زدگی برای کار با آمریکا و غرب در نهان سیاست ورزان و جریان رسانه ای کشور مطرح است؟ و این تلقی غلط مایه گرانفروشی در مذاکرات و بی عزتی در صحنه جهانی برای ما نیست؟
وی تاکید کرد: بنده این گونه اقدامات را عقلاً بله ضرر منافع ملی کشور می دانم و از رسانه ها و صاحبان تریبون و صاحب نظران می خواهم در شرایط حساس کنونی که در کوران مذاکرات حساس و مهمی هستیم در طرح مطالب همه جوانب را بسنجند و هزینه کشور را که در بعد خارجی و اختلاف افکنی داخلی است افزایش ندهند و تلاش نمایند همه اراده ها به سوی بالا بردن توان اقتصادی کشور و رونق تولید و کارآفرینی معطوف گردد که متاسفانه این چنین نیست.
لاریجانی تاکید کرد: یک مقایسه ساده در حجم مطالب سیاسی و اقتصادی در رسانه ها نشانگر همین معناست که امیدواریم مورد تجدید نظر قرار گیرد.
به گزارش مهر پس از پایان سخنرانی لاریجانی نمایندگان مجلس شورای اسلامی با شعار مرگ بر آمریکا از سخنان وی حمایت کردند.