شماره‌ جدید ماهنامه جهان کتاب ویژه شماره‌های شهریور و مهر ماه امسال منتشر شده و به روی پیشخوان روزنامه‌فروشی‌ها آمد.

به گزارش خبرنگار مهر، این شماره از جهان کتاب که در واقع شماره‌های دویست و نود و دو و دویست و نود و سوم این نشریه است، با مطلبی از پرویز دوایی آغاز می‌شود. عنوان این مقاله «کاشکی...» است. «رخدادی به نام خواندن» به عنوان سرآغاز اصلی این شماره، مطلب بعدی است که به قلم یزدان منصوریان نوشته شده است. در ادامه مقاله‌ای از عبدالحسین آذرنگ درج شده که با عنوان «جه وضعیتی در نشر مطلوب است؟» در این مجله چاپ شده است.

بررسی مشکلات نشر با عنوان «تهدید یا فرصت؟» عنوان مطلب بعدی است که به قلم مجید رهبانی نوشته شده است. ممیزی و دیگر عوامل و مسائل موجود در بازار نشر، موضوعات دیگر مورد بررسی این مقاله هستند. در ادامه و بخش بررسی کتاب این مجله،‌ کتاب «کتابشناسی آثار فارسی چاپ شده در شبه قاره» توسط علی صفری آق‌قلعه مورد بررسی قرار گرفته است. «بادبان‌های جنوب»، «مرزبان توحید: کارنامه محمدرضا حکیمی»، «حکایت پیر قصه‌گو»، «تهران مخوف»، «ملکان عذاب» و «گفتگو با شاعران معاصر ایران»‌ دیگر کتاب‌هایی هستند که در این مجله نقد و بررسی شده‌اند.

«باد به دنبال خودش می‌گردد»، «آقای صداقت!‌ اگر جای شما بودم...»، «ذهن روسی در نظام شوروی»، «حق به شهر: ریشه‌های شهری بحران‌های مالی»، «نشت نشا: جستاری در پدیده فرار مغزها» هم از دیگر کتاب‌هایی هستند که در این شماره جهان کتاب درباره‌شان نوشته شده است.

بررسی گسترش فناوری ارتباطات و کاهش اطلاعات در جامعه شهری چین موضوع مقاله بعدی این مجله است که با عنوان «جامعه شبکه‌ای طبقه کارگر» چاپ شده است. بخش بعدی مجله، «هزار و یک داستان» است که به معرفی کتاب‌های جدید بازار نشر اختصاص دارد. «این بازی کی تمام می‌‌شود؟»، «بخت برگشته»، «پرتره ملینا»، «تریو تهران»، «چهارخانه»‌، «سیب ترش» و «کی سیب می‌خوره؟» کتاب‌هایی هستند که در این بخش معرفی شده‌اند.

مطلب بعدی درباره درگذشت عباس حری است. این مقاله با عنوان «دکتر حری طلایه‌دار دانش اطلاع‌رسانی در ایران» است که به قلم محمد فرح‌زاد نوشته شده است. مقاله بعدی نیز درباره شاندور کیگل ایران‌شناس مجارستانی است.

بخش دیگر مجله هم «معرفی کوتاه» است که در آن کتاب‌های زیر به صورت کوتاه معرفی شده‌اند: «فرهنگ امثال و تعابیر قرآنی»، «فرهنگ واژه‌نمای فروغ فرخزاد»، «تاریخ سیاسی ایران در دوره قاجار»، «سفرنامه خراسان»، «مسافر هیچ‌کجا»، «به همین کوتاهی»، «فقط محض جرّ و بحث» و «آقای سفیر». بخش «تازه‌های کتاب» هم در پی این قسمت می‌آید. «کافه کله‌قند» نیز بخش دیگری است که شامل مطلب طنزی به قلم فاضل ترکمن است. این مطلب به منوچهر احترامی تقدیم شده است. بخش پایانی این شماره از جهان کتاب هم، بخش ویژه مربوط به ادبیات کودک و نوجوان است.

این شماره «جهان کتاب» با 71 صفحه و قیمت 5 هزار تومان منتشر شده و به روی پیشخوان روزنامه‌فروشی‌ها آمده است.