به گزارش خبرنگار مهر، نشست خبری هفتمین جایزه ادبی یار و یادگار صبح امروز یکشنبه 28 مهر در محل موسسه تنظیم و نشر آثار حضرت امام خمینی (ره) برگزار شد.
در ابتدای این نشست، حمید هنرجو، دبیر این جشنواره در سخنانی با اشاره به برگزاری هفتمین دوره این جایزه ادبی اظهار داشت: این جشنواره با هدف ترویج گفتمان و اندیشه حضت امام خمینی (ره) در هفت سال گذشته به فعالیت مشغول بوده و سعی کرده ابعاد شخصیتی حضرت امام را به جامعه بشناساند.
وی در ادامه ضمن معرفی اعضاء شورای سیاستگذاری جشنواره گفت: در این دوره سعی کردیم تا در ترکیب هیئت داوران تغییراتی ایجاد کنیم و بر همین اساس و در بخش داستان احمد عربلو و سیدعلی کاشفی خوانساری و در بخش شعر فاضل نظری، خلیل شفیعی و عبدالجبار کاکایی به داوری مشغول شدند. در بخش نثر و مقاله ادبی هم ابوالفضل فیروزی و محدثه هدایتیخواه و در بخش کودک و نوجوان نیز بابک نیکطلب و محمدرضا اصلانی به داوری پرداختند.
هنرجو ادامه داد: سال گذشته جشنواره به صورت رقابتی برگزار نشد و سعی کردیم به نوعی از شرکتکنندگان در 6 دوره قبل نظرسنجی کنیم که چطور باید به جشنواره ادامه داد و نتیجه آن هم تمرکززدایی در محل برگزاری جشنواره بود. در کنار آن امسال دو کارگاه ادبی در حاشیه جشنواره و پیش از آن در اصفهان و خمین برگزار شد و دبیرخانه جشنواره نیز از این پس به منظور پاسخگویی به شرکتکنندگان دائمی شده است و در کنار آن و در فضای مجازی هم دبیرخانه صاحب فضایی در پورتال حضرت امام (ره) است.
دبیر هفتمین جشنواره ادبی یار و یادگار در ادامه با اشاره به مراسم اختتامیه جشنواره گفت: مراسم اختتامیه امسال در اول آبانماه و در مجتمع فرهنگی حضرت امام خمینی (ره) واقع در منزل امام در خمین برگزار میشود و در آن حجتالاسلام سیدعلی خمینی سخنرانی خواهد کرد و پیام وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی نیز قرائت خواهد شد. در کنار آن شعرخوانی برخی از شاعران برجسته کشور از جمله حمید سبزواری، فاطمه راکعی، مصطفی محدثی خراسانی، کامران شرفشاهی و ... برگزار خواهد شد.
وی همچنین در بخش دیگی از سخنان خود با اشاره به آثار رسیده به جشنواره اشاره کرد و گفت: تا 20 مهر سال جاری 750 نفر به جشنواره اثر ارسال کردند که 268 نفر در قالب شعر، 13 نفر در قالب ترانه، 89 نفر در قالب داستان، 201 نفر در قالب مقاله و نثر ادبی، 81 نفر در قالب شعر کودک و 19 نفر در قالب داستان کودک حضور داشتند و در موضوع تکریم از مقام آیتالله شاهآبادی هم 46 نفر به دبیرخانه اثر فرستادند و البته 39 اثر هم حاصل گرتهبرداری از آثار دیگران بود.
همچنین خلیل شفیعی به نمایندگی از هیئت داوران در این نشست خبری در سخنانی اظهار داشت: وقتی برای داوری این آثار در موسسه حاضر شدم، احساس نمیکردم چنین حجمی از آثار مرتب و دقیق به دست ما برسد. بسیاری از این آثار من و سایر داوران را غافلگیر کرد.
وی افزود: این جشنواره و آثارش در زمره برنامههایی بود که بسیاری با آثار جدید و چاپ نشده و سروده شده صرف در آن حاضر شدند و امروز از نتیجه داوریهای انجام شده در آن احساس رضایت میکنم.
شفیعی همچنین تاکید کرد: بسیاری از برگزیدگان جشنوارههایی مانند جشنواره شعر فجر در داوریهای این جشنواره نتوانستند صاحب عنوان شوند و این به معنی آن است که داوران جشنواره بر تازه بودن آثار تاکید داشته و از روی شناخت دست به انتخاب آنها زدند. من به جرات میتوانم بگویم که 400 اثر از مجموع 700 اثر بررسی شده در این جشنواره در بخش شعر ارزش چاپ شدن دارد و میتواند در قالب کتاب چاپ شود.