به گزارش خبرنگار مهر، همزمان با فصل پاییز و شروع فصل سرد سال و افزایش میزان بارندگیها، احتمال آبگرفتگی و بروز سیلاب در استان دور از انتظار نیست، از این رو به تاکید کارشناسان باید به امور زیربنایی برای کاهش خسارتها و پیشگری از سیلاب توجه اساسی شود.
عدم توجه به زیرساختها و لایروبی نشدن معابر سبب شده تا همواره بارندگیها سبب بروز خسارت و اختلال در رفت و آمد خودروها و شهروندان شود و قصه همیشگی سیلاب در استان طنین انداز شود.
بارش شدید باران پیش از ظهر دوشنبه نیز سبب آبگرفتگی بسیاری از خیابانهای و معابر مناطقی شرقی و غربی استان مازندران شده است.
ورود يك سامانه بارشي، وزش باد، بارش باران از روز یکشنبه سبب کاهش دمای استان مازندران شده و مدیریت بحران مازندران نیز با صدور اخطاریه ای به شهروندان توصیه کرد: در هنگام تردد در محورهاي مواصلاتي اصلي و فرعي استان به خصوص در شب و در هنگام بارندگي هاي شديد ضمن رعايت نكات ايمني و توقف در مكان مناسب و امن و كسب اطلاع از مسير طي طريق نمايند.
همچنین در این اخطاریه تاکید شد تا از اقامت و تردد در بستر و حريم رودخانه ها، مسيل ها و نقاط سيل گير در هنگام بارندگي هاي شديد و رگباري خودداري و ساكنين بومي حاشيه رودخانه ها و مسيل ها و نقاط سيل گير در هنگام بارندگي هاي شديد و رگباري ضمن رعايت نكات ايمني در مكان مناسب و ايمن پناه گيري کنند.
خسارتی گزارش نشد
مدیرکل مدیریت بحران مازندران پیش از ظهر دوشنبه در پیگیری خبرنگار مهر درباره اینکه آیا بارندگی خسارتی در استان برجای گذاشته است، گفت: خوشبختانه تاکنون گزارشی در این زمینه ارسال نشده است.
هادی خنجری افزود: به كليه نيروهاي امدادي و خدماتي توصيه شده تا آمادگي لازم جهت هر گونه عمليات امداد و نجات و خدمات رساني همچون گذشته به خصوص در راههاي ارتباطي اصلي و فرعي را داشته باشند.
وی با اشاره به اینکه وضعیت جوی استان در روزهای آتی پایدار می شود، تصریح کرد: بر اساس گزارش هواشناسی وضعیت کنونی دمای استان، ابری همراه با بارش باران، برف در نقاط کوهستانی، وزش باد شدید، رعد و برق است و بتدریج به .ست کاهش ابر پیش می رود
خسارت 31 میلیارد تومانی سیل قبلی
خنجری در پاسخ به اینکه بارندگی های قبلی و سیلاب چقدر به استان وارد کرده است: بارندگی شدید گذشته 31 میلیارد و 794 میلیون تومان به بخش های مختلف در استان خسارت زده است.
وی اظهار داشت: این خسارت در بخش های مختلف کشاورزی، زیربنایی بوده و بیشتر در مناطق مرکزی و شرق استان بوده است.
تاکید بر لایروبی رودخانه ها
به گزارش مهر، لایروبی رودخانه های استان از جمله عواملی است که به تاکید کارشناسان می تواند خسارت سیلاب را تاحد زیادی کاهش دهد، از اینرو لایروبی رودخانه ها باید مورد توجه ویژه ای قرار گیرد.
سرپرست شهرداری محمودآباد گفت: پس از 10 سال لایروبی سراسری رودخانه های این شهر انجام شد.
محمدرضا مهدوی در گفتگو با خبرنگار مهر افزود: این شهر جلگه ای بوده و با ارتفاع 26- از سطح آبهای آزاد همیشه در معرض خطر سیل قرار دارد، ضمن اینکه بارندگی و وجود زباله ها در حریم و داخل رودخانه ها و پیشروی برخی به داخل حریم رودخانه سبب می شود تا رودخانه ها در مسیر خود از بالادست زباله ها را حمل کرده و در پایین داخل دریا انباشته کنند که این امر سبب بروز آبگرفتگی و سیل می شود.
وی اظهار داشت: لایروبی رودخانه ها از 30 متری شالیزار شروع و تا میدان فرودسی بمساحت تقریبی هفت کیلومتر انجام شد.
وی مسیر لایروبی شده را خیابان ایستگاه نور تا پل خیابان شاکری، ایستگاه نور بسمت خیابان شهید آستین فشان، شهید دهقان دوست در ست سمت، از خیابان شهید دهقان تا انتهای خیابان شهید رامی و چند خیابان دیگر که نهایتا کل منطقه آهو محله، سوراخ مازو و خیابان آزادی تا تلیگسر آزاد می شود.
سرپرست شهرداری محمودآباد یادآورشد: با اتمام این عملیات و دیواره سازی، درختاری در طول مسیر انجام می شود تا فضای سبززیبا و سالمی در اختیار شهروندان قرار گیرد.
به گزارش هواشناسی مازندران، بیشینه دمــــای هـوای روز دوشنبه ساری با 7 درجه کاهش نسبت به روز گذشته به 18 درجه ســـلسیوس و کمینه دمای هواي امشب ساری نیز با 4 درجه کاهش نسبت به شب گذشته به 11 درجه سلسيوس بالای صفر می رسد و هوای استان در روز سه شنبه صاف و نیمه ابری خواهد بود.
.........................
عکس: صالح دادخواه