قم - خبرگزاری مهر: کارشناس مرکز بهداشت استان قم با تشریح ضررهای وجود سرب در اسباب بازی ها، خواستار توجه بیشتر خانواده ها به سلامت اسباب بازی ها شد.

به گزارش خبرنگار مهر، شاید بارها برایتان اتفاق افتاده باشد که در گذر از یک فروشگاه اسباب بازی در انبوه رنگ‌ها و شکل‌ها و داستان‌ها گیر کرده باشید و ندانید کدام اسباب بازی برای کودکتان مناسب‌تر است.

اولین موضوعی که در این زمینه اهمیت دارد، سلامت اسباب بازی است. امروزه بحث سلامت اسباب بازی‌های کودکان بسیار مورد توجه قرار گرفته است و در بسیاری از کشورها با ایجاد استانداردهای لازم و وضع قوانین بازدارنده و محکم از ورود اسباب بازی‌های نامرغوب و آلوده به فلزات سنگین و آلاینده‌های میکروبی جلوگیری می‌کنند.

یک کارشناس مرکز بهداشت قم در گفتگو با خبرنگار مهر با اشاره به اهمیت سلامت اسباب بازی‌ها می‌گوید: مواد بسیاری در اسباب بازی‌ها وجود دارد که سمي و مضر شناخته شده‌اند؛ يکي از اين مواد، سرب است.

زهرا مولوی گفت: طبق استانداردهای بهداشتی باید کليه اسباب بازی‌ها با مواد رنگي بدون سرب، رنگ شده باشند و این در حالی است که طبق آزمایشات انجام شده در بيشتر اسباب بازی‌ها مقادیر قابل توجهی سرب مشاهده شده است.

وی حساسیت والدین را در زمینه انتخاب اسباب‌بازی برای کودکانشان ضروری دانست و افزود: سرب، می‌تواند بر مغز انسان اثرات تخريبی بگذارد و تماس دست کودکان با آن‌ها منجر به صدماتی به کبد، شش‌ها و سیستم هورمونی می‌شود.

والدین باید در نخستین گام هنگام خرید اسباب بازی‌ها علامت استاندارد را مورد توجه قرار دهند. خرید اسباب بازی‌های پلاستیکی را کم کنند و از پازل‌های چوبی به خصوص آنهایی که بدون استفاده از رنگ ساخته می‌شوند، استفاده کند.