شیراز - خبرگزاری مهر: رئیس کل دادگستری استان فارس گفت: وكيل در احقاق حق نبايد از جان ، مال و آبروي خود بترسد.

به گزارش خبرگزاری مهر،  ذبيح اله خدائيان در نشست مشترك مسئولان قضايي واعضای هیئت مدیره كانون وكلاي دادگستري منطقه فارس و کهگیلویه وبویراحمد به بیان دلایل اهمیت جایگاه  وكلاء در جامعه پرداخت و افزود: این قشر از ارزش و جايگاه ويژه اي برخوردار هستند.

وی ضمن برشمردن عوامل شأن و جایگاه وکلا گفت: یکی از این عوامل وجود نخبگان در این قشر از جامعه است.

خدائیان افزود: بسیاری از این افراد در زمره كساني هستند كه از بهره هوشی بالا و احترام ویژه ای در جامعه برخوردار هستند.

رئیس کل دادگستری فارس با اشاره به عامل ديگری كه موجب ارتقا منزلت حرفه وكالت در جامعه شده، گفت: آنچه به حرفه وكالت در جامعه منزلت و جايگاه داده است در واقع وظيفه اي است كه آنان بر عهده دارد و آن وظیفه مهم در حقيقت دفاع از حق و اجراي عدالت است.

وی اظهار داشت: حقيقت اين است كه قاضي و وكيل در مقابل هم نيستند بلكه قاضي و وكيل دو بال فرشته عدالت مي باشند كه تلاش و هدفشان اجراي عدالت است.

خدائيان بيان داشت: استقلالي كه قانونگذار براي وكيل در نظر گرفته از اين جهت است كه وكيل بدون ترس از عزل شدن به وظيفه اش كه همان اجراي عدالت  است عمل کند.

وي افزود: همانگونه كه خداوند امانت را به اهلش مي سپرد وكلاء نیز  بايد بدانند كه استقلال وكيل يك امانت است كه اگر به اين خصوصيت پايبند نباشند ديگر ارزش و جایگاه آنان در جامعه حفظ نخواهد شد.

رئیس کل دادگستری استان فارس تاكيد كرد: وكيل در احقاق حق نبايد از جان ، مال و آبروي خود بترسد و در جایی که باید از حق دفاع کند، باید چون کوه استوار باشد و تهدید، تطمیع و امیال دنیوی او را از هدفش منصرف نسازد.

خدائيان افزود: اگر از شأن و جايگاه وكالت در جامعه حفظ و حراست شود افراد متدين و پاك در صورت مخير بودن در انتخاب حرفه وكالت با ساير حرفه ها بدون شك وكالت را انتخاب مي كنند زیرا احقاق حق و اجراي عدالت از آرمان و آرزوهاي هميشگي هر فرد متدين است.

وي با اشاره به اينكه وكيل و قاضي در مقابل يكديگر نيستند، گفت: قاضي و وكيل نبايد يكديگر را در مقابل یکدیگر ببينند و يكي از آن دو سعي در تضعيف ديگري داشته باشد زیرا آنان به هم كمك مي كنند كه احقاق حق صورت گيرد زیرا وكيل  می تواند در جمع آوري ادله و استدلال در رأي و تسريع در روند رسيدگي یاور قاضی باشد.

رئیس کل دادگستری استان فارس با اشاره به اینکه زکات علم نشر آن است گفت: در جامعه افرادی هستند که برای دفاع از حقوق خود نیاز به وکیل دارند که کانون وکلاء باید با تعیین وکیل معاضدتی به کمک آنها بشتابد.

در اين نشست دادستان عمومي و انقلاب مركز استان فارس نیز به ايراد سخنراني پرداخت و گفت: رويكرد دستگاه قضايي و به خصوص مراجع نظارتي صيانت از جايگاه و منزلتي است كه وكلاء از آن در جامعه برخوردار است.

علي القاصي مهر افزود: قانونگذار اعتبار راي قاضي را به حضور وكيل در جلسه رسيدگي وابسته دانسته و همچنین عدم حضور وي در جلسه رسیدگی به رسميت جلسه خدشه وارد مي كند كه اين خود نشان از جايگاه والای وكيل در فرایند اجراي عدالت دارد.

 وي اظهار داشت: برخی افراد گمان مي كنند كه برخورد با بعضي از وكلای متخلف برخورد با مجموعه كانون وكلاء است در صورتي كه هدف حفظ و ارتقاء جايگاه  وكلا است.

رئيس حفاظت و اطلاعات دادگستري استان فارس با اشاره به برخورداری وکلاء از دو شخصيت حقيقي و حقوقي گفت: شخصيت حقوقي وكلا به لحاظ عضويت در كانون وكلا است و اين شخصيت حقوقي متعلق به كل مجموعه وكلا است و اگر كسي به اين موقعیت خدشه وارد کند به كل مجموعه صدمه وارد كرده است.

القاصي تاكيد كرد: ضرر و زيان معنويي كه از تخلف يك قاضي و یا وكيل  به مجموعه وارد مي شود به مراتب بيشتر از ضرر و زيان مادي آن است.

برچسب‌ها