به گزارش خبرگزاری مهر، حجت الاسلام حبیب رضا ارزانی ولایت را در تعالیم شیعه دارای یک جایگاه عالی برشمرد و گفت: ولایت به این معنا است که شخصی اموری که در اختیار خودش است را در اختیار دیگری قرار دهد.
وی در خصوص اینکه چه کسی می تواند ولی امر باشد بیان داشت: خداوند در قرآن می فرماید فقط و فقط خدا می تواند ولی باشد و پیامبر و اولیاء خدا و مومنانی که مورد عنایت خدا و منصوب از طرف خدا هستند لذا بر این اساس هر فردی نمی تواند به عنوان ولی انتخاب شود.
رئیس دفتر تبلیغات اسلامی اصفهان ولی را در مدل های مختلف مانند یک فرد یا یک گروه یا یک نخبه دانست و پیرامون مدل اسلامی تصریح داشت: در مدل اسلامی ما مفهومی ارزشی به نام ولایت تنظیمی و تدبیری به این معنا که ما تمام امور خود را به خداوند و کسانی که از جانب خداوند اذن دارند واگذار می کنیم.
وی در ادامه پیرامون تاثیر این مفهوم در اجتماع ابراز داشت: این مفهوم در طول تاریخ از صدر اسلام تاکنون یک جایگاه بسیار خاص در میان شیعیان و مسلمانان ایجاد و ایفا کرده است به عنوان مثال در واقعه عاشورا ما وهب را داریم که علی رغم اینکه تازه داماد است برای تبعیت از ولی زمان خودش نو عروسش را رها می کند و همراه کاروان امام حسین(ع) می شود.
ارزانی افزود: این تبعیت حتی در مادر این شهید بزرگوار تا جائی هست که موقع شهادت پسرش وقتی دشمن سر فرزندش را برای او می آورد او را پیشکشی به امام حسین (ع) می داند و سر او را به طرف دشمن پرتاب می کند و این ها نشان دهنده جایگاه عظیم ولایت در صحنه اجتماع به خصوص شیعیان است.
استاد حوزه و دانشگاه با بیان اینکه انقلاب اسلامی برگ زرین دیگری برای اثبات جایگاه ولایت در تاریخ اسلام است ، گفت: در زمان انقلاب می بینیم مردم حاضرند در برابر امر ولی شان مبنی برمبارزه مقابل ظلم و استکبار جان خود را در طبغ اخلاص قرار می دهند و با محوریت و رهبری امام (ره) در صحنه حاضر می شوند.
وی ولایت پذیری در جامعه امروزی را لازم دانست و تاکید داشت: امروزه اگر جامعه اسلامی بخواهد موفق و پیروز باشد قطعا تنها راهش اتکا به شاخص است، شاخصی که در مفاهیم دینی جایگاه ارزشی و متعالی دارد که همانا در تعاریف شیعه ولی فقیه است.
ارزانی در پایان با اشاره به اینکه هر کس در مسیر تبعیت از ولی فقیه حرکت کند از حزب خداست گفت: خداوند در قرآن می فرماید حزب خدا همیشه قالب هستند و چون تبعیت از ولی خدا به منزله تبعیت از خدا است اگر همانند یاران امام علی (ع) در جنگ هایشان پیروز شوند و یا همچون یاران امام حسین (ع) در ظاهر پیروز جنگ نباشند باز هم قرین پیروزی جاودانی خواهند بود.