به گزارش خبرنگار مهر، بخش کشاورزی یکی از مهمترین بخش های اقتصادی کشور است که حدود یک چهارم از آمار اشتغال کشور را به خود اختصاص داده است و توسعه اقتصادی کشور در گرو رونق آن است.
شهرستان ازنا با دشت ها و زمین های حاصلخیز و قرار گرفتن در دامنه اشترانکوه و بهره مندی از منابع آبی این رشته کوه از ظرفیت بالایی در زمینه کشاورزی برخوردار است به گونه ای که در هر سال زراعی تعدادی از کشاورزان نمونه استان و کشور از این شهرستان انتخاب می شوند.
کشت و تولید لوبیا به عنوان یکی از محصولات کشاورزی در شهرستان ازنا از رونق خاصی برخوردار است به گونه ای که می توان از این شهرستان به عنوان قطب تولید لوبیا در کشور نام برد.
شرایط آب و هوایی مناسب، انجام کشت به صورت مکانیزه و استفاده از بذر اصلاح شده سبب شده کشاورزان شهرستان ازنا مقام اول تولید لوبیا در کشور را به خود اختصاص دهند.
تولید 15 درصد از لوبیای کشور در شهرستان ازنا
نبی هداوند مدیر جهاد کشاورزی شهرستان ازنا در گفتگو با خبرنگار مهر با بیان اینکه 29 هزار هکتار اراضی آبی و 33 هزار هکتار اراضی دیم در شهرستان ازنا وجود دارد اظهار داشت: سالانه 9 هزار هکتار از اراضی آبی این شهرستان به کشت انواع لوبیا اختصاص پیدا می کند.
وی با اشاره به اینکه این مقدار بیش از 30 درصد اراضی آبی شهرستان ازنا است افزود: پنج هزار کشاورز در این شهرستان به کشت لوبیا مشغول هستند.
مدیر جهاد کشاورزی شهرستان ازنا با بیان اینکه دشت جاپلق یکی از حاصلخیزترین دشت های شهرستان ازنا است اظهار داشت: حدود 60 درصد از کشت لوبیای این شهرستان در دشت جاپلق انجام می شود.
وی با بیان اینکه سالانه حدود 25 تا 27 هزار تن لوبیا در این شهرستان تولید می شود اظهار داشت: این مقدار معادل 50 درصد تولید استان و حدود 15 درصد از تولید لوبیای کشور است.
متوسط عملکرد تولید لوبیای ازنا بالاتر از کشور و لرستان
هداوند با بیان اینکه متوسط عملکرد تولید لوبیا در شهرستان ازنا به مراتب از متوسط تولید استان و کشور بالاتر است افزود: متوسط تولید لوبیا در واحد هکتار در کشور حدود هزار و 500 تا دو هزار کیلوگرم است.
وی ادامه داد: میانگین تولید لوبیا در استان لرستان دو هزار و 400 کیلوگرم در هکتار است که این مقدار در شهرستان ازنا به حدود سه هزار کیلوگرم می رسد.
مدیر جهاد کشاورزی شهرستان ازنا برگزاری کلاس های آموزشی، توزیع کودهای آلی و زیستی، پرداخت تسهیلات آبیاری تحت فشار و پرداخت تسهیلات کم بهره جهت خرید ادوات کشاورزی را از مهمترین اقدامات این سازمان در راستای افزایش عملکرد در واحد سطح عنوان کرد.
تاسیس شرکت تولید بذر گامی مهم در راستای افزایش عملکرد در واحد سطح
مدیر جهاد کشاورزی شهرستان ازنا با بیان اینکه استفاده از بذور مادری و پرورشی یکی از مهمترین اقدامات برای توسعه کشت و افزایش عملکرد در واحد سطح است افزود: تاسیس و راه اندازی شرکت تولید بذر شهرستان ازنا گامی مهم در راستای تحقق این امر بوده است.
وی ادامه داد: بذور پرورشی و مادری از مراکز تحقیقاتی کشور تحویل گرفته می شود و سپس در اختیار کشاورزان پیشرو این شهرستان قرار می گیرد.
هداوند افزود: این بذرها پس از تکثیر توسط کشاورزان پیشرو در اختیار کشاورزان شهرستان ازنا قرار می گیرد و بخشی از نیاز استان را نیز تامین می کند.
با توجه به این ظرفیت ها و رتبه اول تولید لوبیا در کشور عدم وجود مراکز خرید به صورت سازماندهی شده و عدم وجود صنایع تبدیلی در شهرستان ازنا باعث انتقال این محصول به شهرهای مجاور و دیگر نقاط کشور شده است.
این در حالیست که می توان با ایجاد صنایع تبدیلی و بسته بندی و مراکز خرید رسمی، از این ظرفیت نهایت استفاده را برد و بخشی از مشکل بیکاری در شهرستان ازنا را نیز بهبود بخشید.
........................................
گزارش: میثم لک