عادل فاطمی در گفتگو با خبرنگار مهر با اشاره به نامگذاری سال 2013 به عنوان سال جهانی آمار از سوی سازمان ملل متحد اظهار داشت: اهمیت علم آمار در عصر حاضر بر هیچ کسی پوشیده نیست و با گذشت زمان و توسعه علم در حوزه های مختلف هر روز نیز بر اهمیت این حوزه افزوده می شود که ما نیز باید ضمن درک این شرایط زمینه را برای بهره برداری از تمامی ظرفیت های در اختیار در بخش آمار در کشور را فراهم کنیم.
وی ادامه داد: بر اساس پیشنهاد انجمن آمار آمریکا و شماری دیگر از انجمن ها و موسسات فعال حوزه آمار در جهان، سال 2013 به عنوان سال آمار نامگذاری شده است و این مهم نشان می دهد که علم آمار از اهمیت بسیار زیادی برخوردار است و می طلبد که علاوه بر سازمان ها و نهادهای دولتی افراد صاحب نظر و اساتید دانشگاه نیز در این زمینه با جدیت بیشتری موضوع را دنبال کرده و پیگیری کنند.
این عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد سنندج و فارغ التحصیل رشته آمار کاربردی عنوان کرد: امروزه یکی از ابزارهای اصلی انجام طرح های مطالعاتی و پژوهشی در کشور ما و سایر نقاط جهان به علم آمار مربوط می شود و به همین دلیل لازم است تمامی ادارات و سازمان های دولتی نسبت به این موضوع حساس بوده و برای استفاده از این علم در راستای رسیدن به نتایج دقیق تر به شکل بهتری بهره برداری شود.
وی گفت: با توجه به اینکه پژوهش و تحقیقات یکی از پایه های اصلی رسیدن به توسعه و همچنین داشتن برنامه ریزی برای شناسایی فرصت و رفع معضلات است بنابراین عدم دسترسی به داده های اولیه صحیح و همچنین انجام تحلیل های آماری نادرست باعث شده است تا ما در این بخش نیز دچار مشکلات متعددی شویم.
عضو انجمن آمار آمریکا با اشار به اینکه هم اکنون 20 تا 30 درصد از تحلیل های آماری تحقیقات صورت گرفته در کشور اشتباه است، عنوان کرد: زمانی که نتایج نحلیل های آماری اشتباه باشد بنابراین خود برنامه ریزان و تصمیم سازان در سطوح کشوری و استانی هم دچار مشکل می شوند و در نهایت این روند باعث ضرر و زیان جدی به جامعه می شود.
فاطمی افزود: بر اساس مطالعات صورت گرفته و همچنین اطلاعات در دسترس کشور ما بیش از 20 هزار نفر فارغ التحصیل آمار دارد که البته با کمال تاسف باید این نکته را هم اعلام کرد که بخش زیادی از این افراد بیکار هستند و این در حالی است که فعالیت های مربوط به تحلیل های آماری در حوزه های مختلف از سوی افراد غیرکارشناس و غیرمتخصص صورت می گیرد.
دکتر فاطمی در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به اینکه ورود روز افزودن نرم افزارهای رایانه ای در حوزه آمار به توسعه فعالیت های این بخش کمک کرده است، افزود: البته باید به این نکته هم توجه داشت که متاسفانه ورود این نرم افزارها باعث شده است تا افراد غیرمتخصص در حوزه آمار به راحتی در حوزه های تخصصی ورود پیدا کرده و زمینه برای ارائه تحلیل های آماری اشتباه را در سطح جامعه فراهم کنند.
وی در پایان گفت: با توجه به توضیحات ارائه شده این نیاز احساس می شود تا سازمانی غیردولتی و با مشارکت خود افراد صاحب نظر تشکیل شده و در راستای ساماندهی و نظارت بر فعالیت های آماری تشکیل شود تا از بروز این مشکلات و معضلات کنونی در سطح کشور کاسته شود.